DayTrading: Piątek 09.01.2015
Re: DayTrading: Piątek 09.01.2015
edek w najblizszych dniach ma szanse podejsc pod lukę
https://www.tradingview.com/x/m4WsKvKl/ trend spadkowy nie zagrożony nadal
https://www.tradingview.com/x/m4WsKvKl/ trend spadkowy nie zagrożony nadal
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

- atlanticos
- Maniak
postawił sobie za cel do wakacji wyprzedzic w postach Nowego... i idzie mu świetnieKusus pisze:Ty robisz coś jeszcze w życiu poza siedzeniem na tym forum ? : ]highend pisze:Rynek ma dane w cenie, w piątek dane dla dolara dobre i bezrobocie jeszcze niższe i.... tyle. Dolar na szczytach, więc teraz kierunek (być może) południe.
A Jeśli edek będzie rosnął to wiadomo, że albo QE w EU będzie opóźnione albo okrojone....
i to chyba nie tak jak napisał Pedro (kupuj plotki) -....zresztą już niedługo wszystko będzie jasne
moze po prostu warto poczekać te 10 dni i wejść po.

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
- nowy joker
- Pasjonat
No zobaczymy mam parę pozycji na rzezniku mam nadzieje ze się teraz $$$ troszkę posypie w dół
- atlanticos
- Maniak
możliwe bo w piątek co miał zrobic to zrobił... ale przydałaby się jakaś formacja odwrócenia teraz...może zjazd do M_r1 i większy rgr?santo pisze:USD CAD tak to widzę ....
h1
https://www.tradingview.com/x/nDrwgdwT/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
ktoś ma inne zdanie co do u/pln ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

hehe, nieprawda - szczerze mówiąc to nie zwracam na to większej uwagi.atlanticos pisze:postawił sobie za cel do wakacji wyprzedzic w postach Nowego... i idzie mu świetnieKusus pisze:Ty robisz coś jeszcze w życiu poza siedzeniem na tym forum ? : ]highend pisze:Rynek ma dane w cenie, w piątek dane dla dolara dobre i bezrobocie jeszcze niższe i.... tyle. Dolar na szczytach, więc teraz kierunek (być może) południe.
A Jeśli edek będzie rosnął to wiadomo, że albo QE w EU będzie opóźnione albo okrojone....
i to chyba nie tak jak napisał Pedro (kupuj plotki) -....zresztą już niedługo wszystko będzie jasne
moze po prostu warto poczekać te 10 dni i wejść po.![]()
Nowy ma 16.000 postow, ja mam 4 razy mniej.
Wcale nie zamierzam nikogo przeganiać. Ja tylko chciałem zarobić na Teslę

akcje Tesli spadają nadal

A co do pytania - tak, robie w życiu wiele rzeczy. Jak tu nie piszę to znaczy, że właśnie robię coś innego

A w temacie:
Panie i Panowie - jest tu jakaś jednomyślność? Bo ja widzę z tego co inni pisali, że:
w górę: edek, złoto, srebro, ropa(?), kangur, kabel
w dół: rzeźnik, ujek.... krosy z PLN (????)
w górę lub w dół: usd/cad

