DayTrading: Czwartek 15.01.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 16 sty 2015, 00:00

Wzrost
8
32%
Bez zmian
3
12%
Spadek
14
56%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 15.01.2015

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

no jeszcze troche shorty od nowa na dax

nulka
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nulka »

"Ale gdzie Ty tam widzisz ruch 4000 pipsów? Maksymalny ruch około 2000 pipsów wykonał eurchf dziś?"
Od około 1,2 do około 0,8. Zupełnie jednak nie mogę się połapać, na jakich zasadach brokerzy obliczają zyski lub straty, jeśli kwotowania u większości były zawieszone. Jeśli ktoś np. otworzył krótką pozycję na eurchf bez ustalonego targetu albo długą bez stopa, a kwotowania zawiesiło i nie mógł zareagować; w ogóle chyba na parach z frankiem brokerzy zawiesili handel.

fly
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: fly »

szaman1977 pisze:
przepraszam, ale ... jestes jednak glupi i nie masz za grosz wyobrazni

pracujemy, wytwarzamy by miec srodki
im mniej kupimy / zaimportujemy tym bogatsi bedziemy

idealny srodowisko to takie ktore jest samowystarczalne a produkuje i sprzedaje na zewnatrz
Pokazujesz teraz, że nie potrafisz logicznie myśleć. Co to jest dla Ciebie bogactwo ? Papierki i numerki na kontach ? Dla mnie to są realne dobra z których możemy korzystać. Im więcej mamy tych dóbr tym jesteśmy bogatsi. Dla Ciebie im więcej dóbr wywieziemy z kraju, i im mniej przywieziemy tych dóbr tym jesteśmy bogatsi :D komiczne. Powiedz mi, jeśli wyślemy zaagranice 100 samochodów, a kupimy tylko 50 to jaki jest bilans ? Jesteśmy bogatsi bo mamy więcej kasy ? Dopóki jej nie wykorzystamy na import to mamy w kraju mniej bogactwa. To takie proste i logiczne ale w dzisiejszej ekonomii nie rządzi logika tylko kretyńskie dogmaty.

Twoje idealne środowisko produkuje dla siebie i dla innych , ale nic nie ściąga od innych ? To chyba samowystarczalna organizacja charytatywna.
Ostatnio zmieniony 15 sty 2015, 13:39 przez fly, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

pchają kangura ;) pchają kabla ;)
nawet edka chcą popychać....

USD słabnie...?
PLN się umacnia (????)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Kazimierz S
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kazimierz S »

Skośni trzymają się wykresu :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 15 sty 2015, 13:50 przez Kazimierz S, łącznie zmieniany 2 razy.
Miód kupuj tylko Polski.

KrostosWW
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KrostosWW »

nulka pisze:"Ale gdzie Ty tam widzisz ruch 4000 pipsów? Maksymalny ruch około 2000 pipsów wykonał eurchf dziś?"
Od około 1,2 do około 0,8. Zupełnie jednak nie mogę się połapać, na jakich zasadach brokerzy obliczają zyski lub straty, jeśli kwotowania u większości były zawieszone. Jeśli ktoś np. otworzył krótką pozycję na eurchf bez ustalonego targetu albo długą bez stopa, a kwotowania zawiesiło i nie mógł zareagować; w ogóle chyba na parach z frankiem brokerzy zawiesili handel.

Przecież eurchf dojechał do okolic parytetu i si.ę zatrzymał. Pokaż mi gdzie tam było 0.82

szaman1977
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szaman1977 »

fly pisze:
szaman1977 pisze:
przepraszam, ale ... jestes jednak glupi i nie masz za grosz wyobrazni

pracujemy, wytwarzamy by miec srodki
im mniej kupimy / zaimportujemy tym bogatsi bedziemy

idealny srodowisko to takie ktore jest samowystarczalne a produkuje i sprzedaje na zewnatrz
Pokazujesz teraz, że nie potrafisz logicznie myśleć. Co to jest dla Ciebie bogactwo ? Papierki i numerki na kontach ? Dla mnie to są realne dobra z których możemy korzystać. Im więcej mamy tych dóbr tym jesteśmy bogatsi. Dla Ciebie im więcej dóbr wywieziemy z kraju, i im mniej przywieziemy tych dóbr tym jesteśmy bogatsi :D komiczne. Powiedz mi, jeśli wyślemy zaagranice 100 samochodów, a kupimy tylko 50 to jaki jest bilans ? Jesteśmy bogatsi bo mamy więcej kasy ? Dopóki jej nie wykorzystamy na import to mamy w kraju mniej bogactwa. To takie proste i logiczne ale w dzisiejszej ekonomii nie rządzi logika tylko kretyńskie dogmaty.

Twoje idealne środowisko produkuje dla siebie i dla innych , ale nic nie ściąga od innych ? To chyba samowystarczalna organizacja charytatywna.

no to wszyscy oprocz Ciebie sie myla, bo kazdy panstwo/rzad stara sie by bilans handlowy byl na plusie a nie na minusie

nie mam nic wiecej do dodania

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

ceofx pisze: Po fakcie to każdy mądry, powiedz to tym co mieli longi i nagle wprowadzono sztywne 1.2 :lol:
Z resztą od dawna się spekulowało że SNB może wprowadzić sztywny na poziomie 1,25 lub 1,3 ....
Wyebali wszytkich bez mydła , bo zagranie pod prąd i wbrew 99% inwestorów.
Żadne madrzenie. Po prostu kazdy sztucznie trzymany kurs po uwolnieniu eksploduje.
A skoro sztucznie zatrzymano aprecjacje franka to logiczne bylo że jak wycofa sie parytet to frank się umocni. Pytanie tylko czy to juz koniec?

A jak ktos gral przeciw trendowi to go zmylo z rynku. Chcacemu nie dzieje się krzywda ;)

dragon79
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dragon79 »

Kazimierz S pisze:Skośni trzymają się wykresu :lol:
Kaziu po co pokazujesz numer swojego rachunku, to jest bardzo niebezpieczne :!: :!: :!: :!: :!: :!: Zamazuj go i usuń ten wykres, dobrze radzę

adriennen.k
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: adriennen.k »

Jaki zasięg kangura widzicie ?

Zablokowany