DayTrading: Piątek 02.01.2015
Re: DayTrading: Piątek 02.01.2015
usdcad widziałbym L od 1,17-1,171, bo powinien do połowy świecy skorekcić na początku tygodnia z sl na 1.16-1.1615 TP 1.192 RR 1:3 lub 1,213 RR 1:6
Albo ile fabryka da 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nauka nauka nauka....... 
karnak pisze:Jeśli chodzi o Stany to nie bardzo widać sygnałów do oczekiwanej przez tak wielu głębszej korekty:
S&P tygodniowe
ale ty zawsze nie widzisz a pozniej
Kusus ale kazdy tutaj przychodzi z takim nastawieniem jak Ty przeciez nikt nie oczekuje ze jakis guru fx wystawi na forum nieziemska analize i wszyscy beda robili to co mowi i zarobia hehe takie bajki tylko w erze 
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
Proponuje wszystkim ktorzy nie chca nic wklejac, a takze maja w powazaniu analizy innych zeby sobie zalozyli swoje wlasne prywatne jednosobowe fora gdzie beda mogli glosic peany ma wlasna czesc...
A w temacie:
- z uwagi na taniejaca rope i spadki na indeksach, a takze spadki cen surowcow rolnych... bede szukal L (!) na zlocie i srebrze. Wbrew umacniajacemu sie USD.
Czekam jeszcze na moje 2120 na sp500
A w temacie:
- z uwagi na taniejaca rope i spadki na indeksach, a takze spadki cen surowcow rolnych... bede szukal L (!) na zlocie i srebrze. Wbrew umacniajacemu sie USD.
Czekam jeszcze na moje 2120 na sp500
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Ja uwielbiam wasze analizy bo nie chce mi sie tego robić samemuhighend pisze:Proponuje wszystkim ktorzy nie chca nic wklejac, a takze maja w powazaniu analizy innych zeby sobie zalozyli swoje wlasne prywatne jednosobowe fora gdzie beda mogli glosic peany ma wlasna czesc...
Co do analityków i pro graczy to same ściemy łącznie z ich wykładami i pierdołami ( jakby cokolwiek wiedzieli to by nie musieli ludzi w ciula robić na durnych szkoleniach i brać za to marne grosze - taka moja opinia )
Tak jak Ci milion w portfelu w TVN , średnio chyba maja 15% zysku za 5 lat masakra ,dla mnie to zawsze były i sa wróżki ,ale łatwo sie wróży nie za swoje pieniądze
Wiec nie wierzcie nikomu ,słuchajcie wszystkich ale wyciagajcie własne wnioski i ogólnie fx to gra dla tych co maja kasę a nie dla tych co jej potrzebują
Zawsze pierwsze pytanie to "ile chcesz stracić, albo ile mozesz "
- dobryfxplayer
- Maniak

Dokładając do mojej ostatniej wypowiedzi o Greedzie na ujku to widze w niedalekiej przyszlosci 125 i tam jakas korekta, takze w tym momencie kazda zwalka w dol dobieram longi. Cel 125!
-- Dodano: 04 sty 2015, 16:00 --
czy ktos wie jak dodac/wkleic dluzsza historie do mt4? albo zna jakis program/strone www z automatycznym dopasowaniem linii trendu tak jak to sie dzieje w mt4?
czy ktos wie jak dodac/wkleic dluzsza historie do mt4? albo zna jakis program/strone www z automatycznym dopasowaniem linii trendu tak jak to sie dzieje w mt4?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
- Janek Trader
- Pasjonat

Przy realu powinien zostawić tyle, żeby nie zamknęło z automatu te 0,2 lota a resztę ulokować w banku na %highend pisze:Nie szkodzi. Grunt, że ma zdrowe podejście.ku8ek pisze:DEMOhighend pisze:podoba mi sie zdjecie konta w tym watku:
http://www.forexfactory.com/showthread. ... page=47374
trzeba nizej przewinac
65K USD na koncie, a facet gra na 0.20i ma margina 25.000 %
Bardzo zdrowe podejscie
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia
Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg
Forex - wielka zmanipulowana szulernia
Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg
Mylisz pojecia. To co ty chcesz zrobic na uj to piramidowanie zysku a nie grid.dobryfxplayer pisze:Dokładając do mojej ostatniej wypowiedzi o Greedzie na ujku to widze w niedalekiej przyszlosci 125 i tam jakas korekta, takze w tym momencie kazda zwalka w dol dobieram longi. Cel 125!
Grid to piramidowanie strat
- dobryfxplayer
- Maniak

Narazie nie mozna tego stwierdzic, bo zadna pozycja nei jest otwarta. Jezeli bedzie duza korekta to bede robil greed, jezeli jej nie bedzie to wyjdzie z tego piramidowanie zyskow...Kusus pisze:Mylisz pojecia. To co ty chcesz zrobic na uj to piramidowanie zysku a nie grid.dobryfxplayer pisze:Dokładając do mojej ostatniej wypowiedzi o Greedzie na ujku to widze w niedalekiej przyszlosci 125 i tam jakas korekta, takze w tym momencie kazda zwalka w dol dobieram longi. Cel 125!
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
dobryfxplayer pisze:Narazie nie mozna tego stwierdzic, bo zadna pozycja nei jest otwarta. Jezeli bedzie duza korekta to bede robil greed, jezeli jej nie bedzie to wyjdzie z tego piramidowanie zyskow...Kusus pisze:Mylisz pojecia. To co ty chcesz zrobic na uj to piramidowanie zysku a nie grid.dobryfxplayer pisze:Dokładając do mojej ostatniej wypowiedzi o Greedzie na ujku to widze w niedalekiej przyszlosci 125 i tam jakas korekta, takze w tym momencie kazda zwalka w dol dobieram longi. Cel 125!
Po prostu nazwałeś gridem piramidowanie zysków w związku z tym już sam nie wiem co chcesz zrobić... zapultałeś się. Najpierw mówisz o celach wyższych niż obecnie jesteśmy i że będziesz grał grida czyli, czyli wychodziło by na to że masz ustawione shorty na poziomach powyżej obecnych poziomów.
Teraz piszesz o tym że liczysz na korekte i będziesz gridował długie pozycje w dół z celem wyższym niż obecnie jesteśmy.
To jak to jest?
Ja zamierzam gridować krótkie pozycje na CAD z terminem krótszym niż miesiąc do końca realizacji licząc na to że podskoczy jeszcze ze 100 pipsów ale zamknie się za miesiąc poniżej obecnych poziomów.