DayTrading: Piątek 02.01.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 sty 2015, 00:00

Wzrost
13
52%
Bez zmian
4
16%
Spadek
8
32%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 02.01.2015

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

walutomistrz pisze:@highend

Po czym poznasz, że trend się odwrócił?
trend sie poznaje po tym ze sie odwroci gdy wiekszosc uwierzy ze bedzie trwal wiecznie :D
np zapytasz babcie na straganie co sadzi o edku ona ze spadnie w przepasc to znak ze trend zaraz sie odwroci :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

walutomistrz pisze:@highend

Po czym poznasz, że trend się odwrócił?
Po tym, że jeśli gram z trendem (mam otwarte pozycje, lub otwieram nowe)
to zaczyna zysk na otwartych maleć, a na nowych są straty (lub zadziała SL).

Pomagam sobie też FIBO w wyznaczaniu zasiegu fal. Co nieraz pokazałem.
Dziwnym (?) trafem zasiegi fal calkiem sprawnie wyznacza fibo 161 i kolejne, ważne jest by znaleźć ruch od 0-100 fibo który nam wyznaczy kolejną falę. na USD/RUB idealnie wyznaczyl. Na kablu też całkiem sprawnie to idzie - szczególnie na danych historycznych. Na aktualnych oczywiscie sie okaże.
Podobnie zresztą działa wskaźnik Dadasa. Świece trendowe - przebicia oporów/wsparć. To miejsca gdzie szukac ;)

I właśnie mam zagwózdkę z Goldem. I jego trendem spadkowym.
Od miesiąca mniej wiecej wygląda to na odwracanie trendu.
Wtedy staram sie podbierać L w dołkach (rowniez fibo mi pomaga) i patrze co sie dzieje.
Ale najzdrowiej to po prostu postać z boku jak jest konsola (a na goldzie jest konsola od 1170 - 1220) lub probowac szczescia na wsparciach i oporach konsoli.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Rafcyk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Rafcyk »

Z fx trzeba jak z kobieta ( one sa podobnie zmienne haaahaaahaaa ) nie bać sie zaczepić ( otworzyć pozycje ) pogadać przez chwile ,zobaczyć w która stronę to podąża ( sprawdzić kierunek trendu ) i albo sie wycofać albo przeć dalej do przodu do osiągnięcia TP ...... I żadne analizy Ci nie powiedzą jak sie zachować - albo to wyczuwasz albo nie ( tak samo jest z trendami )

To tak na rozluźnienie przed dzisiejszym otwarciem haaahaaahaaa bo moge niezłe popłynąć :P

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Rafcyk pisze: To tak na rozluźnienie przed dzisiejszym otwarciem haaahaaahaaa bo moge niezłe popłynąć :P
Stres niszczy człowieka. Powoli zjada od środka. Po jakimś czasie jesteś kłębkiem nerwów.
I możesz już nigdy nie wrócić do siebie... A potem już tylko śmierć ;)

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Rafcyk masz rację giełda jak kobieta nigdy nie wiesz co jej strzeli do glowy hehe :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

