DayTrading: Piątek 02.01.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 sty 2015, 00:00

Wzrost
13
52%
Bez zmian
4
16%
Spadek
8
32%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
rambo80
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 02.01.2015

Nieprzeczytany post autor: rambo80 »

Kusus pisze:
adriennen.k pisze:Sobota wieczór, na żale się zebrało z "oczywistych" względów. Jak nie oczywistych to po %% analiza swojego życia forexowego, ale jakże młodego ! Ostatnio było sporo zysków, jednakże nadszedł podły czas, kiedy to straty coraz dotkliwsze. Stale byłem na plus do momentu ... do momentu wejścia w L na EUR/USD. To był błąd. Gram na mikro lotach i aktualnie na jakże "kochanym" Edku mam około -270pips. Modlę się, aby nastąpiła korekta chociaż do -200 pips i wtedy zamykam tę felerną pozycję i zaczynam odrabiać straty. Jednakże teraz wszystkie kroki muszą być dużo bardziej przemyślane bo wcześniej grałem na 0,01lot a teraz mój broker zwiększył minimalną ilość do 0,03 lot, a więc przy małej wpłacie do depo potencjalne straty mogą być w miarę dotkliwe. Chyba przechodzą aktualnie pierwszą lekcję istnienia na Forex, a więc wchodzenia w pozycję, które to są nieprzemyślane i są poparte gderaniem wszelkiego rodzaju analityków. Tak więc, stwierdzenie "Trend is your friend" staje się dla mnie coraz bardziej prawdziwe. Nie zawsze gra pod prąd jest opłacalna ;) Tak, z pewnościąKusus napisze, że stale o tym mówi :D Przyznaje Ci w tej materii rację ! Aczkolwiek analizy Highend również są niejednokrotnie trafne i pozwalają na zajęcie dobrych pozycji. I wszystkiego dobrego w nowym roku wszystkim życzę ! Sporo pipsów !
Z całym szacunkiem ale gadasz głupoty:
1. Nigdy nikogo nie przekonywałem do grania z trendem a tym bardziej do słuszności swoich zagrań
2. Zupełnie nie obchodzi mnie to czy ktoś w coś wierzy, czy mnie lubi, czy ma psa i czy wygrywa na FX - tak samo jak zupełnie nie interesują mnie te rysunki co tu wszyscy wrzucają
3. Istotne jest tylko moje depo - każda kwestia związana z różnicą zdań na tym forum, różnicą analiz, słuszność analiz nie ma żadnego znaczenia
4. Ja wchodzę na to forum tylko z ciekawości, dla zabicia nudy i tyle. Większość osób jak nowy, highend, adriano, żaba, ciapul, rec, jakzyc itp itd mam zbanowanych bo nie warto w ogóle ich czytać i na to patrzeć. Brak obiektywizmu wobec rynku albo totalna amatorka.

Większość ludzi na tym forum to amatorzy, tak samo jak w 80 % ten wątek służy jako chat do rozregulowania napięcia. Nie ma tutaj z kim poważnie pogadać o inwestowaniu a tym bardziej o budowaniu portfela więc wszystkie te rzeczy i analizy co tu ludzie wrzucają trzeba potraktować z przymrużeniem oka. Jest paru napinaczy i trollów którzy napieprzają tylko posty i nic więcej.

Budujemy GRIDA na USD/CAD od przyszłego tygodnia?
Kto jest za?
Chłopcze ostatnia twoja analiza bodajże sprzed kilku dni aud/usd to o kant dupy obić. Nie potrafiłeś nawet poprawnie postawić sl i ci go zrealizowało i cena poszła w dół. Poza tym jesteś strasznym ignorantem i kłamcą, potrafisz tylko wypisywać że jesteś na wymyślonym urlopie i myślisz że komuś tutaj zaimponujesz.
Ponadto dziwię się że highend cię bronił a ty traktujesz go jak trolla. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: no nie mogę no jacy tutaj profesjonaliści - takie małe polaczki zafąflane, mocni w gębie przez internet. :d :d :d :d :d :d :d

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

dobryfxplayer pisze: to jest trojkat prostokatny. powinien wybic dolem, ale jeszcze to nie nastapilo. zasieg do linii trendu. czyli GRUBO.

na jakiej podstawie twierdzisz, ze gold koreluje z platyna?
na podstawie ruchu cen - gold rosnie, platyna rosnie i vice versa.
Co prawda obserwuje od pół roku platyne - ale w tym czasie jej ruchy były analogiczne jak złota i srebra.

Trójkąt prostokątny powiadasz..... ale do linii trendu już wcale nie jest grubo biorąc pod uwagę, że zaledwie w sierpniu platyna była po 1500.
Tak czy siak ja bym się to linią nie sugerował.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

m4ki pisze:To chyba odpowiedni moment aby zapytać odnośnie edka :)

Kto z Was czeka i zamierza odpalić LONGA :) ??
widzisz gdzieś sygnał ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

Co do longa na edku. Od okolic 1,20, może 1,1995 można zaryzykować. Powinniśmy uświadczyć korekty - jutrzejszy dzień jest o tyle korzystny, iż akurat nie ma wysypu danych, wręcz zdziwiłbym się, jeśli mielibyśmy zakończyć dzień poniżej 1,195.

Co innego w skali tygodnia, bo tu jest szereg przesłanek ku temu, iż nastąpi dalszy zjazd, a przynajmniej uświadczyć powinniśmy szereg bitew o przełamanie wsparcia na 1,2.

Awatar użytkownika
rambo80
Gaduła
Gaduła

Mat2314 pisze:Co do longa na edku. Od okolic 1,20, może 1,1995 można zaryzykować. Powinniśmy uświadczyć korekty - jutrzejszy dzień jest o tyle korzystny, iż akurat nie ma wysypu danych, wręcz zdziwiłbym się, jeśli mielibyśmy zakończyć dzień poniżej 1,195.

Co innego w skali tygodnia, bo tu jest szereg przesłanek ku temu, iż nastąpi dalszy zjazd, a przynajmniej uświadczyć powinniśmy szereg bitew o przełamanie wsparcia na 1,2.
Nie potrzebny wysyp danych wystarczą dane dla Hiszpanów o zmianie stopy bezrobocia, jeżeli będą jak podają prognozy to zobaczysz zjazd na edku ale pewnie nie na długo

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

rambo80 pisze: Nie potrzebny wysyp danych wystarczą dane dla Hiszpanów o zmianie stopy bezrobocia, jeżeli będą jak podają prognozy to zobaczysz zjazd na edku ale pewnie nie na długo
Hiszpania rzadko znacząco rusza rynkiem.

Ja tak czy siak zdanie podtrzymuję, w tym tygodniu powinniśmy popłynąć z trendem. A korekty, cóż, w obecnej sytuacji mówiąc o korekcie mam na myśli okolice poziomów 1,21-1,217, z czego ten drugi też raczej wymaga argumentów, których brak.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

zastanowiłbym się nad tą opcją bo coś mi się zdaje ze rynek ucieknie z USD w CHF
STOCH wygląda dobrze na TF MN1 W1 i D1
Ostatnio zmieniony 04 sty 2015, 22:10 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

rambo80 pisze:
Kusus pisze:
adriennen.k pisze:Sobota wieczór, na żale się zebrało z "oczywistych" względów. Jak nie oczywistych to po %% analiza swojego życia forexowego, ale jakże młodego ! Ostatnio było sporo zysków, jednakże nadszedł podły czas, kiedy to straty coraz dotkliwsze. Stale byłem na plus do momentu ... do momentu wejścia w L na EUR/USD. To był błąd. Gram na mikro lotach i aktualnie na jakże "kochanym" Edku mam około -270pips. Modlę się, aby nastąpiła korekta chociaż do -200 pips i wtedy zamykam tę felerną pozycję i zaczynam odrabiać straty. Jednakże teraz wszystkie kroki muszą być dużo bardziej przemyślane bo wcześniej grałem na 0,01lot a teraz mój broker zwiększył minimalną ilość do 0,03 lot, a więc przy małej wpłacie do depo potencjalne straty mogą być w miarę dotkliwe. Chyba przechodzą aktualnie pierwszą lekcję istnienia na Forex, a więc wchodzenia w pozycję, które to są nieprzemyślane i są poparte gderaniem wszelkiego rodzaju analityków. Tak więc, stwierdzenie "Trend is your friend" staje się dla mnie coraz bardziej prawdziwe. Nie zawsze gra pod prąd jest opłacalna ;) Tak, z pewnościąKusus napisze, że stale o tym mówi :D Przyznaje Ci w tej materii rację ! Aczkolwiek analizy Highend również są niejednokrotnie trafne i pozwalają na zajęcie dobrych pozycji. I wszystkiego dobrego w nowym roku wszystkim życzę ! Sporo pipsów !
Z całym szacunkiem ale gadasz głupoty:
1. Nigdy nikogo nie przekonywałem do grania z trendem a tym bardziej do słuszności swoich zagrań
2. Zupełnie nie obchodzi mnie to czy ktoś w coś wierzy, czy mnie lubi, czy ma psa i czy wygrywa na FX - tak samo jak zupełnie nie interesują mnie te rysunki co tu wszyscy wrzucają
3. Istotne jest tylko moje depo - każda kwestia związana z różnicą zdań na tym forum, różnicą analiz, słuszność analiz nie ma żadnego znaczenia
4. Ja wchodzę na to forum tylko z ciekawości, dla zabicia nudy i tyle. Większość osób jak nowy, highend, adriano, żaba, ciapul, rec, jakzyc itp itd mam zbanowanych bo nie warto w ogóle ich czytać i na to patrzeć. Brak obiektywizmu wobec rynku albo totalna amatorka.

Większość ludzi na tym forum to amatorzy, tak samo jak w 80 % ten wątek służy jako chat do rozregulowania napięcia. Nie ma tutaj z kim poważnie pogadać o inwestowaniu a tym bardziej o budowaniu portfela więc wszystkie te rzeczy i analizy co tu ludzie wrzucają trzeba potraktować z przymrużeniem oka. Jest paru napinaczy i trollów którzy napieprzają tylko posty i nic więcej.

Budujemy GRIDA na USD/CAD od przyszłego tygodnia?
Kto jest za?
Chłopcze ostatnia twoja analiza bodajże sprzed kilku dni aud/usd to o kant dupy obić. Nie potrafiłeś nawet poprawnie postawić sl i ci go zrealizowało i cena poszła w dół. Poza tym jesteś strasznym ignorantem i kłamcą, potrafisz tylko wypisywać że jesteś na wymyślonym urlopie i myślisz że komuś tutaj zaimponujesz.
Ponadto dziwię się że highend cię bronił a ty traktujesz go jak trolla. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: no nie mogę no jacy tutaj profesjonaliści - takie małe polaczki zafąflane, mocni w gębie przez internet. :d :d :d :d :d :d :d
Ochh... Ty zazdrośniku jeden... :) Przeszkadza Ci mój urlop czy moje 2800 pipsów które zrobiłem na Kangurze od sierpnia na wszystkich pozycjach ?:) (screen z piątku)

Lubię takich zazdrośników jak ty ;) Poprawiacie mi humor... jeden za drugim :)

Napisz coś jeszcze zazdrośniku, albo najlepiej wrzuć screena z analizą bądź rachunkiem... co prawda i tak tego nie obejrzę ale reszta przynajmniej się pośmieje.

Awatar użytkownika
rambo80
Gaduła
Gaduła

Kusus pisze: Chłopcze ostatnia twoja analiza bodajże sprzed kilku dni aud/usd to o kant dupy obić. Nie potrafiłeś nawet poprawnie postawić sl i ci go zrealizowało i cena poszła w dół. Poza tym jesteś strasznym ignorantem i kłamcą, potrafisz tylko wypisywać że jesteś na wymyślonym urlopie i myślisz że komuś tutaj zaimponujesz.
Ochh... Ty zazdrośniku jeden... :) Przeszkadza Ci mój urlop czy moje 2800 pipsów które zrobiłem na Kangurze od sierpnia na wszystkich pozycjach ?:) (screen z piątku)

Lubię takich zazdrośników jak ty ;) Poprawiacie mi humor... jeden za drugim :)

Napisz coś jeszcze zazdrośniku, albo najlepiej wrzuć screena z analizą bądź rachunkiem... co prawda i tak tego nie obejrzę ale reszta przynajmniej się pośmieje.[/quote]

Ja niczego nie zazdroszczę tylko jak piszesz że u Ciebie w maroko jest 26 czy 28 stopni i grzejesz się na słońcu a tymczasem w grudniu tam jest 18 stopni to daj żyć chłopie :d :d :d :d :d

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: blacha »

Ktoś już korzystał bo właśnie to wygrzebałem ?

http://www.info.newseria.pl/oferta

-- Dodano: 04 sty 2015, 22:27 --

no i mamy nagłówek Finacial Times na poniedziałek.
https://twitter.com/FT/status/551851346 ... 13/photo/1
Więc chyba spadków ciąg dalszy
Obrazek

Zablokowany