nijak mi się to kupy nie trzyma

-- Dodano: 11 sty 2015, 17:23 --
xe.com zdaje się już działa.
żadnych luk 150pips w dół nie ma (na kangurze). Sugerowałbym koledze zmienić brokera z tego city index czy co tam.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
1. Ticker na xe.com uruchamiany jest o godzinie 20.00 naszego czasu i jest wyrocznią jak dla mnie bo notowania zgadzają mi się z tym co jest na admiralu od 2 lat co do pipsa.highend pisze:hehe, nieprawda - szczerze mówiąc to nie zwracam na to większej uwagi.atlanticos pisze:postawił sobie za cel do wakacji wyprzedzic w postach Nowego... i idzie mu świetnieKusus pisze:Rynek ma dane w cenie, w piątek dane dla dolara dobre i bezrobocie jeszcze niższe i.... tyle. Dolar na szczytach, więc teraz kierunek (być może) południe.
moze po prostu warto poczekać te 10 dni i wejść po.
Ty robisz coś jeszcze w życiu poza siedzeniem na tym forum ? : ]![]()
Nowy ma 16.000 postow, ja mam 4 razy mniej.
Wcale nie zamierzam nikogo przeganiać. Ja tylko chciałem zarobić na Teslę![]()
,
akcje Tesli spadają nadalostatnio GM podał, że chce wypuścić auto (nazwa: Chevrolet Bolt) z zasięgiem 200 mil, w cenie poniżej 30.000 USD i to ma niby dobić Teslę (Tesla ma 300 mil zasięg, auto za 100.000 USD), ale ja i tak nie chcę nic innego. W Polsce już około 20 osób MA teslę, a znam kilku co zamówili, topowe modele po jakieś 500.000 PLN
![]()
A co do pytania - tak, robie w życiu wiele rzeczy. Jak tu nie piszę to znaczy, że właśnie robię coś innego![]()
, zresztą łatwo mnie znaleźć w necie - to każdy może zobaczyć co robię. Bułka z masłem.
A w temacie:
Panie i Panowie - jest tu jakaś jednomyślność? Bo ja widzę z tego co inni pisali, że:
w górę: edek, złoto, srebro, ropa(?), kangur, kabel
w dół: rzeźnik, ujek.... krosy z PLN (????)
w górę lub w dół: usd/cad, indeksy(?)
nijak mi się to kupy nie trzymawięc i tak trzeba samemu kombinować
-- Dodano: 11 sty 2015, 17:23 --
xe.com zdaje się już działa.
żadnych luk 150pips w dół nie ma (na kangurze). Sugerowałbym koledze zmienić brokera z tego city index czy co tam.
2. A ja proponowałbym wszystkim tym którzy widzieli luki w sobotę rano u różnych brokerów i debatowali nad tym cały weekend (ściana!) albo się doszkolić z bidów albo zmienić dostawcę zioła bo jak widać to które aktualnie zażywacie robi wam masakre z mózgów.
a niech sobie debatowali - ja to raczej z ciekawosci bardziejKusus pisze: 1. Ticker na xe.com uruchamiany jest o godzinie 20.00 naszego czasu i jest wyrocznią jak dla mnie bo notowania zgadzają mi się z tym co jest na admiralu od 2 lat co do pipsa.
2. A ja proponowałbym wszystkim tym którzy widzieli luki w sobotę rano u różnych brokerów i debatowali nad tym cały weekend (ściana!) albo się doszkolić z bidów albo zmienić dostawcę zioła bo jak widać to które aktualnie zażywacie robi wam masakre z mózgów.

no bo strata 20 lotów na demo BUY na kangurze - do przeżycia

xe.com - w sumie nie wiedziałem, że dopiero od 20.00

ale teraz tam się wyświetla czas: 2015-01-11 16:34 UTC

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
highend pisze:a niech sobie debatowali - ja to raczej z ciekawosci bardziejKusus pisze: 1. Ticker na xe.com uruchamiany jest o godzinie 20.00 naszego czasu i jest wyrocznią jak dla mnie bo notowania zgadzają mi się z tym co jest na admiralu od 2 lat co do pipsa.
no bo strata 20 lotów na demo BUY na kangurze - do przeżycia![]()
xe.com - w sumie nie wiedziałem, że dopiero od 20.00![]()
ale teraz tam się wyświetla czas: 2015-01-11 16:34 UTC
zatem czekamy na luki..... w górę
Tak, ponieważ to inna strefa czasowa - GMT T0.
My mamy GMT +1 a to znaczy, że mamy godzinę później niż oni.
Więc jeśli u nas jest teraz 17.45 to u nich 16.45. Tyle.
Jak będą jakieś luki to minimalne i w górę moim zdaniem.
Myslę jednak że to i tak nie ma znaczenia bo pewnie przez kolejne 2-3 dni lub krócej będą robić dolny knot świecy na edku a dopiero potem mocne UP.
Ale to tylko szklana kula. Niech każdy sobie myśli co chce...