adriennen.k pisze:Sobota wieczór, na żale się zebrało z "oczywistych" względów. Jak nie oczywistych to po %% analiza swojego życia forexowego, ale jakże młodego ! Ostatnio było sporo zysków, jednakże nadszedł podły czas, kiedy to straty coraz dotkliwsze. Stale byłem na plus do momentu ... do momentu wejścia w L na EUR/USD. To był błąd. Gram na mikro lotach i aktualnie na jakże "kochanym" Edku mam około -270pips. Modlę się, aby nastąpiła korekta chociaż do -200 pips i wtedy zamykam tę felerną pozycję i zaczynam odrabiać straty. Jednakże teraz wszystkie kroki muszą być dużo bardziej przemyślane bo wcześniej grałem na 0,01lot a teraz mój broker zwiększył minimalną ilość do 0,03 lot, a więc przy małej wpłacie do depo potencjalne straty mogą być w miarę dotkliwe. Chyba przechodzą aktualnie pierwszą lekcję istnienia na Forex, a więc wchodzenia w pozycję, które to są nieprzemyślane i są poparte gderaniem wszelkiego rodzaju analityków. Tak więc, stwierdzenie "Trend is your friend" staje się dla mnie coraz bardziej prawdziwe. Nie zawsze gra pod prąd jest opłacalna ;) Tak, z pewnościąKusus napisze, że stale o tym mówi :D Przyznaje Ci w tej materii rację ! Aczkolwiek analizy Highend również są niejednokrotnie trafne i pozwalają na zajęcie dobrych pozycji. I wszystkiego dobrego w nowym roku wszystkim życzę ! Sporo pipsów !
Z całym szacunkiem ale gadasz głupoty:
1. Nigdy nikogo nie przekonywałem do grania z trendem a tym bardziej do słuszności swoich zagrań
2. Zupełnie nie obchodzi mnie to czy ktoś w coś wierzy, czy mnie lubi, czy ma psa i czy wygrywa na FX - tak samo jak zupełnie nie interesują mnie te rysunki co tu wszyscy wrzucają
3. Istotne jest tylko moje depo - każda kwestia związana z różnicą zdań na tym forum, różnicą analiz, słuszność analiz nie ma żadnego znaczenia
4. Ja wchodzę na to forum tylko z ciekawości, dla zabicia nudy i tyle. Większość osób jak nowy, highend, adriano, żaba, ciapul, rec, jakzyc itp itd mam zbanowanych bo nie warto w ogóle ich czytać i na to patrzeć. Brak obiektywizmu wobec rynku albo totalna amatorka.

Większość ludzi na tym forum to amatorzy, tak samo jak w 80 % ten wątek służy jako chat do rozregulowania napięcia. Nie ma tutaj z kim poważnie pogadać o inwestowaniu a tym bardziej o budowaniu portfela więc wszystkie te rzeczy i analizy co tu ludzie wrzucają trzeba potraktować z przymrużeniem oka. Jest paru napinaczy i trollów którzy napieprzają tylko posty i nic więcej.

Budujemy GRIDA na USD/CAD od przyszłego tygodnia?
Kto jest za?

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

Kusus pisze:
adriennen.k pisze:Sobota wieczór, na żale się zebrało z "oczywistych" względów. Jak nie oczywistych to po %% analiza swojego życia forexowego, ale jakże młodego ! Ostatnio było sporo zysków, jednakże nadszedł podły czas, kiedy to straty coraz dotkliwsze. Stale byłem na plus do momentu ... do momentu wejścia w L na EUR/USD. To był błąd. Gram na mikro lotach i aktualnie na jakże "kochanym" Edku mam około -270pips. Modlę się, aby nastąpiła korekta chociaż do -200 pips i wtedy zamykam tę felerną pozycję i zaczynam odrabiać straty. Jednakże teraz wszystkie kroki muszą być dużo bardziej przemyślane bo wcześniej grałem na 0,01lot a teraz mój broker zwiększył minimalną ilość do 0,03 lot, a więc przy małej wpłacie do depo potencjalne straty mogą być w miarę dotkliwe. Chyba przechodzą aktualnie pierwszą lekcję istnienia na Forex, a więc wchodzenia w pozycję, które to są nieprzemyślane i są poparte gderaniem wszelkiego rodzaju analityków. Tak więc, stwierdzenie "Trend is your friend" staje się dla mnie coraz bardziej prawdziwe. Nie zawsze gra pod prąd jest opłacalna ;) Tak, z pewnościąKusus napisze, że stale o tym mówi :D Przyznaje Ci w tej materii rację ! Aczkolwiek analizy Highend również są niejednokrotnie trafne i pozwalają na zajęcie dobrych pozycji. I wszystkiego dobrego w nowym roku wszystkim życzę ! Sporo pipsów !
1. Nigdy nikogo nie przekonywałem do grania z trendem a tym bardziej do słuszności swoich zagrań
2. Zupełnie nie obchodzi mnie to czy ktoś w coś wierzy, czy mnie lubi, czy ma psa i czy wygrywa na FX - tak samo jak zupełnie nie interesują mnie te rysunki co tu wszyscy wrzucają
3. Istotne jest tylko moje depo - każda kwestia związana z różnicą zdań na tym forum, różnicą analiz, słuszność analiz nie ma żadnego znaczenia
4. Ja wchodzę na to forum tylko z ciekawości, dla zabicia nudy i tyle. Większość osób jak nowy, highend, adriano, żaba, ciapul, rec, jakzyc itp itd mam zbanowanych bo nie warto w ogóle ich czytać i na to patrzeć. Brak obiektywizmu wobec rynku albo totalna amatorka.

Większość ludzi na tym forum to amatorzy, tak samo jak w 80 % ten wątek służy jako chat do rozregulowania napięcia. Nie ma tutaj z kim poważnie pogadać o inwestowaniu a tym bardziej o budowaniu portfela więc wszystkie te rzeczy i analizy co tu ludzie wrzucają trzeba potraktować z przymrużeniem oka. Jest paru napinaczy i trollów którzy napieprzają tylko posty i nic więcej.

Kto jest za?

Ja jestem za. Ogolnie jestem za griddem jeszcze na edka,ujka,rzeznika i to chyba tyle. Ale najbardziej odpowiada mi dlugoterminowy grid na euro/try (teraz kiedy fundamentalnie euro bedzie sie jeszcze hoho dlugo oslabiac) swap - cos pieknego. Gdzie celujesz z tym cadem do 1.25? 1.30?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

dobryfxplayer pisze:
Kusus pisze:

Kto jest za?

Ja jestem za. Ogolnie jestem za griddem jeszcze na edka,ujka,rzeznika i to chyba tyle. Ale najbardziej odpowiada mi dlugoterminowy grid na euro/try (teraz kiedy fundamentalnie euro bedzie sie jeszcze hoho dlugo oslabiac) swap - cos pieknego. Gdzie celujesz z tym cadem do 1.25? 1.30?
Max 1.2 - 1.21 Raczej myślałem o kontekście H4 / D1. Nie jestem fanem budowania GRIDÓW długowiecznych. Myślę, że CAD to jeszcze z 50-100 pipsów i poleci - zresztą razem z indeksem dolara który buduje już 7 wzrostową świeczkę miesięczną. Jeszcze trochę i będzie korekta pod którą będę budował tego GRIDA który będzie budowany w systemie a,a + n,...., ak + n Lot co 30-40 pipsów gdzie:
a = 1 Lot
n = 0.5 Lot
ak - wielkokrotna pozycja po sumie

ale to jest jeszcze do przemyślenia.
CAD ma rozmach i może budować dopiero lewe ramie całej struktury albo dopiero 3 falę co by wychodziło na to samo w sumie

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Kusus to bezemocjonalny zimny sk****czybyk ;)
Do zarabiania kasy trzeba miec wlasnie taki charakterek.
Tu nie ma miejsca na uczucia, wspolczucia czy euforie.
tylko zimne wyrachowanie.

Ciekawe czy np. morderca z pierdla - czlowiek bez skrupulow zarabialby tu krocie ;)

Forum jest po to by sie dzielic. Egoizm i patrzenie tylko na siebie bez wnoszenia czegokolwiek tutaj... sami ocencie.
nawet jesli jestem tylko amatorem - to i dobrze. Kazdy kiedys nim byl.

Awatar użytkownika
nowy joker
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy joker »

Witam panowie i panie jestem całkowicie nowy . W razie jakich kolwiek pytań mogę liczyć na wasze wsparcie ?

Zablokowany