Lmax Exchange (MTF)
Re: Lmax Exchange (MTF)
W LMAX maksymalna dźwignia chyba jest 1:100, czyli depozyt = 1% x wartość pozycji. Wartość punktu/pipsa nie zmieni bez względu na dźwignię, ponieważ jest uzależniona od wielkości pozycji.
Mk 9.23 - "....Wszystko możliwe jest dla tego kto wierzy".
Nie do końca. Standardowo max. to 1:100 ale można starać się o lewar 1:200 jednak jednym z warunków jest nieprzetrzymywanie pozycji na dzień kolejny, czyli w grę wchodzi day-trading, scalping, HFT... Jeśli ktoś jest zainteresowany takim lewarem to proszę o kontakt na PW, a powiem co i jak.marek8 pisze:W LMAX maksymalna dźwignia chyba jest 1:100, czyli depozyt = 1% x wartość pozycji. Wartość punktu/pipsa nie zmieni bez względu na dźwignię, ponieważ jest uzależniona od wielkości pozycji.
Niemniej jednak wątpię, aby ta dźwignia obowiązywała także dla CFD - postaram się to zweryfikować po weekendzie. Jeśli byłoby inaczej to tabela też nie jest potrzebna, bo zmieni się tylko wartość wymaganego zabezpieczenia i będzie ona 2x mniejsza niż w przypadku lewaru 1:100

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Pisałem do przedstawiciela Lmax i dostałem odpowiedź, że dźwignia wynosi1,5 % ( odpowiednik 1:150 ), natomiast depozyt sprawdziłem na koncie demo - dla 0,1 lota przy kursie 9750 było 450 USD
-
- Pasjonat
Ta.. dzwignia 1,5 % to odpowiednik 1:150peterd12 pisze:Pisałem do przedstawiciela Lmax i dostałem odpowiedź, że dźwignia wynosi1,5 % ( odpowiednik 1:150 ), natomiast depozyt sprawdziłem na koncie demo - dla 0,1 lota przy kursie 9750 było 450 USD

Kolega ma widzę z liczeniem kłopociki ... albo może procentów w krwi za dużo ?andrzej-sk pisze:Ta.. dzwignia 1,5 % to odpowiednik 1:150peterd12 pisze:Pisałem do przedstawiciela Lmax i dostałem odpowiedź, że dźwignia wynosi1,5 % ( odpowiednik 1:150 ), natomiast depozyt sprawdziłem na koncie demo - dla 0,1 lota przy kursie 9750 było 450 USDa pewnie 2% to odpowiednik 1:200

1.5% to dźwignia 1:66
2% to 1:50
Kolega nie ma problemów z alkoholem. Wskazałem po prostu na rozbiezności wynikające z przedstawionych danych.
A sorry ... teraz dopiero zakumałem, że to ironia byłapeterd12 pisze:Kolega nie ma problemów z alkoholem. Wskazałem po prostu na rozbiezności wynikające z przedstawionych danych.

To wychodzi na to, że ja mam problem z alkoholem. A dokładniej z jego brakiem

-- wt 06-01-2015, 0:13 --
Ale tak co do sedna to może jak już się "wciąłem" w temat to wyjaśnię co i jak.peterd12 pisze:Pisałem do przedstawiciela Lmax i dostałem odpowiedź, że dźwignia wynosi1,5 % ( odpowiednik 1:150 ), natomiast depozyt sprawdziłem na koncie demo - dla 0,1 lota przy kursie 9750 było 450 USD
Wszystko się zgadza, prócz tego, że 1.5% nie jest odpowiednikiem 1:150 a jak już pisałem1:66.
Co w sumie nie ma tu znaczenia.
Przy kursie 9750 wartość kontraktu dax to 9750*25 EUR. Jak sobie to pomnożysz te liczy obliczysz z tego 1.5%, a następnie podzielisz to jeszcze przez 10 (bo 0.1 lota) to dostaniesz 365 EUR.
Czyli przy kursie EURUSD około 1,21 daje to właśnie prawie 450 USD. Wszystko się zgadza, jakbyś sprawdził kurs lmax'u z godziny gdy sprawdzałeś depozyt na pewno zgodzi się co do joty.
Wszystko się zgadza - nie mam do tego wątpliwości. Jednak jeżeli chętnie udzielasz odpowiedzi to może przy okazji wyjaśnisz mi sposób liczenia depo w ICE Markets - tam miałem za jednego lota w godzinach 11 - 12 około 50 EUR, natomiast jeden punkt był wyceniony na 1 EUR - planuję zmianę brokera i nie wszędzie są wszystkie dane ( tu chodzi tylko o ICE Markets). Z góry dzięki za odpowiedź.
Nie znam ICE Markets - zapewne chodzi Ci raczej o IC Markets.peterd12 pisze:Wszystko się zgadza - nie mam do tego wątpliwości. Jednak jeżeli chętnie udzielasz odpowiedzi to może przy okazji wyjaśnisz mi sposób liczenia depo w ICE Markets - tam miałem za jednego lota w godzinach 11 - 12 około 50 EUR, natomiast jeden punkt był wyceniony na 1 EUR - planuję zmianę brokera i nie wszędzie są wszystkie dane ( tu chodzi tylko o ICE Markets). Z góry dzięki za odpowiedź.
Normalnie punkt na daxie dla 1 kontraktu futures warty jest 25 EUR.
Skoro jednak u nich punkt warty jest 1 EUR to u nich lot odpowiada 1/25 kontraktu. Czyli w tym wypadku wartości indexu dax w punktach. Jeśli więc teraz DAX mamy na poziomie około 9500 to 1 lot w ICMarkets warty jest 9500 EUR.
Jak sobie zerkniesz do ich specyfikacji http://www.icmarkets.com/wp-content/upl ... -20141.pdf
to wynika z niej, że depozyt dla daxu wynosi 0,5%. A 0,5% z 9500 daje 47,5EUR i wszystko jasne ....
Nie mogę zarejestrować rzeczywistego rachunku. Wypełniłem wszystkie pola, nie ma żadnych błędów, klikam "next" i nic się nie dzieje.
O co może chodzić?
PS próbowałem na dwóch przeglądarkach
O co może chodzić?
PS próbowałem na dwóch przeglądarkach