HFT Brokers - nowy polski broker
Re: HFT Brokers - nowy polski broker
Witam szanownych kolegów i koleżanki.
Pod osąd chciałem poddać mój piątkowy trade. Otóż przed ogłoszeniem danych dot rynku pracy USA ustawiłem zlecenie na EUR/USD typu sell stop CENA 1,2344, SL 1,2350, TP 1,2334. W momencie ustawiania zlecenia cena była w granicach 1,2365. Po ogłoszeniu danych cena spadła do 1,2279. I wydawać by się mogło, że wszystko jest ok. Ale na moim koncie zamiast zysku została zaksięgowana strata. Broker HFT BROKERS, typ konta actice STP. Osądźcie czy moja strata wynika z mojej niewiedzy, czy też z chciwości HFT BROKERS. Szukać nowego brokera typu ECN? Poproszę o podpowiedzi.'
Dziękuje i pozdrawiam
Siarsko
-- 08 gru 2014, 11:13 --
Aha zapomniałem dodac, ze pozycja otworzyla sie po cenie 1,2320 a zamknela po 1,2330.
Pod osąd chciałem poddać mój piątkowy trade. Otóż przed ogłoszeniem danych dot rynku pracy USA ustawiłem zlecenie na EUR/USD typu sell stop CENA 1,2344, SL 1,2350, TP 1,2334. W momencie ustawiania zlecenia cena była w granicach 1,2365. Po ogłoszeniu danych cena spadła do 1,2279. I wydawać by się mogło, że wszystko jest ok. Ale na moim koncie zamiast zysku została zaksięgowana strata. Broker HFT BROKERS, typ konta actice STP. Osądźcie czy moja strata wynika z mojej niewiedzy, czy też z chciwości HFT BROKERS. Szukać nowego brokera typu ECN? Poproszę o podpowiedzi.'
Dziękuje i pozdrawiam
Siarsko
-- 08 gru 2014, 11:13 --
Aha zapomniałem dodac, ze pozycja otworzyla sie po cenie 1,2320 a zamknela po 1,2330.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Zdarza się, nie było mnie przy wykresie w piątek i ciężko mi powiedzieć jak rzucało i czy były duże gapy.
Mnie ostatnio jeden broker ECN ślizgnął na TP, chyba też muszę zareklamować.
Do 3800 pips poślizgu!!! Na wszystkich pozycjach 10000 pips
Rzucam tego broka bo tak nie może być!

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
- HFT Brokers
- Gaduła
Odpowiadając generalnie i wyjaśniając mechanizm działania zleceń oczekujących z rozszerzeniem o Take Profit oraz Stop Loss, zdefiniowanych jako cena (a nie odległość w pipsach od ceny aktywacji): gdy bieżąca cena rynkowa w momencie aktywacji zlecenia jest jednocześnie poniżej (dla Sell) lub powyżej (dla Buy) kursu aktywacji oraz ustalonego w zleceniu oczekującym poziomu Take Profit, to może dojść do sytuacji, w której kurs TP będzie gorszy od bieżącej ceny, a to z kolei może spowodować stratę zamiast zysk. Takie zachowanie zlecenia oczekującego wraz z TP i SL ustawionymi jako konkretne ceny jest bardzo często spotykane podczas publikacji danych (silne i gwałtowne ruchy), gdy dodatkowe warunki zlecenia oczekującego (TP, SL) są ustawione na tyle ciasno, że dynamiczny ruch powoduje ich automatyczne „przeskoczenie” na niekorzyść.
Jako rozwiązanie sugerujemy korzystanie z platformy HFT Webtrader, gdzie przy ustawianiu zlecenia oczekującego istnieje możliwość rozszerzenia go o SL i TP – lecz nie w postaci ceny, lecz jako odległość w pipsach od ceny aktywacji. Tak zdefiniowane zlecenie jest o wiele bardziej efektywne, ponieważ SL i TP nie są ustawione „na sztywno” jako cena, lecz jako stała odległość od ceny po jakiej zostało aktywowane zlecenie.
Więcej o HFT Webtrader w instrukcji: http://www.hftbrokers.pl/wp-content/upl ... Trader.pdf
Jako rozwiązanie sugerujemy korzystanie z platformy HFT Webtrader, gdzie przy ustawianiu zlecenia oczekującego istnieje możliwość rozszerzenia go o SL i TP – lecz nie w postaci ceny, lecz jako odległość w pipsach od ceny aktywacji. Tak zdefiniowane zlecenie jest o wiele bardziej efektywne, ponieważ SL i TP nie są ustawione „na sztywno” jako cena, lecz jako stała odległość od ceny po jakiej zostało aktywowane zlecenie.
Więcej o HFT Webtrader w instrukcji: http://www.hftbrokers.pl/wp-content/upl ... Trader.pdf
HFT Brokers - stworzony przez Traderów dla Traderów
daromanchester pisze:Zdarza się, nie było mnie przy wykresie w piątek i ciężko mi powiedzieć jak rzucało i czy były duże gapy.
Nie za bardzo zrozumiałem - co jest nie tak w tej sytuacji?
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Cena przeskoczyła TP (te 3 niebieskie kreseczki na wykresie)
Wystąpiła luka cenowa i pozycje zostały zamknięte z dużym poślizgiem na moją korzyść.
Na forum wszyscy narzekają na poślizgi które są na ich niekorzyść.
Ale jak ktoś wyjdzie na plus to siedzi cicho.
Więc ja postanowiłem ponarzekać na to że zarobiłem więcej.
Ciekawe co by mi broker odpisał jakbym mu złożył reklamację.
A po odrzuceniu odwołał się do KNF?
Wystąpiła luka cenowa i pozycje zostały zamknięte z dużym poślizgiem na moją korzyść.
Na forum wszyscy narzekają na poślizgi które są na ich niekorzyść.
Ale jak ktoś wyjdzie na plus to siedzi cicho.
Więc ja postanowiłem ponarzekać na to że zarobiłem więcej.

Ciekawe co by mi broker odpisał jakbym mu złożył reklamację.
A po odrzuceniu odwołał się do KNF?

"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
-
- Pasjonat
no i właśnie. Jak kaliemu zabrać to krzyk a jak kali dostał to mu się należało.
I see..
Nie załapałem od razu, że to ironia. Tzn... W sumie to załapałem - żeby nie było!;) Ale postanowiłem ze zmęczenia wypytać;)

Jakie adresy IP ma HFT dla live i demo?
Nie udostępniają adresów IP ale serwery są w Warszawie.faflik pisze:Jakie adresy IP ma HFT dla live i demo?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- HFT Brokers
- Gaduła
Zapraszamy na poranną prasówkę - w dzisiejszym wydaniu dziennika Parkiet artykuł o HFT Brokers. Miłej lektury.
http://www.parkiet.com/artykul/1401768- ... okers.html
http://www.parkiet.com/artykul/1401768- ... okers.html
HFT Brokers - stworzony przez Traderów dla Traderów