Lmax Exchange (MTF)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
10
63%
Poza paroma minusami są ok
3
19%
Przeciętny
1
6%
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Lmax Exchange (MTF)

Nieprzeczytany post autor: raposo »

mibar,

Odezwij się do mnie na Skypie lub zadzwoń pod tel. kom. (kontakty na stronie). Chyba wiem o co chodzi ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

mibar
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mibar »

hej, dzięki, juz wiem co jest nie tak. Nazwy miejscowości też nie mogą zawierać znaku "-".

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Dokładnie, ten formularz uczulony jest na wiele różnych 'nietypowych' znaków typu . , / - i polskie znaki, przy czym nie wskazuje konkretnego pola, gdzie znajduje się błąd. Trzeba czasem trochę poeksperymentować.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
DanielFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DanielFX »

Odpowiedz LMAX w sprawie EURCHF:

"Thank you for your email. The reason that you could not close the trades was because there were no prices available at the time. Our liquidity providers could not give prices due to the huge volatility as stated previously.
Other brokers who are also 'market makers' can make their own prices which is why your positions could have been closed elsewhere.
There is nothing we can do with regards your positions being liquidated, FX and CFDs are leveraged products that can result in losses exceeding your deposit.
"

Klient nie był w stanie zamknąć tradów przez długi czas na koncie LMAX. Zostały wysłąne logi z journala z blędami off-quotes przy próbie zamkaniu tradów EURCHF, a potem po cenie 0.87627 na EURCHF zamknięte o godzinie 09:47:47 czasu serwera, czyszcząc totalnie konto na dużym minusie.
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Szczerze? Nie dziwię się... Zdecydowana większość brokerów miała identyczną sytuację. Nawet nie chodzi o brak kwotowań ale też brak odpowiedniej ilości pozycji przeciwstawnych żeby wszystkie zlecenia zdołały być zrealizowane. W FXCM (jeden z największych brokerów na rynku detalicznym) ktoś zaliczył debet 250 000 USD przy saldzie 10 000 USD. I nic nie zrobisz.

Walutowy armageddon...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

info od LMAX:

Dear Trader,

Due to the discontinuation of the CHF minimum exchange rate, and ahead of the Swiss National Bank press conference at 12:15 today, we will be increasing the margin requirement for EUR/CHF and USD/CHF to 10% and all additional CHF pairs to 5% with immediate effect.

Please ensure you are comfortable with your open positions.

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Ktoś mi może powiedzieć czy trzymanie teraz kasy w Lmax jest bezpieczne?
Cenka opada

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Ahmed pisze:Ktoś mi może powiedzieć czy trzymanie teraz kasy w Lmax jest bezpieczne?
Nic nie wskazuje na to zeby bylo inaczej. Wydano wczoraj oficjalny komunikat, że wszystko jest w porzadku.

edit:
dodaję oficjalny komunikat w PDF.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Dzięki za info, ale będę wdzięczny za info od klientów czy wypłaty środków chodzą teraz bez problemu.
Cenka opada

GawronB
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GawronB »

Ahmed pisze:Dzięki za info, ale będę wdzięczny za info od klientów czy wypłaty środków chodzą teraz bez problemu.
Przelewy chodzą bez problemowo , w piątek późnym popołudnie zleciłem wypłatę dziś tj. w poniedziałek około 14 była już u mnie w banku. Więc myślę że wszystko w Lmax O.K bez paniki :564:

ODPOWIEDZ