Strategie zwycięzców konkursu XTB
-
- Bywalec
Witam,
Ten wątek ma w tytule strategie zwycięzców XTB FC. Co prawda nie udało Ci się zwyciężyć w konkursie - ale pomijając już problemy jakie tutaj opisujesz piąte miejsce i zwrot z kapitału jakie osiągnęłaś i tak robią wrażenie. O strategiach zwyciężców pewnie tutaj się nie dowiemy, ale może Ty zechciałabyś napisać parę słów o tym, czym kierowałaś się przy zawieraniu transakcji. Z pewnością nie może być przypadkiem ponad setka transakcji ze skutecznościa rzędu 90%. Byłoby ciekawe usłyszeć co pozwala osiągąć takie wyniki - oczywiście jeśli to nie tajemnica?
Ciekawi mnie też czy grasz na realu - gdyby mi się udawało osiągać na demo takie wyniki, to mocno bym się zastanawiał nad wejściem przynajmniej z niewielką prawdziwą gotówką. Z pewnością zwrot 4000% w ciągu 6 tygodni nie jest do powtórzenia na koncie "real", ale jeśli na demo osiąga sie aż tyle - i to nie przy paru przypadkowych transakcjach, to nawet gdyby w realu robić "tylko" 100% miesięcznie, to startując od 10tys, po roku czasu nawet nie zawracałabyś sobie głowy jakimś durnym konkursem o kajmana?
Ten wątek ma w tytule strategie zwycięzców XTB FC. Co prawda nie udało Ci się zwyciężyć w konkursie - ale pomijając już problemy jakie tutaj opisujesz piąte miejsce i zwrot z kapitału jakie osiągnęłaś i tak robią wrażenie. O strategiach zwyciężców pewnie tutaj się nie dowiemy, ale może Ty zechciałabyś napisać parę słów o tym, czym kierowałaś się przy zawieraniu transakcji. Z pewnością nie może być przypadkiem ponad setka transakcji ze skutecznościa rzędu 90%. Byłoby ciekawe usłyszeć co pozwala osiągąć takie wyniki - oczywiście jeśli to nie tajemnica?

Ciekawi mnie też czy grasz na realu - gdyby mi się udawało osiągać na demo takie wyniki, to mocno bym się zastanawiał nad wejściem przynajmniej z niewielką prawdziwą gotówką. Z pewnością zwrot 4000% w ciągu 6 tygodni nie jest do powtórzenia na koncie "real", ale jeśli na demo osiąga sie aż tyle - i to nie przy paru przypadkowych transakcjach, to nawet gdyby w realu robić "tylko" 100% miesięcznie, to startując od 10tys, po roku czasu nawet nie zawracałabyś sobie głowy jakimś durnym konkursem o kajmana?
-
- Bywalec
- screeny a wlasciwie statements sa dostepne.Pablo90 pisze:Takie teksty typu miałem 600 tyś, ale się poszło jebać można sobie wsadzić sami wiecie gdzie. Gdyby koleś wrzucił screena czy coś to ok, ale tak te jego wypowiedzi nie specjalnie mają sens.
- nie jestem koleś, jestem kobieta
- zdecydowalam sie to pokazac, zeby wszystkim ktorzy nasmiewali sie ze mnie m.in. nazywajac mnie " miszczem" zamnknac usta. takze wszystkie niedowiarki powinny byc zadowolone.
doswiadczenia wczesniejsze z xtb nauczyly mnie ze kazda zmiana na rachunku powinna byc udokumentowanaPablo90 pisze:Bo jakoś nie wierzę, że koleś był w czołówce w rankingu, a potem jak się działy takie rzeczy to nie zrobił screenów

jaka tam tajemnica? przeciez wszystko jest w historii , mam tlumaczyc kazdego trejda?hedge pisze:Witam,
konkurs durny tylko nagroda wartosciowa - kajman za250 tys plnhedge pisze:Ciekawi mnie też czy grasz na realu - gdyby mi się udawało osiągać na demo takie wyniki, to mocno bym się zastanawiał nad wejściem przynajmniej z niewielką prawdziwą gotówką. Z pewnością zwrot 4000% w ciągu 6 tygodni nie jest do powtórzenia na koncie "real", ale jeśli na demo osiąga sie aż tyle - i to nie przy paru przypadkowych transakcjach, to nawet gdyby w realu robić "tylko" 100% miesięcznie, to startując od 10tys, po roku czasu nawet nie zawracałabyś sobie głowy jakimś durnym konkursem o kajmana?
warto bylo walczyc no ale " siła wyższa " zdecydowała ze wygra ktos inny.
czy gram Real ?? hmmm ......... czekaj , niech pomysle ........... hmm................. a zgadnij

