Wydaje mi się, że ujek jeszcze nie powiedział ostatniego słowa w tym roku
DayTrading: Poniedziałek 29.12.2014
- Kazimierz S
- Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 29.12.2014
Z szortów upln postaram się jakoś korzystnie jutro uciec - przed południem jeszcze może być szansa. S na chf/pln mam zamiar zostawić nawet gdybym miał wyjść na zero.
, co myślicie ?
Miód kupuj tylko Polski.
w sumie i tu i tu...adriennen.k pisze:highend gdzie znajde informację o swapach ? na platformie czy na stronie broka ?
ja napisałem wartości empiryczne (jak mialem takie pozycje otwarte to widzialem ile jest dziennie).
Żeby nie było - wrzucam USD/PLN dzienny.
Widać skąd wziąłem poziom 3.67 jako cel na L ?
Widać jaki poziom był dzisiaj targetem na piątkowe eSki (nie skorzystałem), i wsparciem na eLki?
Oczywiscie spadek ponizej 3.51 zaneguje ten układ - ale póki co trzymam się trendu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
USD/PLN 8,80 zł.highend pisze:Apropo swapów - napiszcie jaki macie dzienny swap od lota u siebie na parach (podaje moje):
USD/PLN - 6 PLN (pfff...)
USD/TRY - 70 PLN (yes)
EUR/PLN - nie wiem
USD/RUB - nie wiem
EUR/ZAR - 50 PLN
oczywiscie wszystko eSki.
Ciekawe czy kolega pxsor trzyma twardo s na usd/pln.
The only way is up
Ja nie kumam jak wy potraficie grac na takiej zmienności. Ja jak kiedyś probowalem PLN to mi prawie jaja urwalo... Au, UC, ed, AJ są ok ale rzeźnik czy plny... Wyższa szkoła jazdy.TsunamiPL pisze:USD/PLN 8,80 zł.highend pisze:Apropo swapów - napiszcie jaki macie dzienny swap od lota u siebie na parach (podaje moje):
USD/TRY - 70 PLN (yes)
EUR/PLN - nie wiem
USD/RUB - nie wiem
EUR/ZAR - 50 PLN
Chyba mały lot i kosicie po kilka set pipsow co? Ja wrzucilem z rok temu 1 lota na eurpln to myślałem ze dostane ataku serca... Wycięli mnie tak ze potem miesiąc to odrabialem.
Wiesz plny to nasze podwórko. Poza techniką istotne są też fundamenty a człowiek trochę wie o swojej rodzimej walucie i kondycji gospodarki.Kusus pisze:Ja nie kumam jak wy potraficie grac na takiej zmienności. Ja jak kiedyś probowalem PLN to mi prawie jaja urwalo... Au, UC, ed, AJ są ok ale rzeźnik czy plny... Wyższa szkoła jazdy.TsunamiPL pisze:USD/PLN 8,80 zł.highend pisze:Apropo swapów - napiszcie jaki macie dzienny swap od lota u siebie na parach (podaje moje):
USD/TRY - 70 PLN (yes)
EUR/PLN - nie wiem
USD/RUB - nie wiem
EUR/ZAR - 50 PLN
Chyba mały lot i kosicie po kilka set pipsow co? Ja wrzucilem z rok temu 1 lota na eurpln to myślałem ze dostane ataku serca... Wycięli mnie tak ze potem miesiąc to odrabialem.
Poza tym z Markiem za sterami:

można być spokojnym
http://www.fakt.pl/Oto-centrum-dowodzen ... 065,1.html
The only way is up
i wy chcecie wygrać mając prezesa który gra przeciw wam,
to już wolę grać przeciwko pejsom,
a później się dziwicie że wam jaja ucięło w czasie kiedyście przy stole z rodzinką obiad świąteczny jedli

grałem futures na wig20 za rządów pana premiera/profesora i ledwo z życiem uszedłem
to już wolę grać przeciwko pejsom,
a później się dziwicie że wam jaja ucięło w czasie kiedyście przy stole z rodzinką obiad świąteczny jedli
grałem futures na wig20 za rządów pana premiera/profesora i ledwo z życiem uszedłem
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
usddkk pipsodajny jest jak ktos nie lubi marka i wnilwie analzuje indeks $ 
Szkoda, że w sobotę nie sprzedałem euro w kantorze. Ale 4,28 zł za euro to wciąż nieźle i chyba się skuszę. Odkupię poniżej 4 
-- Dodano: pn 29-12-2014, 23:17 --
The Dallas Fed Manufacturing index dipped to 4.1 from 10.5 last month. It was also below the 9.0 estimate.
Employment fell to 9.2 from 9.6 last month
Production rose to 15.8 from 6 last month
New Orders fell to 1.3 from 5.6 last month
Zobaczymy jak mocny $ przełoży się na produkcję przemysłową w USA. Zamówienia pięknie spadają (bo nie opłaca się produkować w USA).
-- Dodano: pn 29-12-2014, 23:17 --
The Dallas Fed Manufacturing index dipped to 4.1 from 10.5 last month. It was also below the 9.0 estimate.
Employment fell to 9.2 from 9.6 last month
Production rose to 15.8 from 6 last month
New Orders fell to 1.3 from 5.6 last month
Zobaczymy jak mocny $ przełoży się na produkcję przemysłową w USA. Zamówienia pięknie spadają (bo nie opłaca się produkować w USA).
The only way is up