DayTrading: Czwartek 15.01.2015
Re: DayTrading: Czwartek 15.01.2015
Ja tego nie napiszę bo niestety Ty nic nie napisałeśszaman1977 pisze:oj chlopie ... masz nikle pojecie o ekonomii ....fly pisze:Wreszcie koniec komuny. Utrzymywanie sztywnego kursu to w ogóle była śmieszna sprawa. Co z tego, że Szwajcarzy mniej wyprodukują/wyeksportują jeśli za tą samą ilość dóbr/pracy będą mogli ściągnąć o wiele więcej ? Naturalnie mocna waluta jest korzystna dla gospodarki bo pozwala taniej importować, powoduje to, że mniejszym wysiłkiem możemy ściągnąć zza granicy o wiele więcej. Jasne jest, że jeśli blokowali 1,20 to teraz przy skoku jest to anomalia dla gospodarki, ale w dłuższej perspektywie wszystko naturalnie się dostosuje.

Import jest najważniejszy = wzbogacanie kraju o dobra. Eksport = wywożenie dóbr z kraju. Tłumaczą to wolnorynkowi ekonomiści w swoich dziełach, niestety dzisiaj wyjątkowo dyskryminowani.
trza się wybrać do prawnika, celem uzgodnienia upadłości konsumenckiejNowy123 pisze:Według Związku Banków Polskich, w Polsce zaciągnięto w szwajcarskiej walucie ok. 600 tys. kredytów hipotecznych. Dziś ok. 3 proc. klientów, którzy spłacają zobowiązania w złotych i w CHF, ma problemy z płaceniem rat. Liczba ta w najbliższym czasie może diametralnie wzrosnąć, po uwolnieniu franka, który dziś dochodził do wartości 5,2 zł. Jeśli będzie się utrzymywać na poziomie 5 złotych, wobec 3,5 zł notowanych jeszcze kilka godzin temu, raty kredytów w szwajcarskiej walucie wzrosną o ponad 40 proc. Oznacza to, że miesięczna rata modelowego zobowiązania frankowiczów (kredyt we frankach w wysokości 300 tys. zł na 30 lat), która jeszcze dziś rano wahała się na poziomie ok. 1,7 tys. zł, może przekroczyć 2,3 tys. zł. Same banki jeszcze kilka miesięcy temu mówiły, że prawdziwe problemy z obsługą kredytów mogą pojawić się już przy kursie 4,5 zł za franka.

off topic złotko powinno do następnego oporu dojechać w okolicach 1280
Funt pl 17 oczek do gory chyba rekord w pare minut...
-
- Gaduła
fly pisze:Ja tego nie napiszę bo niestety Ty nic nie napisałeśszaman1977 pisze:oj chlopie ... masz nikle pojecie o ekonomii ....fly pisze:Wreszcie koniec komuny. Utrzymywanie sztywnego kursu to w ogóle była śmieszna sprawa. Co z tego, że Szwajcarzy mniej wyprodukują/wyeksportują jeśli za tą samą ilość dóbr/pracy będą mogli ściągnąć o wiele więcej ? Naturalnie mocna waluta jest korzystna dla gospodarki bo pozwala taniej importować, powoduje to, że mniejszym wysiłkiem możemy ściągnąć zza granicy o wiele więcej. Jasne jest, że jeśli blokowali 1,20 to teraz przy skoku jest to anomalia dla gospodarki, ale w dłuższej perspektywie wszystko naturalnie się dostosuje.Jak już rzucasz takie stwierdzenie to chociaż czymś to poprzyj. Tylko proszę nie pisz mainstreamowego bełkotu jak to eksport strasznie cierpi
Import jest najważniejszy = wzbogacanie kraju o dobra. Eksport = wywożenie dóbr z kraju. Tłumaczą to wolnorynkowi ekonomiści w swoich dziełach, niestety dzisiaj wyjątkowo dyskryminowani.
stary - ale bredzisz ...
zastanow sie co to pkb skad sie bierze i co ma na niego najwiekszy wplyw
krzychu171 pisze:Siema, jednym słowem wywalilo mnie z forexu. Miałem longa na eurchf, małego bo 0.1 lota. Otwarty na 1.2010 ze stopem 1.2005, stop nie zadziałał i z konta alior Trader znikł mi depo w wysokości 10 000 zł. Mam prawo do reklamacji?
Ale że jak? Jakim cudem. Nawet gdybyś złapał lukę 1000 pipsów to powinno zniknąć 4000 złotych. Ale nie 10 na miłość boską.
wreszcie zaczeli normalnie się zachowywać sztywny kurs waluty nie jest normalny z uwagi na to omijałem franka w tradingu teraz można na nim inwestowaćVenomouss pisze:ale jaja z tym chf.. a w pn zlozylem wniosek do banku szwajcarskiego o konto tradingowe ze 100 chfow na start (taki bonus;)) teraz jak widac nie bedzie mi sie opacalo kupowac frankow (wplacac depozytu) , musze sprawe przemyslec..

-- Dodano: 15 sty 2015, 12:27 --
wreszcie zaczeli normalnie się zachowywać sztywny kurs waluty nie jest normalny z uwagi na to omijałem franka w tradingu teraz można na nim inwestowaćVenomouss pisze:ale jaja z tym chf.. a w pn zlozylem wniosek do banku szwajcarskiego o konto tradingowe ze 100 chfow na start (taki bonus;)) teraz jak widac nie bedzie mi sie opacalo kupowac frankow (wplacac depozytu) , musze sprawe przemyslec..

„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka
Nowy jak tam usdpl koniec fali 5 tej jedziemy na zakopane.....
A z tym eurchf jest parodia w Aliorze 
Otworzyłem na demo shorta, niby powinnien być po 1,14305, a otworzyło po 1,02799
Pomijam spread 156 pipsów

Otworzyłem na demo shorta, niby powinnien być po 1,14305, a otworzyło po 1,02799

Pomijam spread 156 pipsów

mi zaliczylo potezne wywalenie na u.chf oczywiscie na samym dole swieczki
kilkanascie tys w plecy na jednym koncie i nie zamknelo po SL ale tez nie zamknelo na pierwszym mozliwym wejsciu wiec tez naliczylo mi konto na - , dobrze, ze to nie moje glowne ale pewnie beda chcielu doplaty

jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek