DayTrading: Wtorek 09.12.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 gru 2014, 00:00

Wzrost
10
32%
Bez zmian
4
13%
Spadek
17
55%

Liczba głosów: 31

adriennen.k
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Wtorek 09.12.2014

Nieprzeczytany post autor: adriennen.k »

Nowy123 pisze:jedziem dalej z JPY

-- Dodano: wt 09-12-2014, 22:20 --

120 azjac zrobia

Raczej już nie dzisiaj :lol:

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

highend pisze:
thias pisze:co tu się w ogóle dzieje?! Forexem zajmuje sie od 2 miesięcy.... za każdym razem transakcje lepsze gorsze ale na plus... a dziś edek, gold, dax w ogóle z dupy 5k do tyłu. Jak wy czytacie te wykresy? Technicznie, fundamentalnie - czy już tak długo się w to wpatrujecie , że każdy tik kojarzycie z sytuacją która sie kiedy wydarzyła... ehh

pierwszy kryzys.
Aż prawie oplułem iPada ;)
Od 2 miesięcy jeśli grasz z trendem na wzrost wartości indeksu dolara - zarabiasz.
Od 2 dni dolar korekci. Nie odwrociles sie - tracisz.

A Gold i inne PM juz wcześniej dawały sygnały ze zbliża sie korekta USD.
To samo spotkało ciapula który był niby kozakiem od funta a jak się trend odwrócił to wtopił i spotkało go to co większość z tego forum.

Awatar użytkownika
thias
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: thias »

highend pisze:
thias pisze:co tu się w ogóle dzieje?! Forexem zajmuje sie od 2 miesięcy.... za każdym razem transakcje lepsze gorsze ale na plus... a dziś edek, gold, dax w ogóle z dupy 5k do tyłu. Jak wy czytacie te wykresy? Technicznie, fundamentalnie - czy już tak długo się w to wpatrujecie , że każdy tik kojarzycie z sytuacją która sie kiedy wydarzyła... ehh

pierwszy kryzys.
Od 2 miesięcy jeśli grasz z trendem na wzrost wartości indeksu dolara - zarabiasz.

Ja wiem... tzn. wychodzi na to, że nic nie wiem. Po prostu podziwiam was bo mówicie i komentujecie rynek bez emocji... a po drugie widzicie i to co dla mnie jest dziś porażką to dla was było widoczne już parę dni wcześniej.
Jeśli chcesz – znajdziesz sposób.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

thias pisze:
highend pisze:

pierwszy kryzys.

Ja wiem... tzn. wychodzi na to, że nic nie wiem. Po prostu podziwiam was bo mówicie i komentujecie rynek bez emocji... a po drugie widzicie i to co dla mnie jest dziś porażką to dla was było widoczne już parę dni wcześniej.

Wysoki angaż kapitału w danej transakcji nie sprzeja ocenie "bez emocji".
Skoro masz kryzys z powodu 1 dnia oznacza to tyle że przesadziłeś z wielkością pozycji ;)...
Powinno to raczej wyglądać tak - hooy wtopiłem dzis 5%, ale do końca tygodnia jeszcze 3 dni...

pacynka
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pacynka »

thias: ja po ponad dwoch latach zbierania batow na fx powiem Ci dwie rzeczy:
1. jezeli reagujesz na zmiany kursu z duzymi emocjami to grasz za duzymi pozycjami
2. lyzeczka nie garnuszkiem, duzo cierpliwosci i duzo silnej woli

ale z drugiej strony co ja sie madrze skoro caly czas w plecy :D :D:D

edit: mpapiez mnie uprzedzil, ale podpisuje sie pod Jego slowami obiema rekami

Zablokowany