Wuza Day trading vol.2
Re: Wuza Day trading vol.2
WUZA co z tym USD/CAD ?
tylko korekta dolara (jazda w dół) może to uratować.
A pisalismy wcześniej, że USD/CAD na H4/D1 robi flagę... (jak spadał). No i zrobił.
Wydaje się, że jeszcze bardziej urośnie. Widzę, że uśredniasz większymi lotami by potem zamknąć całość z zyskiem lub na zero....
A kangura odpusciłeś? 0.85 to dobre wsparcie nawet jak poniżej wyjechał.... Ale i tak bardziej jestem teraz na sell z uwagi na słabość AUD i siły USD, który może coś pokorekci - ale chyba idzie dalej UP.
A pisalismy wcześniej, że USD/CAD na H4/D1 robi flagę... (jak spadał). No i zrobił.
Wydaje się, że jeszcze bardziej urośnie. Widzę, że uśredniasz większymi lotami by potem zamknąć całość z zyskiem lub na zero....
A kangura odpusciłeś? 0.85 to dobre wsparcie nawet jak poniżej wyjechał.... Ale i tak bardziej jestem teraz na sell z uwagi na słabość AUD i siły USD, który może coś pokorekci - ale chyba idzie dalej UP.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
W Andrzejkowy wieczór analizujesz moje pozycje ? Trochę luzu !highend pisze:WUZA co z tym USD/CAD ?

Co do AUD/USD może to czas na korektę a może i nie, zamknięcie się tygodnia poniżej 50% fibo dla ruchu z 0,6 do 1,106 nie wygląda zachęcająco na tą chwilę.
Co do USD/CAD, wybicie z flagi spoko ale ten ruch "pompowany" jest spadającą ceną ropy, ja nie wierzę w kontynuację i pod to gram i tyle. Przebijemy ostatnie high to zobaczymy co dalej

USD/CAD
trzymasz teraz całą piramide?

A nie uważasz że ryzykowanie 10 tyś dla 500 zł zysku byłoby trochę głupie ?highend pisze:USD/CAD![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Zresztą droga do dalszych spadków daleka, dużo zależy od Indeksu Dolara.
Aktualnie Sumarycznie masz na plusieWuza pisze:A nie uważasz że ryzykowanie 10 tyś dla 500 zł zysku byłoby trochę głupie ?highend pisze:USD/CAD![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
trzymasz teraz całą piramide?![]()
Zresztą droga do dalszych spadków daleka, dużo zależy od Indeksu Dolara.

qrcze wczoraj + 10% ponad dzisiaj dolara nie przypilnowałes, z tego co widzę podejscie raczej na luzie masz. chyba ze sie mylę... tak czy inaczej dobrych trejdoow zycze. pozdr
Chyba Wuza po prostu zostawił forex i zajął się czyms innym. Dopiero w piatek z palca pozamykał na danych.
Szkoda - bo było chyba, ze 25.000 na plusie (na kablu), a zostało z tego raptem 8000 na plusie i sumarycznie na depo jest mniej niż było.
Kurde ja bym to zamykał jakbym miał taki plus
Szkoda - bo było chyba, ze 25.000 na plusie (na kablu), a zostało z tego raptem 8000 na plusie i sumarycznie na depo jest mniej niż było.
Kurde ja bym to zamykał jakbym miał taki plus

Wszystkim nam łatwo jest komentować i radzić po fakcie
taka już ludzka natura. To i ja skomentuje , więc myślę że Wuza liczył na gorsze dane z rynku pracy w US i pewnie nie tylko on. Wystarczy przejrzeć wypowiedzi analityków czy ankietę Bloomberga nikt nie spodziewał się takiego wyniku. Z drugiej strony jak pisał kolega powyżej mając w pewnym momencie + 10% depo trzeba było zamykać , bo na co więcej liczyć 20 K to może nie fortuna ale sporo kaski. No chyba że Wuza chciał błysnąć i zrobić 100 % depo w 3 dni, ale takie coś to tylko w konkursach demo i amerykańskich filmach 
Nie zmienia to faktu że życzę mu powodzenia i trzymam kciuki .

Nie zmienia to faktu że życzę mu powodzenia i trzymam kciuki .
Wuza z tradera stał się analitykiem. A Ci jak wiadomo, chcą docierać do jak największej liczby osób także ich analizy są na poziomie średnim czyli przeciętnym.