DayTrading: Piątek 02.01.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 sty 2015, 00:00

Wzrost
13
52%
Bez zmian
4
16%
Spadek
8
32%

Liczba głosów: 25

santo
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 02.01.2015

Nieprzeczytany post autor: santo »

usdcad widziałbym L od 1,17-1,171, bo powinien do połowy świecy skorekcić na początku tygodnia z sl na 1.16-1.1615 TP 1.192 RR 1:3 lub 1,213 RR 1:6 ;) Albo ile fabryka da ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nauka nauka nauka....... :564:

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

karnak pisze:Jeśli chodzi o Stany to nie bardzo widać sygnałów do oczekiwanej przez tak wielu głębszej korekty:
S&P tygodniowe

ale ty zawsze nie widzisz a pozniej :)))))

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Kusus ale kazdy tutaj przychodzi z takim nastawieniem jak Ty przeciez nikt nie oczekuje ze jakis guru fx wystawi na forum nieziemska analize i wszyscy beda robili to co mowi i zarobia hehe takie bajki tylko w erze :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Proponuje wszystkim ktorzy nie chca nic wklejac, a takze maja w powazaniu analizy innych zeby sobie zalozyli swoje wlasne prywatne jednosobowe fora gdzie beda mogli glosic peany ma wlasna czesc...

A w temacie:
- z uwagi na taniejaca rope i spadki na indeksach, a takze spadki cen surowcow rolnych... bede szukal L (!) na zlocie i srebrze. Wbrew umacniajacemu sie USD.
Czekam jeszcze na moje 2120 na sp500 ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Rafcyk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Rafcyk »

highend pisze:Proponuje wszystkim ktorzy nie chca nic wklejac, a takze maja w powazaniu analizy innych zeby sobie zalozyli swoje wlasne prywatne jednosobowe fora gdzie beda mogli glosic peany ma wlasna czesc...
Ja uwielbiam wasze analizy bo nie chce mi sie tego robić samemu :) ale tylko te co sa zgodne z moim widzimisie :) choć czasami potrafię zmienic decyzje co do kierunku w minutę i grać cos innego ,ale chyba o to chodzi - płynąc z rynkiem a nie walczyć na sile pod prąd .

Co do analityków i pro graczy to same ściemy łącznie z ich wykładami i pierdołami ( jakby cokolwiek wiedzieli to by nie musieli ludzi w ciula robić na durnych szkoleniach i brać za to marne grosze - taka moja opinia )
Tak jak Ci milion w portfelu w TVN , średnio chyba maja 15% zysku za 5 lat masakra ,dla mnie to zawsze były i sa wróżki ,ale łatwo sie wróży nie za swoje pieniądze :)

Wiec nie wierzcie nikomu ,słuchajcie wszystkich ale wyciagajcie własne wnioski i ogólnie fx to gra dla tych co maja kasę a nie dla tych co jej potrzebują :)
Zawsze pierwsze pytanie to "ile chcesz stracić, albo ile mozesz "

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

Dokładając do mojej ostatniej wypowiedzi o Greedzie na ujku to widze w niedalekiej przyszlosci 125 i tam jakas korekta, takze w tym momencie kazda zwalka w dol dobieram longi. Cel 125!

-- Dodano: 04 sty 2015, 16:00 --

czy ktos wie jak dodac/wkleic dluzsza historie do mt4? albo zna jakis program/strone www z automatycznym dopasowaniem linii trendu tak jak to sie dzieje w mt4?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

highend pisze:
ku8ek pisze:
highend pisze:podoba mi sie zdjecie konta w tym watku:

http://www.forexfactory.com/showthread. ... page=47374

trzeba nizej przewinac

65K USD na koncie, a facet gra na 0.20 :) i ma margina 25.000 %
Bardzo zdrowe podejscie ;)
DEMO
Nie szkodzi. Grunt, że ma zdrowe podejście.
Przy realu powinien zostawić tyle, żeby nie zamknęło z automatu te 0,2 lota a resztę ulokować w banku na %
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

dobryfxplayer pisze:Dokładając do mojej ostatniej wypowiedzi o Greedzie na ujku to widze w niedalekiej przyszlosci 125 i tam jakas korekta, takze w tym momencie kazda zwalka w dol dobieram longi. Cel 125!

czy ktos wie jak dodac/wkleic dluzsza historie do mt4? albo zna jakis program/strone www z automatycznym dopasowaniem linii trendu tak jak to sie dzieje w mt4?
Mylisz pojecia. To co ty chcesz zrobic na uj to piramidowanie zysku a nie grid.
Grid to piramidowanie strat ;)

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

Kusus pisze:
dobryfxplayer pisze:Dokładając do mojej ostatniej wypowiedzi o Greedzie na ujku to widze w niedalekiej przyszlosci 125 i tam jakas korekta, takze w tym momencie kazda zwalka w dol dobieram longi. Cel 125!

Narazie nie mozna tego stwierdzic, bo zadna pozycja nei jest otwarta. Jezeli bedzie duza korekta to bede robil greed, jezeli jej nie bedzie to wyjdzie z tego piramidowanie zyskow...
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

dobryfxplayer pisze:
Kusus pisze:

Narazie nie mozna tego stwierdzic, bo zadna pozycja nei jest otwarta. Jezeli bedzie duza korekta to bede robil greed, jezeli jej nie bedzie to wyjdzie z tego piramidowanie zyskow...

Po prostu nazwałeś gridem piramidowanie zysków w związku z tym już sam nie wiem co chcesz zrobić... zapultałeś się. Najpierw mówisz o celach wyższych niż obecnie jesteśmy i że będziesz grał grida czyli, czyli wychodziło by na to że masz ustawione shorty na poziomach powyżej obecnych poziomów.

Teraz piszesz o tym że liczysz na korekte i będziesz gridował długie pozycje w dół z celem wyższym niż obecnie jesteśmy.

To jak to jest?

Ja zamierzam gridować krótkie pozycje na CAD z terminem krótszym niż miesiąc do końca realizacji licząc na to że podskoczy jeszcze ze 100 pipsów ale zamknie się za miesiąc poniżej obecnych poziomów.

Zablokowany