Rudolf-Ania pisze:- nie jestem koleś, jestem kobieta

Co do statmentów to rzeczywiście ta sprawa niezdrowo śmierdzi. Ja bym ich prosił o wytłumaczenie takiej sytuacji, masz prawo wiedzieć, dlaczego transakcje zostały zamknięte. Na twoim miejscu postraszyłbym ich też sądami trochę, chociaż pewnie i tak mają taką kasę, że stać ich na najlepszych prawników...
strasznie sie bulwersujesz Rudolf-Ania (no offenceRudolf-Ania pisze:Pablo90 napisał:
Takie teksty typu miałem 600 tyś, ale się poszło jebać można sobie wsadzić sami wiecie gdzie. Gdyby koleś wrzucił screena czy coś to ok, ale tak te jego wypowiedzi nie specjalnie mają sens.
- screeny a wlasciwie statements sa dostepne.
- nie jestem koleś, jestem kobieta
- zdecydowalam sie to pokazac, zeby wszystkim ktorzy nasmiewali sie ze mnie m.in. nazywajac mnie " miszczem" zamnknac usta. takze wszystkie niedowiarki powinny byc zadowolone.
Pablo90 napisał:
Bo jakoś nie wierzę, że koleś był w czołówce w rankingu, a potem jak się działy takie rzeczy to nie zrobił screenów
doswiadczenia wczesniejsze z xtb nauczyly mnie ze kazda zmiana na rachunku powinna byc udokumentowana mam ponad setke screenow
hedge napisał:
Witam,
jaka tam tajemnica? przeciez wszystko jest w historii , mam tlumaczyc kazdego trejda?

Niemniej jednak koledze wyzej zapewne chodzilo o to jaka strategie przyjelas/czym sie kierowalas otwierajac/zamykajac pozycje, jaka polityke SL/TP stosowalas... wiec raczej nie chodzi o tlumaczenie kazdego trejda po kolei a o ogol

Pozdrawiam
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
witam
co do zarzutow Rudolf-Ania to o ile pamiec mnie nei myli ale minelo juz troche czasu to rynki na ktorych gralas czesto byly zamykane i byly komunikaty na stonie o podobnej tresci tylko na zborzach
"
Zawieszenie handlu na RICE
Z powodu przekroczenia dziennego limitu cenowego dla instrumentu bazowego, handel na instrumencie RICE w dniu dd.mm.rrrr. został zawieszony. Możliwość zawierania transakcji zostanie przywrócona, gdy cena instrumentu bazowego powróci do poziomu umożliwiającego handel.
XTB
"
lub
"
Rozszerzenie spreadu: RICE
Z powodu niewystarczającej płynności na instrumencie RICE zwiekszony został spread z 4 do 6 pipsów. Gdy tylko warunki rynkowe na to pozwolą spread wróci do swoejgo standardowego poziomu.
XTB
"
trzeba bylo czesto otwierac strone xtb.pl, akurat w owym czasie (konkursu) czesto tam zagladalem i widzialem wiele komunikatow o zawieszeniu handlu, mozna sprawdzic w archiwum
ja gralem glownie na eurusd co prawda jeszcze wtedy nei mialem wiedzy pozwalajacej mi na SWIADOME tradowanie ale przypadkiem zawierajac tranzakcje na czuja pozwolilo mi w tydzien zrobic 40 tys
, pozniej jednak szczescie minelo i wyczyscilem konto
jednak bedac tylko szczesciarzem mozna stanac na podium nei wyklucza tego prawdopodobienstwo
na przyszlosc zalecam granie na plynnych rynkach, glownych walut
przeciez w racionalnego punku widzenie nawet gra na demo w konkursie musi miec troche realizmu, a skoro nei bylo kupca na twoj towar to nie mozesz go sprzedac i czasami trzeba czekac nawet kilka godzin az xtb znajdzie kupca/sprzedajacego
zboza sa dobrym rynkiem na zarabianie ale w okresie dlugoterminowym do konkursu sie nie nadaja, zwlaszcza jezeli sa wiecej niz 30% portfela
pozdrawiam
co do zarzutow Rudolf-Ania to o ile pamiec mnie nei myli ale minelo juz troche czasu to rynki na ktorych gralas czesto byly zamykane i byly komunikaty na stonie o podobnej tresci tylko na zborzach
"
Zawieszenie handlu na RICE
Z powodu przekroczenia dziennego limitu cenowego dla instrumentu bazowego, handel na instrumencie RICE w dniu dd.mm.rrrr. został zawieszony. Możliwość zawierania transakcji zostanie przywrócona, gdy cena instrumentu bazowego powróci do poziomu umożliwiającego handel.
XTB
"
lub
"
Z powodu niewystarczającej płynności na instrumencie RICE zwiekszony został spread z 4 do 6 pipsów. Gdy tylko warunki rynkowe na to pozwolą spread wróci do swoejgo standardowego poziomu.
XTB
"
trzeba bylo czesto otwierac strone xtb.pl, akurat w owym czasie (konkursu) czesto tam zagladalem i widzialem wiele komunikatow o zawieszeniu handlu, mozna sprawdzic w archiwum
ja gralem glownie na eurusd co prawda jeszcze wtedy nei mialem wiedzy pozwalajacej mi na SWIADOME tradowanie ale przypadkiem zawierajac tranzakcje na czuja pozwolilo mi w tydzien zrobic 40 tys

