DayTrading: Czwartek 15.01.2015
Re: DayTrading: Czwartek 15.01.2015
Tylko co komuś po sl jak broker i tak go może nie uznać. .
dobri,
ale poszli, co?
... nigdy nie ufaj bankom centralnym, bo nie wiadomo kiedy im się odmieni ; )
a teraz woda na młyn dla psl'u i po, coby pomagać biednym we frankach zadłużanym... WHO CARES!..
a tak poza tym, to piękna zmienność
dobrych trejdów,
ale poszli, co?

a teraz woda na młyn dla psl'u i po, coby pomagać biednym we frankach zadłużanym... WHO CARES!..
a tak poza tym, to piękna zmienność

dobrych trejdów,

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
nulka pisze:Jeśli zawiesiły się kwotowania, to chyba można reklamować: bez kwotowań nie miałeś szans na reakcję, ale może się mylę.KrostosWW pisze:krzychu171 pisze:Siema, jednym słowem wywalilo mnie z forexu. Miałem longa na eurchf, małego bo 0.1 lota. Otwarty na 1.2010 ze stopem 1.2005, stop nie zadziałał i z konta alior Trader znikł mi depo w wysokości 10 000 zł. Mam prawo do reklamacji?
Ale że jak? Jakim cudem. Nawet gdybyś złapał lukę 1000 pipsów to powinno zniknąć 4000 złotych. Ale nie 10 na miłość boską.
Jeśli miałeś stop, to raczej powinno sprzedać po pierwszej luce, jakieś 400-600 pipsów, a nie na samym dole, czyli około 4000 pipsów, ale to tylko moje przekonanie. Daj znać, co ci odpowiedzieli w aliorze.
Ale gdzie Ty tam widzisz ruch 4000 pipsów? Maksymalny ruch około 2000 pipsów wykonał eurchf dziś?
Po prostu nie chcą żeby ich waluta przez działania włoskiego idioty zamieniała się w papier toaletowy. Jakoś nie pamiętam, żeby kraj z mocną walutą przechodził katastrofę gospodarczą, natomiast tam gdzie banknoty wozili taczkami z reguły nic sie nie zmieniło na lepiej.... Nie wiązał bym tego z chęcią zarobku przez SNB...ceofx pisze: Mnie to zastanawia jedno, przy takich spadkach na ropie, na edku, na eur/chf to ktoś na tym wszystkim mocno zarobił ale i ktoś stracił.... nie szykuje się nam kolejny kryzys, myśle ze nie jedna potęzna firma hedingowa/bank są pod scianą. Ktoś musi przegrać skoro ktoś wygrywa...
MI to wygląda że skoro SNB bez porozumienia zagrał w taką storne to sami obstawili jazdę po całości w tym kierunku gdzie jesteśmy i oni sa zarobieni a banku EU są w ciemnej d....
Chyba fala bankructw banków nadejdzie
noi nic nie napisałeś o tym PKB. Więc nie wiem o co Ci się konkretnie rozchodzi. Że eksport ma wpływ na PKB ? PKB to jakaś świętość czy co ? Jeśli nawet przy umocnieniu waluty o 20% eksport spadnie o 20% w ujęciu nominalnym w CHF to zauważ, że wciąż Szwajcaria może zaimportować tyle samo dóbr co wcześniej, ale produkując na eksport o wiele mniej. A martwienie się, że ten spadek eksportu osłabi wzrost PKB to odrywanie się od rzeczywistości na rzecz wskaźników. Eksportuje się TYLKO po to, żeby później importować. Celem jest jak największy import. Wiadomo, że przy takim skoku jest to zaburzenie dla gospodarki, spowodowane tym, że była ona sztucznie utrzymywana w innych warunkach, ale po początkowych problemach w dłuższej perspektywie umocnienie waluty do naturalnego poziomu jest jak najbardziej korzystne.szaman1977 pisze:nawet czytac ze zrozumieniem nie potrafisz - odpowiedz masz w poprzednim posciefly pisze:szaman1977 pisze:
stary - ale bredzisz ...
zastanow sie co to pkb skad sie bierze i co ma na niego najwiekszy wplyw
dalej nic nie napisałeśNie stać Cie na wytłumaczenie na jakiej podstawie mnie atakujesz ?
- ZielonaMgielka
- Maniak
