DayTrading: Wtorek 09.12.2014
Re: DayTrading: Wtorek 09.12.2014

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
DAX odbicie wg Elliota ? To juz teraz ?
co tu się w ogóle dzieje?! Forexem zajmuje sie od 2 miesięcy.... za każdym razem transakcje lepsze gorsze ale na plus... a dziś edek, gold, dax w ogóle z dupy 5k do tyłu. Jak wy czytacie te wykresy? Technicznie, fundamentalnie - czy już tak długo się w to wpatrujecie , że każdy tik kojarzycie z sytuacją która sie kiedy wydarzyła... ehh
pierwszy kryzys.
pierwszy kryzys.
Jeśli chcesz – znajdziesz sposób.
-
- Gaduła
Z mojego AUD/USD wyszedłem cało. Strata była potężna, ale odbiło się w dól i wyszedłem nawet nieco na plus. Był to fart, przyznaję. Nauczka na przyszłość, żeby nieco dokładniej wszystko przeanalizować ... 

-
- Bywalec
gdyby tutaj nie chodziło o to jak wydymać z detalu najwięcej to nikt by nie pracował tylko każdy pipsy liczyłthias pisze:co tu się w ogóle dzieje?! Forexem zajmuje sie od 2 miesięcy.... za każdym razem transakcje lepsze gorsze ale na plus... a dziś edek, gold, dax w ogóle z dupy 5k do tyłu. Jak wy czytacie te wykresy? Technicznie, fundamentalnie - czy już tak długo się w to wpatrujecie , że każdy tik kojarzycie z sytuacją która sie kiedy wydarzyła... ehh
pierwszy kryzys.
niemiaszek pisze:też bym zerknął, bo każdy facet to wzrokowiec...kk.dreamer pisze:zgodnie z umową listonosz w drodze...
niemiaszku tez bym zerknela co tam masz ciekawego, jesli mozna![]()
![]()
a tak na poważnie,to już dawno masz u siebie moje pivociki (może nie w takiej formie)...![]()
ok, wysyłam aktualną wersję po tuningu
Niemiaszku wysłałbyś mi też ? Proszę.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
czy widzisz zależność pomiędzy poziomami(R, S, Pivot) z dnia wcześniejszego a rekacją ceny w dniu następnymrobin2003 pisze:EURUSD
https://www.tradingview.com/v/wI4Fvm8N/

jeżeli robią zmyłkę i nie dociągają do poziomu pomimo układu i zamknięcia świeczek w danym dniu to następnego dnia(max 2 dni) idealnie kończą niezałatwioną sprawę

przykłady:
27.11. zamknięcie świeczek poniżej Pivota, więc następnym celem powininen być D_S1, ale zrobili zmyłkę i wrócili ponad Pivota
28.11. zaliczony został D_S1 z 27.11

28.11. zamknięcie świeczek ponad D_S1, więc następnym celem powinien być Pivot, ale zrobili zmyłkę i 29.11. idealnie zaliczyli poziom Pivota z 28.11., który pokrył się też z D_R1 z tego dnia

takie zachowanie się ceny obserwuję już od dawna na Saxowebtraderze, bo wszystkie poziomy z poszczególnych dni są zachowane na wykresie, a w mt4 korzystając z szablonu PivotPointsMultitimeframe pokazuje tylko aktualne poziomy z danego dnia

niezałatwiony temat jest na wczorajszym D_S2 i z 5.12. D_S1(przed weekendem)... jestem ciekaw czy się sprawdzi i tym razem

takie moje luźne przemyślenia... aha i żeby nie było, że zaklinam wykresu na S, bo nie mam żadnej pozycji

jak będziesz mógł to daj znać na PW

Ostatnio zmieniony 09 gru 2014, 22:49 przez niemiaszek, łącznie zmieniany 1 raz.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
p.s jak dać pochwałę za poświęcony czas ? 

Aż prawie oplułem iPadathias pisze:co tu się w ogóle dzieje?! Forexem zajmuje sie od 2 miesięcy.... za każdym razem transakcje lepsze gorsze ale na plus... a dziś edek, gold, dax w ogóle z dupy 5k do tyłu. Jak wy czytacie te wykresy? Technicznie, fundamentalnie - czy już tak długo się w to wpatrujecie , że każdy tik kojarzycie z sytuacją która sie kiedy wydarzyła... ehh
pierwszy kryzys.

Od 2 miesięcy jeśli grasz z trendem na wzrost wartości indeksu dolara - zarabiasz.
Od 2 dni dolar korekci. Nie odwrociles sie - tracisz.
A Gold i inne PM juz wcześniej dawały sygnały ze zbliża sie korekta USD.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami