Pechowa 13-nastka :) Day Trading

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Mpapiez

Re: Pechowa 13-nastka :) Day Trading

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

highend pisze:Może zmien tytuł na "szczesliwa trzynastka".
Kurde ludzie się sami afirmują... albo sasiedni "jutro bedzie lepiej".... itp itd ;)

zamiast zatytuować: "mój dziennik sukcesu" i samo przychodzi :D :D :D :)

jak z tym TP? piszesz, że tp 13 pips, a obok, że brak TP. tp zawsze warto ustawic - chocby odlegle.
Niech będzie dalej Pechowa ;) - wole się mile zaskoczyć niż rozczarować :). Poza tym tutaj pewnie było już setki dzienniczków typu od 0 do milionera i takich tam, a efekt zawsze ten sam :):) - nawet wielka gwiazda tego forum klonmarcin coś cicho siedzi ostatnio - chyba i jego coś dopadło, ale jak znam życie to oczywiście zaprzeczy.

Co do tego TP, bo może nie napisałem zbyt jasno.
TP na sztywno jest 13 pips, ale czasami będę chciał grać większy zakres. Wszyscy lubimy siedzieć na BE i patrzeć jak rośnie prawda ?:) Chodzi o to żeby najpierw 13nastkami sobie zbudować pod takie zagranie kapitał, tak aby w przypadku BE przy długim trade się nie wkurzać i mieć jakiś fajny zysk na koniec tygodnia.

Po każdych 2 do 4 zyskownych wejść pod rząd 13nastkami, będę właśnie szukał takiego dłuższego trade pod 50-100 pips.

Powodzonka.

Mpapiez

Taka analiza na najbliższe chwile.
Z racji że zarobiłem i jest w sumie ciekawe miejsce, postanowiłem złapać jeszcze raz nożyk :).

Tak czy owak, testy pechowej powoli dobiegają końca. Doszła nowość - "banda ograniczająca" :).

Wejdzie oficijalnie do wersji 3.0.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

chihuahua
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: chihuahua »

Może to głupie, ale...
Czy nie lepiej poczekać do nocy, ew. do rana, kiedy będzie większa szansa na wyczerpanie się tej korekty i wejście po lepszej cenie w S?
Przecież od wielu dni nie widać żadnej siły, która dawałaby jakiś przyzwoity możliwy do zaliczenia TP dla L.
Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to pod koniec listopada pada albo nie pada.

Mpapiez

danbo86 pisze:Witaj, mam pytanie,
gdzie się podział Twój link do myfxbooka?? działasz dalej ale już nieoficjalnie? trochę szkoda

Link wróci, nie bój nic. Ten dzienniczek bez oficjalnego fxbooka byłby bez sensu.
Po prostu możliwe że przejdę na wyższy rachunek i doszła kolejna modyfikacja co oznacza wersję 3.0 :)...

Na pewno nieoficjalnie nie będę się bawić. To by sensu nie miało.

jak_zyc
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jak_zyc »

Abemus papam ogłaszam kurka third wersjon świętego modyfikofikowalnego systemu na stracenie kasy z tacy.
Wygranym nie jest ten, kto zgarnia pule najczęściej, wygrany to taki, kto zgarnia najwięcej pieniędzy!

Mpapiez

jak_zyc pisze:Abemus papam ogłaszam kurka third wersjon świętego modyfikofikowalnego systemu na stracenie kasy z tacy.
Z koperty synu... z koperty ;)...

Mpapiez

Cześć,

Czas na kotynuację dzienniczka. Tak jak wcześniej pisałem testy i wszelkie kombinacje dobiegły już końca.
To co teraz będę wrzucał to już finalna wersja pechowej 13-nastki.

O ironio, finalnie niemal wróciłem do pełnych ustawień z "dance manuala" :roll: .

Jeżeli chodzi o ostatni okres, to odpiąłem wersję 2.5 ze stopki, dlatego że się znów zaczaiłem na spadjący nożyk przed ECB.
Nie chciałem żeby ktokolwiek się tym sugerował, bo to dość ryzykowne było. W wątku day trading opisywałem na co się czaiłem. Niemniej jednak SNB pokrzyżował mi plany dzisiejsza decyzją :d . Trade zakończył się stratą - 17%

Finał jest taki, że po paru miesiącach jestem w tym samym miejscu gdzie byłem na początku, czyli na 0% :).

No nic, nauka kosztuje - odcinamy to co było grubą kreską i M15 dance i bounce niech się zacznie znów :)...

Wieczorkiem wrzucę jakieś dzisiejsze wejścia.

Mpapiez

Dobra jestem znów :).
Dziś mnie przeharatali pięknie. Niemniej jednak rusza finalna wersja mojego systemu.
Generalnie zamierzam już nie ruszać tego konta na myfxbook.
Jeżeli dany miesiąc utrzymam co najmniej ze stratą nie wiekszą niż 10% (a najlepiej z zyskiem), będę sobie zwiększał powoli depozyt, dlatego gain i asb. gain może się różnić na fxbook.

Pierwsze wejście w załączniku. Trochę na kontrę do tego silnego trendu.

Ps. Aha bym zapomniał, polowanie na long-term setupy mi po prostu nie wychodzi. Wszystkie trade będą zamykane tego samego dnia, czyli czysty DT, żaden intra-day.

Mpapiez

No i stop loss :roll:

Mpapiez

Odnowione wejście. Powody te same co wcześniej.
Wejście z SL poniżej dzisiejszego dna.

Ps. Już na BE+1, Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Zablokowany