Z nedzy do pieniedzy ..:)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Re: Z nedzy do pieniedzy ..:)

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Przyznam, że jestem pod ogromnym wrażeniem siły trendu edka.... Seria potężnych negatywnych danych dla USD i nic :)
Jeszcze dzisiaj i jutrzejsze 14:30, jak nawet to nie uratuje edka to będziemy sobie nim tyłek wycierać :)

Jeśli dobrze rozumiem, to pomysł skupu obligacji przez EBC tak go topi? Kiedy mają podjąć decyzje jakąś, coś się orientujesz? :)
Przecież jak powiedza tak skupujemy to edek po 0,8 będzie chodził jak nie niżej :D

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Damfry pisze:Przyznam, że jestem pod ogromnym wrażeniem siły trendu edka.... Seria potężnych negatywnych danych dla USD i nic :)
Jeszcze dzisiaj i jutrzejsze 14:30, jak nawet to nie uratuje edka to będziemy sobie nim tyłek wycierać :)
o tym samym mówi tutaj Rogalski: http://bankier.tv/greckie-wyjscie-tani-zloty-15851.html ;)

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

freakout pisze:
Damfry pisze:Przyznam, że jestem pod ogromnym wrażeniem siły trendu edka.... Seria potężnych negatywnych danych dla USD i nic :)
o tym samym mówi tutaj Rogalski: http://bankier.tv/greckie-wyjscie-tani-zloty-15851.html ;)
Czyli nit tylko ja myślę, że to bez sensu :mrgreen:
Znana jest decyzja-kiedy?

Źle napisałem... wiecie może kiedy mają się zdecydować o tym skupie? W końcu muszą kiedyś powiedzieć tak robimy nie nie robimy i to mnie właśnie interesuje termin jakiś decyzji :)

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

o ile mnie pamiec nie myli to:
1)22 stycznia posiedzenie ECB
2)29 stycznia wybory w Grecji
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

andy11 pisze:o ile mnie pamiec nie myli to:
1)22 stycznia posiedzenie ECB
2)29 stycznia wybory w Grecji

Ok dzięki śliczne to jeszcze mają trochę czasu by się rozmyślić. Gdyby coś takiego walnęli to by było dopiero "żartowaliśmy" :) Świeca miała by chyba z 500 pips w górę jednego dnia :lol:
Zastanawia mnie jedno, kiedy inwestorzy wyleją sobie kubeł zimnej wody z tym umacnianiem?
Za nami seria złych bardzo ważnych danych dla USD, podejrzewam że dzisiejsze i jutrzejsze też będą złe ze zwykłego powodu, silny dolar nie jest potrzeby hamerykanom No chyba że jestem w błędzie i to pierwszy kraj który lubi mieć silną walutę :) (jestem?)

jak_zyc
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jak_zyc »

Podoba mi się ten wątek, ale też może mi się nie podobać. Mam wrażenie, że wszystkie wypowiedzi tutaj są takiego stylu. Będzie to, a jak nie to to. Będzie spadać, chociaż może rosnąć i jeśli nie zrobi tego drugiego to może to pierwsze, a może zniknie cena w ogóle. I zniknie wszystko nawet ten jurnalist hamerykandzki jak zimny kubeł wody damfrajego.
Wygranym nie jest ten, kto zgarnia pule najczęściej, wygrany to taki, kto zgarnia najwięcej pieniędzy!

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

gbp/usd
dzisiaj BOE pozostawil stopy % na poziomie 0,5%
raport oraz minutki z dzisiejszego posiedzenia beda publikowane 21 stycznia.... :mrgreen:

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

w sumie to co Rogalski mówi ma sens.... Niemcy nie po to tworzyli UE by dawać tylko by żerować i brać jako największy beneficjent....
Nie będzie żadnego skupu, tego jestem niemal pewny. Rozbestwienie krajów było by ogromne gdyby się znalazł frajer co zawsze da kasę... Raczej będzie ostra negocjacja z grekami, a jak nie to dla przykładu ich wyrzucą.
Grecja nie była nie jest i nigdy nie będzie tygrysem Europy, raz im podarowano i basta :)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

prognoza 2letnia, odwazni goscie, w zasadzie oni nic nie traca a jak trafia to moze i ksiazke uda sie jakas napisac.... :mrgreen:

ODPOWIEDZ