DayTrading: Piątek 02.01.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 sty 2015, 00:00

Wzrost
13
52%
Bez zmian
4
16%
Spadek
8
32%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 02.01.2015

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

flogopit2 pisze:Kasus Brak sniegu bedzie oznaczalo wiecej wody i wiecej podtopien, powodzi, smrodu

Pomyśl czym jest śnieg - to opad atmosferyczny, a więc będzie więcej wody czy mniej ? :)
Ostatni rok to czas znacznego obniżenia poziomów wód gruntowych, co związane jest bezpośrednio z niskimi opadami atmosferycznymi w porównaniu z wieloleciem - jest wręcz odwrotnie niż napisałeś, tylko 2 cześć się zgadza, ale w przypadku gdy mamy do czynienia ze wzmożonymi opadami, a tym samym stanami powodziowymi ...
Nie chodzi o to....
Oczywiscie snieg jest jednym z produktow wody i jego wieksza ilosc oznacza wiecej wody to logixzne. Ale mi chodzilo o to ze im mniej sniegu spada na nasz kraj tym wiecej wody musi spac gdzie indziej - lub u nas. Spowodowane jest to tym ze pole magnetyzne i naslonecznienie planety jest zawsze stale. W stratosferze zawsze znajduje taka sama ilosc wody niezaleznie czyw danym regionie robi sie cieplej czy zimniej. Wiec jesli nie ma opadu tej wody pod postacia sniegu to woda musi spasc na ziemie jako woda.... A czemu w polsce brak opadu sniegu spowoduje opad wody? To proste gdyz mamy taki klimat. Klimat coraz bardziej podtny na plywy i zalezny od atlantyku. Klimat nizowy w ktorym kumuluja sie dwa fronty i scieraja roznice cisnien. Wiec w naszym przypadku brak sniegu w zimie oznacza wiecej wody na wiosne i w lecie. Czyli sumarycznie efektem braku sniegu bedzie ogolnie wieksza ilosc wody ktora nie spadnie w postaci sniegu.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Zorro pisze: Ponad miesiąc temu wspominałeś aby nie brać S na kawie, ale rozumiem, ze zmieniłeś zdanie?
Te 155 nie skusi aby zejść poniżej 150?
zmienilem zdanie jak zaczęła spadac ze 180 w dół... i przez deszcze w brazylii :)
nie wiem co dalej ;) nie mam kawy real. a demo jak wyzej :)

-- Dodano: 02 sty 2015, 14:55 --

jak widac bylo kawy nie zamykac (zamknieta po 165), poszla na 170 w sylwestra i bylo S dolozyc :) teraz 162 cena.

155 czeka - potem zobaczym
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Kazimierz S
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kazimierz S »

Wieprzowina w skupie jest po 3,20 obecnie (średnio w poprzednich latach po 5-6 złotych).
A dzisiaj dożynanie świni nie tylko piątkowe, ale kończące cały świąteczny okres małej płynności.
Także cytując klasyka: "Całe depo w L i nic się nie bój!". W długie na dolarze oczywiście.
Ja już mam więcej pozycji w depo niż obecne saldo rachunku, także klasyka trzeba by jakoś zmodyfikować :wink: :mrgreen: :564: :p
Miód kupuj tylko Polski.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Przetestują dzisiaj 1.20 na edku. Ciekawe czy przejdą za pierwszym razem.
The only way is up

adriennen.k
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: adriennen.k »

Ciekawe czy jak rzeczywiście podejdzie do 3.67 albo w okolice na USD/PLN to czy będzie jakaś interwencja ... ;)

Awatar użytkownika
Kazimierz S
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kazimierz S »

adriennen.k pisze:Ciekawe czy jak rzeczywiście podejdzie do 3.67 albo w okolice na USD/PLN to czy będzie jakaś interwencja ... ;)
Dla nich "wiążący" jest tylko kurs euro/pln. Nie będą umacniać złotówki ponad euro, więc gdy będzie parytet na edmundzie, to USD/PLN po 4,25 nie będzie powodem interwencji.
Na moje.
Miód kupuj tylko Polski.

Awatar użytkownika
kk.dreamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kk.dreamer »

Hej trejdery. :) Kusus obstawiasz nadal, że doleci AU do 0,808 dzisiaj? Tez mam S i sie zastanawiam czy zamykać juz cz zostawic jeszcze
Drodzy Panowie Panie również trejdują...

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

Kazimierz S pisze:
adriennen.k pisze:Ciekawe czy jak rzeczywiście podejdzie do 3.67 albo w okolice na USD/PLN to czy będzie jakaś interwencja ... ;)
Dla nich "wiążący" jest tylko kurs euro/pln. Nie będą umacniać złotówki ponad euro, więc gdy będzie parytet na edmundzie, to USD/PLN po 4,25 nie będzie powodem interwencji.
Na moje.

Całkowicie się zgadzam. Byłaby tylko taka możliwość przy drogiej ropie, bo to by miało wpływ na paliwa.
Ale w obecnej sytuacji dolar nie jest żadnym wyznacznikiem do interwencji.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Wielu, wielu pipsów dla każdego :564:
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

Witam wszystkich w nowym roku... ;)

Ale jadą z Edkiem -- też jestem Ciekawy czy przejdą 1,2 bo nie wiadomo czy pozycje zamykać?, czekać na korektę? i odnawiać na Ski :mrgreen:

Tu korekta mogła by być już i w sumie do 22 stycznia praktycznie :roll:
Chyba że dane o zatrudnieniu USA w przyszłym tygodniu namieszają :roll:

Nowy - Co są sądzisz o EDKU :?:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

kk.dreamer pisze:Hej trejdery. :) Kusus obstawiasz nadal, że doleci AU do 0,808 dzisiaj? Tez mam S i sie zastanawiam czy zamykać juz cz zostawic jeszcze
Bez obaw ! ; -)
Ja trzymam...

AU H1
AU H1.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany