BOSSAFX
-
- Uczestnik
Re: BOSSAFX
Mam pytanie do pana z BOS .
Ile czasu trwal ten Wasz konkurs ?Podejrzewam ,ze bardzo krotko.
Jezeli rzeczywiscie tak jest jak Pan pisze to macie gwiazde pokroju Larry Williamsa ,ba nawet podejrzewam ,ze moze on walizki nosic tym traderom.Larry zrobil milion przez rok z 10k ,nikt nawet nie zblizyl sie do tego wyniku przez lata .A tu prosze ,pewnie miesiac czy kwartal waszego konkursu i jest prawie polowa .
Moze Pan zasugeruje panu Filipowi udzial w Robbins Trading ,a w zasadzie wszystkim traderom .Przeciez wygrana maja w cuglach .
Tu jest aktualny stan z ostatniego roku :
http://www.robbinstrading.com/world_cup_championship/
Ile czasu trwal ten Wasz konkurs ?Podejrzewam ,ze bardzo krotko.
Jezeli rzeczywiscie tak jest jak Pan pisze to macie gwiazde pokroju Larry Williamsa ,ba nawet podejrzewam ,ze moze on walizki nosic tym traderom.Larry zrobil milion przez rok z 10k ,nikt nawet nie zblizyl sie do tego wyniku przez lata .A tu prosze ,pewnie miesiac czy kwartal waszego konkursu i jest prawie polowa .
Moze Pan zasugeruje panu Filipowi udzial w Robbins Trading ,a w zasadzie wszystkim traderom .Przeciez wygrana maja w cuglach .
Tu jest aktualny stan z ostatniego roku :
http://www.robbinstrading.com/world_cup_championship/
BOŚ coś słabo szkoli swoich klientów, niektórzy z Milionerów BossaFx jeszcze nie wiedzą, co to jest zlecenie oczekujące. Może Panie Sebastianie czas na kolejny cykl szkoleń?
signal pisze:BOŚ coś słabo szkoli swoich klientów, niektórzy z Milionerów BossaFx jeszcze nie wiedzą, co to jest zlecenie oczekujące. Może Panie Sebastianie czas na kolejny cykl szkoleń?
Na konferencji były wolne miejsca. Nie było tłumów. To event sprzedażowy więc Ci co wiedzą o co biega nie przychodzili. Przyszli głównie ci co chcieli się z kimś spotkać i ci co nie wiedzą o co chodzi w tym rynku

Ogólnie trochę ludzi w wieku emerytalnym, trochę w średnim, bardzo mało młodych. Niech się nikt nie łudzi, że ktoś mu da przepis na sukces. Tyle było podobnych wydarzeń - a każdy musi sam odrobić zadanie domowe.
Chciałem podziękować za pomysł na temat konferencji - bardzo oryginalny.
Sama konferencja pokazała, że nawet ludzie którzy zarobili na forexie co najmniej milion sami nie wierzą, że istnieje jakiś gral, który może na tym rynku gwarantować stałe zyski. Choć każdy miał konkretne i wypracowane doświadczeniem zasady gry. Co ciekawe w wielu sprawach mają podobne do mnie podejście (co mi się podobało). Używają jak najprostszej analizy technicznej - zwykle linie trendu, rzadko stosują sl i do gry wystarcza im często tylko smartphone.
Sama konferencja pokazała, że nawet ludzie którzy zarobili na forexie co najmniej milion sami nie wierzą, że istnieje jakiś gral, który może na tym rynku gwarantować stałe zyski. Choć każdy miał konkretne i wypracowane doświadczeniem zasady gry. Co ciekawe w wielu sprawach mają podobne do mnie podejście (co mi się podobało). Używają jak najprostszej analizy technicznej - zwykle linie trendu, rzadko stosują sl i do gry wystarcza im często tylko smartphone.
A czy ty stosujesz i też już zarobiłeś jak Oni, co najmniej milion złotych?signal pisze:BOŚ coś słabo szkoli swoich klientów, niektórzy z Milionerów BossaFx jeszcze nie wiedzą, co to jest zlecenie oczekujące. Może Panie Sebastianie czas na kolejny cykl szkoleń?
A skad wiesz ile wlozyli? Moze to byl skok z 800 tys do 1 mln? a moze nawet mniejszy? Ci goscie prowadzą biznesy, wiec mieli duzo wolnej gotówki. Nie stawiali wszystkiego na 1 szale i FX nei jest dla nich jedynym zrodlem.xlusiv pisze: A czy ty stosujesz i też już zarobiłeś jak Oni, co najmniej milion złotych?
Na konferencji podobno wystąpiły osoby które mają minimum 1 mln PLN zysku w BossaFx.
Proszę o sprostowanie jeśli się mylę.
Proszę o sprostowanie jeśli się mylę.
Co najmniej milion to każdy miał na czysto i to było podane na początku.exnergy pisze:
A skad wiesz ile wlozyli? Moze to byl skok z 800 tys do 1 mln? a moze nawet mniejszy? Ci goscie prowadzą biznesy, wiec mieli duzo wolnej gotówki. Nie stawiali wszystkiego na 1 szale i FX nei jest dla nich jedynym zrodlem.
Ponadto na slajdach podano dość dużo danych z ich rachunków.
W momencie dużych zarobków nie grali małymi pozycjami, średnia wielkość transakcji przekraczała 10 lotów, ale bywało że 30 lotów na otwarcie pozycji, która jest wielkością maksymalnie dozwoloną przez biuro ich ograniczało.
Każdy miał też złe zagrania od ok. 100-700 tys. złotych na minusie.
Były podane konkretne dane na temat ich skumulowane stopy zwrotu i wynosiły 307%,461% i 2209% !!!(co sobie zanotowałem).
-
- Pasjonat
Czy jest możliwość udostępnienia tych slajdów z statystykami? Jakość transmisji była dobra ale nie na tyle żeby odczytać wszystkie cyferki na tych slajdach.
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."
Trudno nie zapamiętać Pana który w przypadku 35 % obsuwy na kapitale zamyka kompa i idzie na siłownie starając się o tym nie myśleć w dodatku wygrywa konkurss_zadora pisze:Ci, którzy będą na konferencji to najlepsi z nich. Jeden z tej trójki - Pan Filip - jest już być może znany

Czy nie dlatego Filip zasłonił twarz ?s_zadora pisze: Proszę mi wierzyć, że nie w każdym przypadku było łatwo przekonać ich do udziału, bo jak wiadomo pieniądze, zwłaszcza duże, szukają raczej ciszy niż blasku jupiterów

Witam serdecznie i już na wstępie dziękuję wszystkim z Państwa którzy odwiedzili nas w sobotę w Warszawie lub przynajmniej wzięli udział w transmisji internetowej ze spotkania Milionerzy BossaFX. Informuję że trwają prace nad przygotowaniem relacji zdjęciowej i video z tej konferencji. O szczegółach jej udostępnienia będę informował - także tu na forum.
Co do pytań:
Zapraszam Pana zatem do bezpośredniej rozmowy ze mną - jeśli będzie z niej (lub jeszcze lepiej - z Pana statementu) wynikało coś ciekawego o zleceniach oczekujących, publicznie deklaruję chęć współpracy co najmniej przy wspomnianych przez Pana szkoleniach.
Co do motywów uczestnictwa, to niezależnie od tego jakie one były w Pana przypadku, bardzo mi miło że nas Pan odwiedził.
Co do pytań:
Konkurs BossaFX trwał 5 tygodni. Na konferencji jednak mówiliśmy głównie o handlu w normalnych warunkach, pozakonkursowych. Co do wyniku Larrego Williamsa z 1987 to moim zdaniem trudno o bezpośrednie porównania. Przede wszystkim to był wynik konkursowy, czyli osiągnięty pod wpływem wielu dodatkowych czynników - rywalizacja z innymi, walka o nagrody oraz uznanie, presja ze strony obserwatorów. To wymaga zupełnie innego nastawienia psychicznego niż handel na zwykłym koncie real. Mówił o tym troszkę p. Filip. Poza tym tamten wynik został zrealizowany na zupełnie innych instrumentach, z inną dźwignią no i w całkowicie innych czasach (choć zmienności wtedy zdaje się nie brakowało:) Z drugiej strony, jeśli spojrzeć na kwoty, to rozumiem że miał Pan na myśli fakt iż wynik Williamsa nie został pobity tylko w ramach Robbins Trading? Bo na naszej konferencji była dyskusja właśnie o wynikach osiąganych w zbliżonej skali, choć poza konkursami. Przypomnę że "najszybszemu" z zaproszonych gości zarobienie miliona zajęło 174 dni, choć startował ze 100,000 zł. Inni startowali z mniejszym kapitałem (2,000 PLN) ale na milion pracowali też sporo dłużej (302 i 966 dni). Tak czy inaczej nie siliłbym się tu na porównania z Williamsem, choć pewnego talentu także gościom naszej konferencji trudno odmówić.krasnydudek pisze:Ile czasu trwal ten Wasz konkurs ?Podejrzewam ,ze bardzo krotko.
Ci którzy obserwują aktywność DM BOŚ w dłuższym okresie, zapewne widzą że jesteśmy otwarci na różne formy współpracy z naszymi klientami, czy też szerzej - zdolnym traderami. Fundowaliśmy im już konta pokazowe w konkursie, zapraszaliśmy na szkolenia i konferencje, analizowaliśmy i udostępnialiśmy innym statystyki ich strategii. A od stycznia jeden z gości sobotniej konferencji zostanie zatrudniony u nas jako współzarządzający pozycją biura, o czym także była mowa w sobotę. Mam jeszcze w głowie kilka innych pomysłów z tego obszaru, które się klarują i o których mam nadzieję będę mógł poinformować - jeśli tylko nabiorą realnego wymiaru.signal pisze:BOŚ coś słabo szkoli swoich klientów, niektórzy z Milionerów BossaFx jeszcze nie wiedzą, co to jest zlecenie oczekujące. Może Panie Sebastianie czas na kolejny cykl szkoleń?
Zapraszam Pana zatem do bezpośredniej rozmowy ze mną - jeśli będzie z niej (lub jeszcze lepiej - z Pana statementu) wynikało coś ciekawego o zleceniach oczekujących, publicznie deklaruję chęć współpracy co najmniej przy wspomnianych przez Pana szkoleniach.
Oczywiście ocena organizacji konferencji i treści merytorycznych należy do każdego uczestnika z osobna. Ja tylko dodam w kwestiach organizacyjnych, że nie wyobrażam sobie przeprowadzenia przez DM BOŚ konferencji czy szkolenia, na którym zabrakłoby miejsc siedzących dla uczestników. Temu służy prowadzony przez nas proces rejestracji.exnergy pisze:Na konferencji były wolne miejsca. Nie było tłumów. To event sprzedażowy więc Ci co wiedzą o co biega nie przychodzili. Przyszli głównie ci co chcieli się z kimś spotkać i ci co nie wiedzą o co chodzi w tym rynku .
Co do motywów uczestnictwa, to niezależnie od tego jakie one były w Pana przypadku, bardzo mi miło że nas Pan odwiedził.
Tak jak mówiliśmy w sobotę, nasi goście zastrzegli sobie poufność pewnych danych - głównie łącznej kwoty zarobków na FX - jako warunek uczestnictwa w konferencji. Jednak ze statystyk oraz wykresów które zgodzili się Państwu zaprezentować, jednoznacznie wynikało że powyższy przypadek nie miał miejsca. Po ewentualnym udostępnieniu relacji, być może będzie okazja do przyjrzenia się tym materiałom raz jeszcze, na spokojnie, co Panu polecam.exnergy pisze:A skad wiesz ile wlozyli? Moze to byl skok z 800 tys do 1 mln? a moze nawet mniejszy?
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