Mat ma tutaj racje. Nikt nie mial prawa wiedziec ze bariera peknie akurat dzisiaj ale jedno bylo oczywiste:ceofx pisze:Po fakcie to każdy mądry, powiedz to tym co mieli longi i nagle wprowadzono sztywne 1.2Mat2314 pisze:A w zasadzie, trochę mnie zastanawia, kto przy zdrowych zmysłach wiedząc o sztywnym kursie na eurchf w ogóle jakkolwiek inwestował w to? Przecież oczywiste było, że jak gruchnie to porządnie. Dla mnie to był powód do unikania tej pary bezwzględnie.
Na chfpln jeszcze longi mogę zrozumieć, ot pln miał i ma się nadal osłabiać.![]()
Z resztą od dawna się spekulowało że SNB może wprowadzić sztywny na poziomie 1,25 lub 1,3 ....
Wyebali wszytkich bez mydła , bo zagranie pod prąd i wbrew 99% inwestorów.
Fala samobójstw , bankructw przed nami.
Przy takim kursie to nie jest problemem większa rata tylko w wielu przypadkach do spłaty jest wiecej niż warta nieruchomość.
Mnie to zastanawia jedno, przy takich spadkach na ropie, na edku, na eur/chf to ktoś na tym wszystkim mocno zarobił ale i ktoś stracił.... nie szykuje się nam kolejny kryzys, myśle ze nie jedna potęzna firma hedingowa/bank są pod scianą. Ktoś musi przegrać skoro ktoś wygrywa...
MI to wygląda że skoro SNB bez porozumienia zagrał w taką storne to sami obstawili jazdę po całości w tym kierunku gdzie jesteśmy i oni sa zarobieni a banku EU są w ciemnej d....
Jesli SNB badz jakis inny czynnik doprowadzi do przelamania to bedziemy mieli ogromna kaskade sell stopow.
Nie trzeba byc geniuszem zeby przewidziec orderflow podczas takiego scenariusza.
Ostatnio zmieniony 15 sty 2015, 13:16 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja bym po prostu powiedział, że zwyczajnie sprzedali na rynku wszystko ojro co nakupili przez ten czas.... Wiedza, że gdy nastapi luzowanie w UE nie będą w stanie skupić tego badziewia ani grama więcej.... Po prostu spuscili balonik.ceofx pisze:Mat2314 pisze:
Tylko to tłumaczy odwrotną reakcje edka... Normalnie powinniśmy widzieć już 1,2 ale na edku, a tym czasem się osłabił znaczy to tyle, że drastycznie go przybyło na rynku.
Jeżeli ten manewr nie był uzgodniony z EBC, to teraz bardzo ważny będzie komunikat ze strony EBC, mnie tylko zastanawia czy reakcja EDKA na komunikat na pewno będzie spadkowa?
W cenie już jest skup i ewentualne wyjście gecji. Jakiej rekreacji się spodziewacie?
9 900 znowu czapa na DAx
eurusd parytet przed wakacjami,Damfry pisze: W cenie już jest skup i ewentualne wyjście gecji. Jakiej rekreacji się spodziewacie?
Jutro też jest dzień.
-
- Gaduła
fly pisze:
noi nic nie napisałeś o tym PKB. Więc nie wiem o co Ci się konkretnie rozchodzi. Że eksport ma wpływ na PKB ? PKB to jakaś świętość czy co ? Jeśli nawet przy umocnieniu waluty o 20% eksport spadnie o 20% w ujęciu nominalnym w CHF to zauważ, że wciąż Szwajcaria może zaimportować tyle samo dóbr co wcześniej, ale produkując na eksport o wiele mniej. A martwienie się, że ten spadek eksportu osłabi wzrost PKB to odrywanie się od rzeczywistości na rzecz wskaźników. Eksportuje się TYLKO po to, żeby później importować. Celem jest jak największy import. Wiadomo, że przy takim skoku jest to zaburzenie dla gospodarki, spowodowane tym, że była ona sztucznie utrzymywana w innych warunkach, ale po początkowych problemach w dłuższej perspektywie umocnienie waluty do naturalnego poziomu jest jak najbardziej korzystne.
no i po co z Toba dyskutowac ...
zastanow sie dlaczego rosja ma takie klopoty i dlaczego Chiny staly sie potega gospodarcza
zastanow sie rowniez czy mozna tylko kupowac nic nie sprzedajac ...
Ostatnio zmieniony 15 sty 2015, 13:19 przez szaman1977, łącznie zmieniany 1 raz.