Dobrze rozumiem, że sugerujesz zmianę trendu?Bemowo1 pisze:..........
DayTrading: Poniedziałek 08.12.2014
Re: DayTrading: Poniedziałek 08.12.2014
Ty się nie denerwuj bo to normalne z tą ceną też miałem kilka razy i niestety nie wygrasz z tym. Dla większości początkujących broker zawsze jest złodziejem, też tak uważałem ostatnio na gbpjpy miałem zlecenie S, które weszło elegancko, od razu z tp na 300 zł, i sl na 17 zł. Cena ruszyła w moim kierunku, minęła tp poszła dalej ale tp nie zrealizowało, cena zaczęła się cofać więc przesunąłem tp aby był jakikolwiek zysk. Niestety nie zrealizowało tp tylko sl na -17 złsiarsko pisze:No właśnie nie 1 pips tylko 10 straty zamiast 10 zysku...złodziejeMat2314 pisze:Poślizg na zleceniu, norma. Broker Ci odpisze, że zrealizowali po cenie najbliższej do zleceń (do sell stopa i sl/tp [kto wie, które się aktywowało pierwsze]), to taka grzeczna formułka byś się "odwalił". To tylko pokazuje, że uwzględniać stosowny dystans w pipsach przy zleceniach, by nie wylądować tam gdzie się nie chce. IMO, brokerzy takie rzeczy powinni korygować, nie bez powodu człowiek składa uprzednio do systemu zlecenia określonych paramentów, by zautomatyzować handel, ale cóż, nikogo to nie obchodzi.siarsko pisze:Witam szanownych kolegów i koleżanki.
Pod osąd chciałem poddać mój piątkowy trade. Otóż przed ogłoszeniem danych dot rynku pracy USA ustawiłem zlecenie na EUR/USD typu sell stop CENA 1,2344, SL 1,2350, TP 1,2334. W momencie ustawiania zlecenia cena była w granicach 1,2365. Po ogłoszeniu danych cena spadła do 1,2279. I wydawać by się mogło, że wszystko jest ok. Ale na moim koncie zamiast zysku została zaksięgowana strata. Broker HFT BROKERS, typ konta actice STP. Osądźcie czy moja strata wynika z mojej niewiedzy, czy też z chciwości HFT BROKERS. Szukać nowego brokera typu ECN? Poproszę o podpowiedzi.'
Dziękuje i pozdrawiam
Siarsko
Aha zapomniałem dodac, ze pozycja otworzyla sie po cenie 1,2320 a zamknela po 1,2330.
Poza tym, 1 pips straty to nie tragedia. No chyba, że zaszalałeś w lotach.

Niestety, ale taki sposób podejścia pod dane działa, ale tylko na demie. Na realnym zawsze jest poślizg. I to dość znaczny zwykle (tj. zlecenie składa na samym końcu świecy, czyli często w najgorszym punkcie dla kierunku naszego zlecenia).siarsko pisze: No właśnie nie 1 pips tylko 10 straty zamiast 10 zysku...złodzieje
Tez miałem kiedyś taką sytuację, reklamacji nie uwzględniono, więc już wiesz, że czegoś takiego się nie praktykuje.
Nie, jest szansa na większą korektę - zarówno w czasie i ruchu cenyMat2314 pisze:Dobrze rozumiem, że sugerujesz zmianę trendu?Bemowo1 pisze:..........
Zmiany trendu nie widzę
I tak spokojni to zaakceptowałeś?
do mnie piszesz?siarsko pisze:I tak spokojni to zaakceptowałeś?
takrambo80 pisze:do mnie piszesz?siarsko pisze:I tak spokojni to zaakceptowałeś?
Na NFP ustawić pozycję z TP 10 pips i SL 6 pips - nie mam pytań
a co mogłem zrobić?siarsko pisze:takrambo80 pisze:do mnie piszesz?siarsko pisze:I tak spokojni to zaakceptowałeś?
To co 4 dojdzie do 0,23 fibo i up do oporu .....czy nizej 4ta do 38 fibo...Nowy123 pisze:pierwsze fibo d o testu