DayTrading: Środa 14.01.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 15 sty 2015, 00:00

Wzrost
8
27%
Bez zmian
4
13%
Spadek
18
60%

Liczba głosów: 30

Mpapiez

Re: DayTrading: Środa 14.01.2015

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

hmm fake-out. "50" nie wytrzymała re-testu.
Może jednak mój scenariusz dalej jest w grze :)...

Z tym że teraz 1.7 jest nie przebijalne ;)...

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

pedro pisze:ale wydaje się, że w tym momencie ebcqe już jest w cenach eur, . . .
dopóki każda taka informacja staje się pretekstem do zwalenia ceny o 70-100 pipsow to qe nie jest jeszcze w aktualnej cenie wg mnie :564:

-- Dodano: 14 sty 2015, 11:16 --
Mpapiez pisze:hmm fake-out. "50" nie wytrzymała re-testu.

uspokój się :D ... potem bedzie 1650, potem 1600 ;) L po wyjściu z kanału dopiero... :564:
wszystko ładnie pięknie ale opor jest teraz w okolicach 1760-70 a nie 1750 ;)

https://www.tradingview.com/x/RnqDysHo/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Prezes NBP Marek Belka powiedział, że stopy procentowe w Polsce nie mogą być ani zbyt niskie, ani zbyt wysokie...

sprzedawczy nie powedzial nic madrego czlek bez kregoslupa moralnego i honoru ale w koncu polska istnieje teoretycznie i to uj dupa kupa kamień

-- Dodano: śr 14-01-2015, 12:28 --

i ladne dax shorcik z 9950 ahah SL juz na zysk

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

atlanticos pisze:
Mpapiez pisze:hmm fake-out. "50" nie wytrzymała re-testu.

uspokój się :D ... potem bedzie 1650, potem 1600 ;) L po wyjściu z kanału dopiero... :564:
wszystko ładnie pięknie ale opor jest teraz w okolicach 1760-70 a nie 1750 ;)

https://www.tradingview.com/x/RnqDysHo/
Hehhee, spokojnie niżej nie puszcze :D...
Może się kopie z koniem dzisiaj :P, ale jeszcze stoje na nogach, a intuicja mi cały czas podpowiada do 1.2 przed ECB :D

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

Nowy123 pisze:Prezes NBP Marek Belka powiedział, że stopy procentowe w Polsce nie mogą być ani zbyt niskie, ani zbyt wysokie...

sprzedawczy nie powedzial nic madrego czlek bez kregoslupa moralnego i honoru ale w koncu polska istnieje teoretycznie i to uj dupa kupa kamień

Nowy skończ tę agitację.
W polskiej polityce nie ma nikogo z kręgosłupem moralny.
Może Jarosław Polskę zbaw? Jeszcze niedawno ślązacy to była ukryta opcja niemiecka, teraz kreuje się na zbawcę śląska.
Śmiechu warte.

A co do sienkiewicza to on powiedział że PAŃSTWO istnieje tylko teoretyczne, a nie Polska. To wielka różnica. Ja całkowicie się z nim zgadzam. Ty masz inne zdanie - OK, masz prawo - ja nie powiem że stoisz tam gdzie ZOMO.

to był off top. sorry
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Wywalilo mi BE na edku. Wydaje mi sie ze teraz branie S jest wieksza glupota niz L. A poniewaz obie czynnosci sa glupie to lepiej przed EBC nie grac na edku. Rownie dobrze mozemy poleciec w ciagu 24 h 100 piosow wyzej. Widac niezdecydowanie. A to przebicie 1750 nie traktowalbym powaznie bo ani nie przebilismy tego trwale ani przebicie nie zostalo potwierdzone.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Kusus pisze:Wywalilo mi BE na edku. Wydaje mi sie ze teraz branie S jest wieksza glupota niz L. A poniewaz obie czynnosci sa glupie to lepiej przed EBC nie grac na edku. Rownie dobrze mozemy poleciec w ciagu 24 h 100 piosow wyzej. Widac niezdecydowanie. A to przebicie 1750 nie traktowalbym powaznie bo ani nie przebilismy tego trwale ani przebicie nie zostalo potwierdzone.
ten zjazd od rana to naprawde wg Ciebie oznaka niezdecydowania? :shock: Co do przebicia 1750 to daj im czas... jeszcze dzis 1700 pęknie... na wykresie h4 nie widze niezdecydowania... przeciwnie...widac zdecydowane dożynki ;) :564:
ale fakt że jak zaneguja poprzednią swiece h4 wychodzac z kanalu to ładuje L po pachy...

https://www.tradingview.com/x/n19PKHm3/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

jen-yy pisze:
Nowy123 pisze:Prezes NBP Marek Belka powiedział, że stopy procentowe w Polsce nie mogą być ani zbyt niskie, ani zbyt wysokie...

Nowy skończ tę agitację.
W polskiej polityce nie ma nikogo z kręgosłupem moralny.
Może Jarosław Polskę zbaw? Jeszcze niedawno ślązacy to była ukryta opcja niemiecka, teraz kreuje się na zbawcę śląska.
Śmiechu warte.

A co do sienkiewicza to on powiedział że PAŃSTWO istnieje tylko teoretyczne, a nie Polska. To wielka różnica. Ja całkowicie się z nim zgadzam. Ty masz inne zdanie - OK, masz prawo - ja nie powiem że stoisz tam gdzie ZOMO.

to był off top. sorry
spoko cala ta chlopa jest warta an grosz wraz z RUDYM POPIS :) to ne on powedzial ale ogolne mowie on chcal zalatwic PO wygrana w wyborach wystarczy i nikt nie bekna w USA polecialy by glowy wszystkich no ale to POlska spoko konec tematu darmozjadow i złodziei naszych peniedzy :)

szaman1977
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szaman1977 »

od 12 stycznia na edku masz 5 swingow a,b i polowe trzeciego (typowe miejsce dla polowy c = 0,61 a+b)

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: as28 »

atlanticos pisze:
Kusus pisze:Wywalilo mi BE na edku. Wydaje mi sie ze teraz branie S jest wieksza glupota niz L. A poniewaz obie czynnosci sa glupie to lepiej przed EBC nie grac na edku. Rownie dobrze mozemy poleciec w ciagu 24 h 100 piosow wyzej. Widac niezdecydowanie. A to przebicie 1750 nie traktowalbym powaznie bo ani nie przebilismy tego trwale ani przebicie nie zostalo potwierdzone.
ten zjazd od rana to naprawde wg Ciebie oznaka niezdecydowania? :shock: Co do przebicia 1750 to daj im czas... jeszcze dzis 1700 pęknie... na wykresie h4 nie widze niezdecydowania... przeciwnie...widac zdecydowane dożynki ;) :564:
ale fakt że jak zaneguja poprzednią swiece h4 wychodzac z kanalu to ładuje L po pachy...

https://www.tradingview.com/x/n19PKHm3/
świeczka h4 bieżąca to wynik silnych plotek ze strony EBC, to nie mogło nie zadziałać na rynek,
ciekawe tylko po co to robią, aby rynek oswoić z QE?
tak czy siak to edek leży na łopatkach i jak coś odwalą w górę to raczej będzie to w dniu spotkania EBC.
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Zablokowany