jednak bedac tylko szczesciarzem mozna stanac na podium nei wyklucza tego prawdopodobienstwo

przeciez w racionalnego punku widzenie nawet gra na demo w konkursie musi miec troche realizmu, a skoro nei bylo kupca na twoj towar to nie mozesz go sprzedac i czasami trzeba czekac nawet kilka godzin az xtb znajdzie kupca/sprzedajacego
zboza sa dobrym rynkiem na zarabianie ale w okresie dlugoterminowym do konkursu sie nie nadaja, zwlaszcza jezeli sa wiecej niz 30% portfela
pozdrawiam
-
- Bywalec
Witam.r4ph pisze:witam
ja gralem glownie na eurusd co prawda jeszcze wtedy nei mialem wiedzy pozwalajacej mi na SWIADOME tradowanie ale przypadkiem zawierajac tranzakcje na czuja pozwolilo mi w tydzien zrobic 40 tys, pozniej jednak szczescie minelo i wyczyscilem konto
pozdrawiam
Bardzo ciekawą rzecz poruszyłes r4ph czyli zawieszanie handlu przez xtb.
Zaglądam czasem na XTB i czytam te komunikaty, w czasie XTFC też czytałam.
Chcę Tobie i innym zwrócić uwagę na jeden malutki detal , który dotyczy zawieszania handlu.
Zastanówcie się. Jak to jest możliwe że handel np. na Rice został zawieszony ale co kilka minut ZMIENIA SIE CENA !!! Czyli handlu nie ma a kurs spada albo rośnie !!! Potraficie wytłumaczyć to zjawisko??
Mi sie wydaje, że odpowiedź jest nastepująca: handel jest zawieszony - ALE TYLKO NA PLATFORMIE XTB. Na innych rynkach - w przypadku rice jest to CBOT i GLOBEX - transakcje są zawierane i stąd zmiana ceny

No a teraz przykład co z tego wynika:
- założmy ze masz otwartą pozycję zyskowną na Rice - long , handel jest zawieszony - masz duży zysk a xtb nie pozwala ci przez całą sesje go zrealizować. Zostajesz z pozycją na nastepny dzien - broker zabiera swap. Następnego dnia rynek sie otwiera ale twojego zysku już nie ma...... cena spadła.
- założmy że miałeś shorta cena rosła i nie mogłeś zamknąc pozycji - cena rośnie i dotyka poziomu MARGIN . Co sie dzieje?? - z automatu masz zamknietą pozycje- ty straciłeś broker zarobił. koniec handlu.
Następnego dnia cena otwiera sie o wiele niżej ale twojego shorta już nie ma .......
I znowu ocene zjawiska pozostawiam wam moi drodzy

PS. W czasie konkursu spread na Rice był zwiększany nawet do 40 pips.
dziekuje za rade ale sama wiem najlepiej na jakich rynkach mam grać.r4ph pisze: na przyszlosc zalecam granie na plynnych rynkach, glownych walut
Pozdrawiam. Ania
-
- Stały bywalec
przepraszam ze sie wtracam, ale co oni k**wa na demo plynnosci nie maja ?Rozszerzenie spreadu: RICE
zajebiscie przydatna rada szczegolnie ze konkurs na demor4ph pisze:na przyszlosc zalecam granie na plynnych rynkach, glownych walut Smile

SL nawet nie dzialal?Rudolf-Ania pisze:założmy że miałeś shorta cena rosła i nie mogłeś zamknąc pozycji
Paniu Aniu czas wrocic do normalnego grania, a nie przejmowac sie ...
Pozdrawiam

-
- Bywalec
SL i TP jak najbardziej zadziałają tak jak również zadziała Margin CallSilhouette pisze:Rozszerzenie spreadu: RICE
zajebiscie przydatna rada szczegolnie ze konkurs na demo
SL nawet nie dzialal?Rudolf-Ania pisze:założmy że miałeś shorta cena rosła i nie mogłeś zamknąc pozycji
Paniu Aniu czas wrocic do normalnego grania, a nie przejmowac sie ...
Pozdrawiam
Z tym że w moim przypadku o czym pisałam już wczesniej broker w sztuczny sposób zwięszkył odległość do ustawiania zlecen oczekujących.
W przypadku opisywanym powyżej, czyli RICE , SL albo TP mozna postawić( w normalnych warunkach) 7 pips od ceny rynkowej.
Ja mogłam ustawić SL albo TP 30 pips od ceny rynkowej. (czyli kolejne utrudnienie ) " z ręki " transakcji nie mogłam zamknać i dodatkowo zwiększony spread nawet do 40 pips. no i jak tu grac ......... ??
No i jeszcze jedno zdanie.
Kiedy pojawia sie komunikat że " handel został zawieszony" wszystkie zlecenia oczekujące są zamrażane i nie ma żadnej możliwości ich modyfikacji ( np. przesunąc SL albo TP ) ani nie można ich usunąc.
Dziękuje za pozdrowionka , też pozdrawiam i nie przejmuje sie , szkoda tylko kajmana .... fajny był