Chłopcze ostatnia twoja analiza bodajże sprzed kilku dni aud/usd to o kant dupy obić. Nie potrafiłeś nawet poprawnie postawić sl i ci go zrealizowało i cena poszła w dół. Poza tym jesteś strasznym ignorantem i kłamcą, potrafisz tylko wypisywać że jesteś na wymyślonym urlopie i myślisz że komuś tutaj zaimponujesz.Kusus pisze:Z całym szacunkiem ale gadasz głupoty:adriennen.k pisze:Sobota wieczór, na żale się zebrało z "oczywistych" względów. Jak nie oczywistych to po %% analiza swojego życia forexowego, ale jakże młodego ! Ostatnio było sporo zysków, jednakże nadszedł podły czas, kiedy to straty coraz dotkliwsze. Stale byłem na plus do momentu ... do momentu wejścia w L na EUR/USD. To był błąd. Gram na mikro lotach i aktualnie na jakże "kochanym" Edku mam około -270pips. Modlę się, aby nastąpiła korekta chociaż do -200 pips i wtedy zamykam tę felerną pozycję i zaczynam odrabiać straty. Jednakże teraz wszystkie kroki muszą być dużo bardziej przemyślane bo wcześniej grałem na 0,01lot a teraz mój broker zwiększył minimalną ilość do 0,03 lot, a więc przy małej wpłacie do depo potencjalne straty mogą być w miarę dotkliwe. Chyba przechodzą aktualnie pierwszą lekcję istnienia na Forex, a więc wchodzenia w pozycję, które to są nieprzemyślane i są poparte gderaniem wszelkiego rodzaju analityków. Tak więc, stwierdzenie "Trend is your friend" staje się dla mnie coraz bardziej prawdziwe. Nie zawsze gra pod prąd jest opłacalnaTak, z pewnościąKusus napisze, że stale o tym mówi
Przyznaje Ci w tej materii rację ! Aczkolwiek analizy Highend również są niejednokrotnie trafne i pozwalają na zajęcie dobrych pozycji. I wszystkiego dobrego w nowym roku wszystkim życzę ! Sporo pipsów !
1. Nigdy nikogo nie przekonywałem do grania z trendem a tym bardziej do słuszności swoich zagrań
2. Zupełnie nie obchodzi mnie to czy ktoś w coś wierzy, czy mnie lubi, czy ma psa i czy wygrywa na FX - tak samo jak zupełnie nie interesują mnie te rysunki co tu wszyscy wrzucają
3. Istotne jest tylko moje depo - każda kwestia związana z różnicą zdań na tym forum, różnicą analiz, słuszność analiz nie ma żadnego znaczenia
4. Ja wchodzę na to forum tylko z ciekawości, dla zabicia nudy i tyle. Większość osób jak nowy, highend, adriano, żaba, ciapul, rec, jakzyc itp itd mam zbanowanych bo nie warto w ogóle ich czytać i na to patrzeć. Brak obiektywizmu wobec rynku albo totalna amatorka.
Większość ludzi na tym forum to amatorzy, tak samo jak w 80 % ten wątek służy jako chat do rozregulowania napięcia. Nie ma tutaj z kim poważnie pogadać o inwestowaniu a tym bardziej o budowaniu portfela więc wszystkie te rzeczy i analizy co tu ludzie wrzucają trzeba potraktować z przymrużeniem oka. Jest paru napinaczy i trollów którzy napieprzają tylko posty i nic więcej.
Budujemy GRIDA na USD/CAD od przyszłego tygodnia?
Kto jest za?
Ponadto dziwię się że highend cię bronił a ty traktujesz go jak trolla.