DayTrading: Czwartek 15.01.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 16 sty 2015, 00:00

Wzrost
8
32%
Bez zmian
3
12%
Spadek
14
56%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
Kazimierz S
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 15.01.2015

Nieprzeczytany post autor: Kazimierz S »

robin2003 pisze:W sumie logiczny ruch szwajcarów, w przeciwnym razie skupiliby po prostu całe dodatkowe euro a luzowanie w europie nie dałoby efektu... musieli to z Mario uzgodnić... że też tego nie przewidziałem :(

Nie tylko z Mario ale i z Merkel, a chyba nawet naszej Kopaczowej powiedzieli. Złotówka pewnie ogólnie osłabnie do euro bo będzie potrzeba kupe pln na spłaty jednak licznych frankowców. Taki wzrost kursów walut obcych może też spowodować następne fale emigracji.
Miód kupuj tylko Polski.

nulka
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nulka »

Witam wszystkich. Chcę zmienić brokera, u mojego w krytycznej chwili zawiesiły się notowania i nie można było reagować. Czy któryś z waszych brokerów sprawdził się w czasie podawania informacji o decyzji snb?

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Większość brokerów miała zawieszone kwotowania. Nie dziwota, kto przyjmie na klatę takie zlecenie...

Awatar użytkownika
Adam
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Adam »

Nowy123 pisze:frankowe banki są w czapie:
ge
millenium
mbank

wbk
na mBank nie narzekam jak dotychczas Zobaczymy jak będzie dalej . Dzisiejszy "utarg" już na osobistym teraz do bankomatu i relaks w pubie :D :D
Widzę że przetrwałeś :) dawno nie gadaliśmy :)
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka

Awatar użytkownika
adk77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adk77 »

Marcin30 pisze:Panowie,

miałem SL na EUR-CHF na 1,2020 całe szczęście :-)
na 1,20020 i zamknęło po 1,20018 w bossie.
Ciekawe jak zamknęło pozycje tym ci mieli 1,1990....
Dzisiaj czarny dzień, kupę ludzi będzie musiało dopłacać do rachunków...
na jutro zaplanowałem zamknięcie swoich longów na ef jeśli się nic nie ruszy po kosztach spredu (myślałem o tym wczoraj), a dzisiaj w trakcie przedpołudniowej drzemki poparzyło trochę łapki.

KrostosWW
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KrostosWW »

highend pisze:
as28 pisze:wycofuję się z tego co napisałem, edek 1.22-1.25, to co się zdarzyło na fx jest ewenementem i będzie miało długofalowe skutki co do rynku a nawet forex'u ponieważ niektórzy brokerzy upadną inni zmienią zasady,
na tą chwilę zamiast myśleć o poziomach edeka/walut należy pomyśleć czy mój broker odda mi wpłaconą kasę.
ale dlaczego brokerzy mają upaść? czego nie rozumiem?
z powodu np sell stopow na eur/chf?
Z powodu margin call. Wystąpiła ogromna luka cenowa. Do tego dochodzą duże dźwignie. Może ktoś się zna - jeżeli broker bankrutuje, to kto przejmuje wierzytelność takiego gracza?

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

Ostro zagrali. Mysle ze zmiana stop procentowych moglaby wystarczyc, a usuniecie pega byloby mniej szokujace przy wyzszym kursie. Heh mialem longa bez stopow, caly tydzien, do wczoraj. 15 stycznia od teraz bedzie moim swietem a 14 jego wigilią. Bog ma mnie w swojej opiece i chce zebym rozmnazal kapitał.
Success lies on the far side of failure

fly
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: fly »

Wreszcie koniec komuny. Utrzymywanie sztywnego kursu to w ogóle była śmieszna sprawa. Co z tego, że Szwajcarzy mniej wyprodukują/wyeksportują jeśli za tą samą ilość dóbr/pracy będą mogli ściągnąć o wiele więcej ? Naturalnie mocna waluta jest korzystna dla gospodarki bo pozwala taniej importować, powoduje to, że mniejszym wysiłkiem możemy ściągnąć zza granicy o wiele więcej. Jasne jest, że jeśli blokowali 1,20 to teraz przy skoku jest to anomalia dla gospodarki, ale w dłuższej perspektywie wszystko naturalnie się dostosuje.

Awatar użytkownika
blesS
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: blesS »

ZielonaMgielka pisze:
as28 pisze:wycofuję się z tego co napisałem, edek 1.23-1.25, to co się zdarzyło na fx jest ewenementem i będzie miało długofalowe skutki co do rynku a nawet forex'u ponieważ niektórzy brokerzy upadną inni zmienią zasady,
na tą chwilę zamiast myśleć o poziomach edeka/walut należy pomyśleć czy mój broker odda mi wpłaconą kasę.
To mnie pierwszy i nie ostatni raz kiedy cos takiego ma miejsce.
Kazdy bank z pewnoscia bral taki scenariusz pod uwage.
Poza tym zangazowanie w pare eurchf na forexie jest stosunkowo niskie.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

USD CHf dziala ale CHF PL stoi

Zablokowany