DayTrading: Piątek 09.01.2015
Re: DayTrading: Piątek 09.01.2015
Może być korekta spadków na ropie:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Linie trendukarnak pisze:Może być korekta spadków na ropie:

Napisz tam lepiej co z tym WIG20 i jak widzisz sp500, hossa nadal?

Wig20 mi lotto (nie mam pozycji) - ale z ciekawości pytam.
A sp500 już mi tak nie lotto bo "bawię się" z Apple.
Z góry fenkju

a ten AUD to zagwózdka

A jak w tym city index wygląda USD/JPY i GBP/JPY ?

-- Dodano: 10 sty 2015, 21:54 --
ROPA po mojemu:
https://www.mql5.com/en/charts/2861014/ ... ski-mbanku
i... wygląda faktycznie na odbicie. Targety zaznaczone.
I cały plan spadków indeksów może iść w łeb. No trudno - trzeba robić to co robi rynek.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Kolejna brednia. Na krótko przed danymi kurs spadł w dół, więc jakie zamykanie krótkich ?libres pisze:to info było znane już od południa gdy edek spadł do 1,18 , wzrost powyżej zainicjowało zamkniecie krótkich pozycji przed danymi z USA, dane okazały się lepsze od oczekiwań ale banksterzy wymyślili podnieść cenę do 1.1870 i zrobić brekaut z tego poziomu, będzie to ładnie wyglądać na dziennym, przed 22.01 nie trend się nie zmieni a dzisiejsza info o darowaniu długów grecji z to potwierdza http://stooq.pl/n/?f=938547&c=1&p=0
Dane po prostu były już wcześniej w cenie... i niczym nie zaskoczyły.
- nowy joker
- Pasjonat
Jeszcze jedno skoro City index pokazuje takie spadki na kangurze to dlaczego główne australijskie indeksy nawet nie drgnely. Z drugiej strony to gdyby to był błąd platformy to co się stanie jak komuś juz przeliczy o straty i sprzedało pozycję . Nie mam pojęcia co jest grane ale wiem jedno okaże się za 20 godzin.
-
- Gaduła
a kogo obchodzi co się pojawilo na jakiejś stornie po zamknieciu rynku?
uczepiles się jakbys nie miał nic innego do roboty
wroc do dyskusji po 20 w niedziele
uczepiles się jakbys nie miał nic innego do roboty
wroc do dyskusji po 20 w niedziele
@highend
Patrząc z punktu widzenia historycznie podobnych dołków (wyznaczonych wg mojego wskaźnika) widać szansę na utrzymanie grudniowego dołka na dłużej - raczej nie spodziewałbym się podobieństwa, które wystąpiło tylko raz dla tego zbioru w lipcu 2011 po którym nastąpiło dwa miesiące mocnej przeceny.
Teraz grudzień 2014 jest też wsparciowo podobny do września 2011.
Pasowałoby to do zasady zmienności wedle której oczekiwany przez wielu mocny spadek, jak wtedy - nie nastąpi, co nie znaczy, że będą solidne wzrosty - po prostu może być dalej ruch boczny ze wskazaniem do góry:
-- Dodano: 11 sty 2015, 09:04 --
..
Patrząc z punktu widzenia historycznie podobnych dołków (wyznaczonych wg mojego wskaźnika) widać szansę na utrzymanie grudniowego dołka na dłużej - raczej nie spodziewałbym się podobieństwa, które wystąpiło tylko raz dla tego zbioru w lipcu 2011 po którym nastąpiło dwa miesiące mocnej przeceny.
Teraz grudzień 2014 jest też wsparciowo podobny do września 2011.
Pasowałoby to do zasady zmienności wedle której oczekiwany przez wielu mocny spadek, jak wtedy - nie nastąpi, co nie znaczy, że będą solidne wzrosty - po prostu może być dalej ruch boczny ze wskazaniem do góry:
-- Dodano: 11 sty 2015, 09:04 --
..
facio, bzdury to ty piszesz, siedząc po uszu w długich i zaklinając rzeczywistość, popatrz sobie dokładnie na wykres przed 14,3 to zobaczysz, ze cena dotknęła 1,183Mpapiez pisze:Kolejna brednia. Na krótko przed danymi kurs spadł w dół, więc jakie zamykanie krótkich ?libres pisze:to info było znane już od południa gdy edek spadł do 1,18 , wzrost powyżej zainicjowało zamkniecie krótkich pozycji przed danymi z USA, dane okazały się lepsze od oczekiwań ale banksterzy wymyślili podnieść cenę do 1.1870 i zrobić brekaut z tego poziomu, będzie to ładnie wyglądać na dziennym, przed 22.01 nie trend się nie zmieni a dzisiejsza info o darowaniu długów grecji z to potwierdza http://stooq.pl/n/?f=938547&c=1&p=0
Dane po prostu były już wcześniej w cenie... i niczym nie zaskoczyły.
Ameryka:
USD CAD tak to widzę ....
Nauka nauka nauka....... 

ED: