DayTrading: Czwartek 15.01.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 16 sty 2015, 00:00

Wzrost
8
32%
Bez zmian
3
12%
Spadek
14
56%

Liczba głosów: 25

szaman1977
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Czwartek 15.01.2015

Nieprzeczytany post autor: szaman1977 »

nulka
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nulka »

KrostosWW pisze:
krzychu171 pisze:Siema, jednym słowem wywalilo mnie z forexu. Miałem longa na eurchf, małego bo 0.1 lota. Otwarty na 1.2010 ze stopem 1.2005, stop nie zadziałał i z konta alior Trader znikł mi depo w wysokości 10 000 zł. Mam prawo do reklamacji?

Ale że jak? Jakim cudem. Nawet gdybyś złapał lukę 1000 pipsów to powinno zniknąć 4000 złotych. Ale nie 10 na miłość boską.
Jeśli zawiesiły się kwotowania, to chyba można reklamować: bez kwotowań nie miałeś szans na reakcję, ale może się mylę.
Jeśli miałeś stop, to raczej powinno sprzedać po pierwszej luce, jakieś 400-600 pipsów, a nie na samym dole, czyli około 4000 pipsów, ale to tylko moje przekonanie. Daj znać, co ci odpowiedzieli w aliorze.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Jak się zaczęło o 10:30 to myślałem że albo asteroida walnie w Ziemię za pare godzin, albo Putin odpalił głowice nuklearne :lol:
The only way is up

Awatar użytkownika
Kundziu
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kundziu »

Admiral zamknął wszystko co CHF:

Due to the current market situation trading for all CHF currency pairs has been temporarily placed into 'Close Only' mode:

you can maintain your current open positions;
you cannot open new positions;
pending orders for opening new positions will be rejected.

We kindly apologize for any inconvenience this may have caused.

Regards
AM Team

Awatar użytkownika
pabloo83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pabloo83 »

Kazimierz S pisze:Nie ma co, od dzisiaj gram z SL'ami. :idea:

A Orban na Węgrzech uratował pewnie tysiące swoich obywateli z tym niedawnym przewalutowaniem kredytów z CHF na forinty. :!:

Po dzisiejszej bujance już każdy będzie SL stawiał (zgodnie z teorią najpierw SL później TP :mrgreen: )
jest jak jest

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

DAx sie grubasy nie poddaja dalej trzymaja indeks pod EBC

zobaczymy jak dlugo i czy po EBC bedzie sell on news kiedy sie rynek nie dowie nic nowego tylko potwiedzi to c owczenej ne bedzie nc z wiekszego skupu

ceofx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ceofx »

Mat2314 pisze:A w zasadzie, trochę mnie zastanawia, kto przy zdrowych zmysłach wiedząc o sztywnym kursie na eurchf w ogóle jakkolwiek inwestował w to? Przecież oczywiste było, że jak gruchnie to porządnie. Dla mnie to był powód do unikania tej pary bezwzględnie.

Na chfpln jeszcze longi mogę zrozumieć, ot pln miał i ma się nadal osłabiać.
Po fakcie to każdy mądry, powiedz to tym co mieli longi i nagle wprowadzono sztywne 1.2 :lol:
Z resztą od dawna się spekulowało że SNB może wprowadzić sztywny na poziomie 1,25 lub 1,3 ....
Wyebali wszytkich bez mydła , bo zagranie pod prąd i wbrew 99% inwestorów.
Fala samobójstw , bankructw przed nami.
Przy takim kursie to nie jest problemem większa rata tylko w wielu przypadkach do spłaty jest wiecej niż warta nieruchomość.

Mnie to zastanawia jedno, przy takich spadkach na ropie, na edku, na eur/chf to ktoś na tym wszystkim mocno zarobił ale i ktoś stracił.... nie szykuje się nam kolejny kryzys, myśle ze nie jedna potęzna firma hedingowa/bank są pod scianą. Ktoś musi przegrać skoro ktoś wygrywa...

MI to wygląda że skoro SNB bez porozumienia zagrał w taką storne to sami obstawili jazdę po całości w tym kierunku gdzie jesteśmy i oni sa zarobieni a banku EU są w ciemnej d....
Chyba fala bankructw banków nadejdzie :?:

Awatar użytkownika
adk77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adk77 »

crok. pisze:mi zaliczylo potezne wywalenie na u.chf oczywiscie na samym dole swieczki :) kilkanascie tys w plecy na jednym koncie i nie zamknelo po SL ale tez nie zamknelo na pierwszym mozliwym wejsciu wiec tez naliczylo mi konto na - , dobrze, ze to nie moje glowne ale pewnie beda chcielu doplaty
a wczoraj zastanawiałem się nad otwarciem s na tej parze

Awatar użytkownika
grzelulukas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzelulukas »

pabloo83 pisze:
Kazimierz S pisze:Nie ma co, od dzisiaj gram z SL'ami. :idea:

A Orban na Węgrzech uratował pewnie tysiące swoich obywateli z tym niedawnym przewalutowaniem kredytów z CHF na forinty. :!:

Po dzisiejszej bujance już każdy będzie SL stawiał (zgodnie z teorią najpierw SL później TP :mrgreen: )
Nie wiem jak można grać bez SL, to przecież rosyjska ruletka, chociaż przy tych lukach to nie za wiele by zdało egzamin.
"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"

crok.
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: crok. »

jaki mieliscie low na u.chf ? ja mialem 0,8245
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

Zablokowany