TY lepiej zobacz jaka dzienna swieca jest, sygnalu na L nie ma zadnego procz poboznych zyczenMpapiez pisze:Tak to wygląda moim okiem.
Jak ta świeczka na H4 zamknie się powyżej 1.2400, to można być już śmiało pewnym kolejnej podbitki.
Nie przebili 1.2360 ani nawet nie zapukali, może mnie znów zawodowcy chcą wypatroszyć, ale zobaczymy.
DayTrading: Czwartek 11.12.2014
Re: DayTrading: Czwartek 11.12.2014
-
- Pasjonat
Bankructwo Ukrainy i dłuższa separacja Rosji może być kłopotem dla globalnej sytuacji finansowej, może doprowadzić do upadków ważnych instytucji. Nie wiem w jaki sposób Rosyjskie instytycje są powiązane z międzynarodowymi, śmiem twierdzić że jadank są 

To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
Obecna sytuacja na DAX wyglada bardzo ciekawie.
Za szybko zamknalem dzis S, ale niespodziewalem sie spadku do dolnej linii kanalu.
Jutro: ewentualnie najpierw odbicie, po wypadzie z trendu short.
Za szybko zamknalem dzis S, ale niespodziewalem sie spadku do dolnej linii kanalu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
jest taka opcja na UP edku - ale to dopiero sie okaze:
Na dziennym i H4 rysowałby się ORGR. Mamy lewe ramie (podwójne 2 ramiona?) i głowe. czas na prawe ramie (tez podwójne?) i wystrzał UP. No chyba, że głowa też będzie podwójna (tak jak byl RGR od 1.40 z podwójną głową)
To sie moze sprawdzic gdyż dolar zanim się zacznie porządnie osłabiać to jeszcze nim pobuja góra-dół na obecnych poziomach.
Na dziennym i H4 rysowałby się ORGR. Mamy lewe ramie (podwójne 2 ramiona?) i głowe. czas na prawe ramie (tez podwójne?) i wystrzał UP. No chyba, że głowa też będzie podwójna (tak jak byl RGR od 1.40 z podwójną głową)
To sie moze sprawdzic gdyż dolar zanim się zacznie porządnie osłabiać to jeszcze nim pobuja góra-dół na obecnych poziomach.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Lolo pisze:Obecna sytuacja na DAX wyglada bardzo ciekawie.
heh, sie moj scenario spełnił. Rano L podejscie pod TP 9900, a potem zwałaLolo pisze:Obecna sytuacja na DAX wyglada bardzo ciekawie.

nie do końca skorzystałem tak jakbym chciał ale i tak jest git.
Znając DAX to jeśli ma spadać w dół - to poleci _ciurkiem_ bez większych korekt.
Tak czy siak SP500 retestował 2055 dwa razy i odleciał w dół, więc kierunek południe raczej.
Choć wcześniej pisałem, że dax i sp500 polecą na nowe TOPy - to chyba nie tym razem

Akcja - reakcja, poziom 2055 był kluczowy (pivot swiecy pon-wtorek razem) i tyle.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

-
- Gaduła
chcesz zawracać rzeke wiosłem?highend pisze:z parami jenowymi jest tylko jeden problem: JEN.szaman1977 pisze: jak napisałem wcześniej - sp 500 ma potencjal nawet na 1850, UJ 110 itd. itd
BoJ i jego zwiekszenie dodruku i osłabienie jena. Co by to mogło odwrócić???
jen spadl w przepasc - long term na UJ jest 250+
ale nic nie trwa wiecznie
popatrz na rynek - tylko nie z perspektywy 1h ale weekly
za "pare minut" możemy skonczyc 6 letni ruch spadkowy na e$
korekty na audusd, gold, copper, oil od 2011
to będzie piękny pokaz slabosci dolara
a UJ skorekci ruch od 75 do 120/130 nie dzięki sile jena ale wlasnie slabosci dolara
a tak wg mnie wygladaja 2 scenariusze na e$
https://www.mql5.com/en/charts/2754309/ ... rski-banku
Ostatnio zmieniony 11 gru 2014, 22:45 przez szaman1977, łącznie zmieniany 1 raz.
No widzę dzienną swiecę która trochę szpulkę na razie przypomina i która nie zdołała zakryć poprzedniej wzrostowej.kaczor pisze:TY lepiej zobacz jaka dzienna swieca jest, sygnalu na L nie ma zadnego procz poboznych zyczenMpapiez pisze:Tak to wygląda moim okiem.
Jak ta świeczka na H4 zamknie się powyżej 1.2400, to można być już śmiało pewnym kolejnej podbitki.
Nie przebili 1.2360 ani nawet nie zapukali, może mnie znów zawodowcy chcą wypatroszyć, ale zobaczymy.
Widzę też wcześniej 3 wzrostowe świece na samym dnie.
Nie gram tak dużych interwałów, ale jak już szukać sygnałow, to może to ?
http://www.stockwatch.pl/analiza-techni ... ierzy.aspx
Ja cały czas mówie, że dopóki 1.2360 nie pęknie to nie będzie spadków.
Powodznka