1. STRATA
2. ZAROBEK
Ja jestem na tym drugim punkcie bo sam sie udupiłem dzisiaj ustawiając ciasno S/L wiedząc że ten dax może skakać up

Poślizg na zleceniu, norma. Broker Ci odpisze, że zrealizowali po cenie najbliższej do zleceń (do sell stopa i sl/tp [kto wie, które się aktywowało pierwsze]), to taka grzeczna formułka byś się "odwalił". To tylko pokazuje, że uwzględniać stosowny dystans w pipsach przy zleceniach, by nie wylądować tam gdzie się nie chce. IMO, brokerzy takie rzeczy powinni korygować, nie bez powodu człowiek składa uprzednio do systemu zlecenia określonych paramentów, by zautomatyzować handel, ale cóż, nikogo to nie obchodzi.siarsko pisze:Witam szanownych kolegów i koleżanki.
Pod osąd chciałem poddać mój piątkowy trade. Otóż przed ogłoszeniem danych dot rynku pracy USA ustawiłem zlecenie na EUR/USD typu sell stop CENA 1,2344, SL 1,2350, TP 1,2334. W momencie ustawiania zlecenia cena była w granicach 1,2365. Po ogłoszeniu danych cena spadła do 1,2279. I wydawać by się mogło, że wszystko jest ok. Ale na moim koncie zamiast zysku została zaksięgowana strata. Broker HFT BROKERS, typ konta actice STP. Osądźcie czy moja strata wynika z mojej niewiedzy, czy też z chciwości HFT BROKERS. Szukać nowego brokera typu ECN? Poproszę o podpowiedzi.'
Dziękuje i pozdrawiam
Siarsko
Aha zapomniałem dodac, ze pozycja otworzyla sie po cenie 1,2320 a zamknela po 1,2330.
Fakt przepraszam że naskoczyłem ale już nie sezon na malinyhighend pisze:no tak... tylko, ze ja o truskawkach, a on o malinachMały Gnom pisze: Jemu chodzi o to, że widzisz w obu kierunkach wsparcia co jest błędem ponieważ jak cena rośnie to napotyka na drodze opory - wsparcie może być jedynie poniżej aktualnej ceny. Twoja nomenklatura jest błędna i tyle.
No właśnie nie 1 pips tylko 10 straty zamiast 10 zysku...złodziejeMat2314 pisze:Poślizg na zleceniu, norma. Broker Ci odpisze, że zrealizowali po cenie najbliższej do zleceń (do sell stopa i sl/tp [kto wie, które się aktywowało pierwsze]), to taka grzeczna formułka byś się "odwalił". To tylko pokazuje, że uwzględniać stosowny dystans w pipsach przy zleceniach, by nie wylądować tam gdzie się nie chce. IMO, brokerzy takie rzeczy powinni korygować, nie bez powodu człowiek składa uprzednio do systemu zlecenia określonych paramentów, by zautomatyzować handel, ale cóż, nikogo to nie obchodzi.siarsko pisze:Witam szanownych kolegów i koleżanki.
Pod osąd chciałem poddać mój piątkowy trade. Otóż przed ogłoszeniem danych dot rynku pracy USA ustawiłem zlecenie na EUR/USD typu sell stop CENA 1,2344, SL 1,2350, TP 1,2334. W momencie ustawiania zlecenia cena była w granicach 1,2365. Po ogłoszeniu danych cena spadła do 1,2279. I wydawać by się mogło, że wszystko jest ok. Ale na moim koncie zamiast zysku została zaksięgowana strata. Broker HFT BROKERS, typ konta actice STP. Osądźcie czy moja strata wynika z mojej niewiedzy, czy też z chciwości HFT BROKERS. Szukać nowego brokera typu ECN? Poproszę o podpowiedzi.'
Dziękuje i pozdrawiam
Siarsko
Aha zapomniałem dodac, ze pozycja otworzyla sie po cenie 1,2320 a zamknela po 1,2330.
Poza tym, 1 pips straty to nie tragedia. No chyba, że zaszalałeś w lotach.