Liczę na podejście pod 0,9, w terminie kilku miesięcy.adriennen.k pisze:Jaki zasięg kangura widzicie ?
DayTrading: Czwartek 15.01.2015
Re: DayTrading: Czwartek 15.01.2015
The only way is up
Ja tak zapielemgrzelulukas pisze:Dżizas ale armagedoon. To co teraz L na eur/chf i powrót do 1.20? Brzmi zbyt pięknie.

To co robią rządy państw demokratycznych i często również ich banki centralne (idealne przykłady to FED, EBC) to jest kryminał więc nie są one dla mnie żadnym autorytetem. Ale ogólnie rzecz biorąc jest właśnie tak jak piszesz, dążenie wiecznie do nadwyżki eksportu jest bezsensowne. Bilans na plusie świadczy po prostu o tym, że mamy nadwyżkę "do realizacji" i prędzej czy później powinniśmy ją zrealizować. Import i eksport powinny być nominalnie równe. Powinniśmy dążyć do tego, żeby nominalna równość odwierciedlała się w jak największej ilości dóbr zaimportowanych i w jak najmniejszej ilości dóbr wyerksportowanych, to logicznie nie ? I temu sprzyja umiarkowanie silna waluta, ale taka która nie zaburza nadmiernie produkcji w kraju. Historia pokazuje, że siłę walut w dłuższej perspektywie najkorzystniej określa rynek stąd też decyzja SNB była nieuniknionaszaman1977 pisze:fly pisze:Pokazujesz teraz, że nie potrafisz logicznie myśleć. Co to jest dla Ciebie bogactwo ? Papierki i numerki na kontach ? Dla mnie to są realne dobra z których możemy korzystać. Im więcej mamy tych dóbr tym jesteśmy bogatsi. Dla Ciebie im więcej dóbr wywieziemy z kraju, i im mniej przywieziemy tych dóbr tym jesteśmy bogatsiszaman1977 pisze:
przepraszam, ale ... jestes jednak glupi i nie masz za grosz wyobrazni
pracujemy, wytwarzamy by miec srodki
im mniej kupimy / zaimportujemy tym bogatsi bedziemy
idealny srodowisko to takie ktore jest samowystarczalne a produkuje i sprzedaje na zewnatrzkomiczne. Powiedz mi, jeśli wyślemy zaagranice 100 samochodów, a kupimy tylko 50 to jaki jest bilans ? Jesteśmy bogatsi bo mamy więcej kasy ? Dopóki jej nie wykorzystamy na import to mamy w kraju mniej bogactwa. To takie proste i logiczne ale w dzisiejszej ekonomii nie rządzi logika tylko kretyńskie dogmaty.
Twoje idealne środowisko produkuje dla siebie i dla innych , ale nic nie ściąga od innych ? To chyba samowystarczalna organizacja charytatywna.
no to wszyscy oprocz Ciebie sie myla, bo kazdy panstwo/rzad stara sie by bilans handlowy byl na plusie a nie na minusie
nie mam nic wiecej do dodania

Zjechał w okolice 0,82, po czy dopiero odbił w okolice parytety, wszystko w kilka sekund, później wahania w obrębie 0,97-1,03, teraz konsolidacja w okolicach parytetu. Kurs mam wg programu Notowania 3MAX, na platformie foreksowej kwotowania się zawiesiły.KrostosWW pisze:nulka pisze:"Ale gdzie Ty tam widzisz ruch 4000 pipsów? Maksymalny ruch około 2000 pipsów wykonał eurchf dziś?"
Od około 1,2 do około 0,8. Zupełnie jednak nie mogę się połapać, na jakich zasadach brokerzy obliczają zyski lub straty, jeśli kwotowania u większości były zawieszone. Jeśli ktoś np. otworzył krótką pozycję na eurchf bez ustalonego targetu albo długą bez stopa, a kwotowania zawiesiło i nie mógł zareagować; w ogóle chyba na parach z frankiem brokerzy zawiesili handel.
Przecież eurchf dojechał do okolic parytetu i si.ę zatrzymał. Pokaż mi gdzie tam było 0.82
USDCAD dotarł właśnie do górnej bandy trendu, którą parę dni temu wybił. Jeśli wskoczymy do kanału, to obsuwka może być jeszcze większa:
-- Dodano: 15 sty 2015, 13:59 --
Kiwi up, kanadyjczyk up, edek up, tylko złoto koryguje wzrost na H1, ale prawdopodobnie ruszy również w górę. Czyżby korekta?
-- Dodano: 15 sty 2015, 13:59 --
Kiwi up, kanadyjczyk up, edek up, tylko złoto koryguje wzrost na H1, ale prawdopodobnie ruszy również w górę. Czyżby korekta?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
kwi 7900 7920 znowu shorty
Brak chyba informacji, skąd takie zainteresowanie NZD czy AUD. Widać jednak, że USD mocno korekci, zobaczymy, jak trwały to ruch.Nowy123 pisze:kwi 7900 7920 znowu shorty
Niesamowite jak wszyscy uciekają z dolara no jeszcze Edzio niech wykręci i cholera wie, jakaś korekta może z tego wyjdzie
-
- Gaduła
Cad juz korekci - kilkaset pipek powinien zaliczyc
U różnych brokerów są różne minima. W mForex minimum było na 0,99942 . W trakcie spadku zawiesili notowania tej pary na 1,17121 o godzinie 10:30 i wznowili po 1,0277 o godzinie 10:57 .nulka pisze:Zjechał w okolice 0,82, po czy dopiero odbił w okolice parytety, wszystko w kilka sekund, później wahania w obrębie 0,97-1,03, teraz konsolidacja w okolicach parytetu. Kurs mam wg programu Notowania 3MAX, na platformie foreksowej kwotowania się zawiesiły.KrostosWW pisze:nulka pisze:"Ale gdzie Ty tam widzisz ruch 4000 pipsów? Maksymalny ruch około 2000 pipsów wykonał eurchf dziś?"
Od około 1,2 do około 0,8. Zupełnie jednak nie mogę się połapać, na jakich zasadach brokerzy obliczają zyski lub straty, jeśli kwotowania u większości były zawieszone. Jeśli ktoś np. otworzył krótką pozycję na eurchf bez ustalonego targetu albo długą bez stopa, a kwotowania zawiesiło i nie mógł zareagować; w ogóle chyba na parach z frankiem brokerzy zawiesili handel.
Przecież eurchf dojechał do okolic parytetu i si.ę zatrzymał. Pokaż mi gdzie tam było 0.82
W GO4X minimum wypadło na (sic!) 0,77371 . Skąd oni wzięli tą cenę ? Pewnie z kosmosu skoro są brokerem MM.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.