[Uwaga!] KRACH 2014-2015

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
movinghead
Gaduła
Gaduła

Re: [Uwaga!] KRACH 2014-2015

Nieprzeczytany post autor: movinghead »

Ja nie opisuje tutaj poziomow
tylko biore pod lupę ramy czasowe.

Biore pod uwagę fakty a nie buduje filozofii ani nie licze zadnej statystyki.

Chodzi mi jedynie o CZAS.

100 lat temu ludzie nie wierzyli w fale elliota
bo elliot dopiero co zbierał wiedzę do kupy
publikacja wyszła nieco później.
Więc cieżko zeby wiara bez powszechnego dostępu do wiedzy tak jak dzisiaj dzieki internetowi
wierzyła w coś o czym nie wiedziała.

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Faktem nazywasz budowanie teorii na podstawie jednego rysunku ? Nie chcę się sprzeczać, ale to nie są fakty.

Sprawdź co ile średnio zdarza się jaka procentowa korekta na przestrzenii ostatnich 200 lat na SP500 i będziesz miał fakty, które nie są w żaden sposób związane z FIBO.
fx-forum

movinghead
Gaduła
Gaduła

MkubuxK pisze:Faktem nazywasz budowanie teorii na podstawie jednego rysunku ? Nie chcę się sprzeczać, ale to nie są fakty.

Sprawdź co ile średnio zdarza się jaka procentowa korekta na przestrzenii ostatnich 200 lat na SP500 i będziesz miał fakty, które nie są w żaden sposób związane z FIBO.
nie na podstawie jednego rynku, ruchy czasowe fibo są przeze mnie osobiscie zbadane na kontraktach, parach, akcjach..
dostępne nam interwały wykresów zostały przeze mnie osobiscie przeliczone i zamienione na jednostki czasowe wyższe
itd itd, sprawdziłem to ponieważ chciałem wykluczyć wpływy typu psychologia tłumu jak i również to
jak działało fibo zanim teoria elliota została ogłoszona oraz przeliczanie naszego kalendarza i powiązania ram czasowych na liczby ciągu fibo z naszym kalendarzem - mnie sie wszystko zgadza. - stąd to przekonianie

ext3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ext3 »

Panowie, nie ma co się kłócić, czy FIBO działa, czy nie.
Ważniejsze jest, czy ktoś potrafi je wykorzystać do zarabiania.
Tak ustawiać SL i TP na tych poziomach, żeby statystycznie wychodzić na plus.
Przecież czasem nawet przy 30% skuteczności można zarabiać przy dużym TP/SL.
A jeśli już ktoś chce próbować dowieść, że Fibo działa, to musi podać opracowaną na podstawie dużej próby statystykę - ile razy była reakcja, a ile nie było na danym poziomie.
A i tak to nie gwarantuje zarobku, bo może się okazać że reakcja była, ale po wycięciu 95% typowych stoplossów dla danego TF/strategii itp.

Sorx za offtop.

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

Wedlug mojej analizy na krach poczekamy jeszcze 3-4 lata,
Nastąpi to zaraz przed oddaniem najwyższego budynku świata do użytku (Kingdom Tower w Arabii Saudyjskiej, planowana data 2019).
banka musi byc duzo wieksza, akcje beda kupowac sprzataczki, magazynierzy i ochroniarze, cały plebs musi wziąć na swoje barki odpowiedzialność.
Success lies on the far side of failure

szaman1977
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szaman1977 »

krach? jaki krach ? na czym niby? jak on ma wygladac ?

movinghead
Gaduła
Gaduła

mniej więcej tak jak się zaczal w ostatni czwartek ;)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Wrzucam wam wykres KRACHu na DAX z wielkim RGR
i wojnę.

Chcecie to macie. Tylko żeby nie było na mnie jak się sprawdzi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

chihuahua
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: chihuahua »

Czym dłużej w tym siedzę i czym więcej informacji przyjmuję, tym bardziej mogę stwierdzić jedno:
To, czy ktoś jest poważny i ma realne pojęcie o rynkach finansowych, najłatwiej zweryfikować czytając jego prognozy.
Sporo profesorów ekonomii/maklerów/analityków udowadnia cyklicznie jak można się w życiu pięknie urządzić,będąc ekspertem z "wiedzy", która od astrologii różni się tylko siłą udowadniania prawdziwości swoich racji. A praktycznie to powinni kłaniać się sprzątaczkom, bo zazwyczaj tylko one robią coś wartą pracę w tych biurach/uczelniach.

Odnośnie przyszłości, to samo tworzenie prognoz rocznych i dłuższych, bez modeli ekonometrycznych z bardzo wieloma zmiennymi - a więc jako tako odwzorowującymi rzeczywistość rynków finansowych - świadczy o tym, że pojawił się nowy szaman.

Ekonometria i badania ilościowe nie są tu jedyną obiektywną prawdą, ale wskazują chociaż, że osoba robiąca takie symulacje schowała swoje "moim zdaniem" na rzecz czystych danych. Tutaj znowu dochodzi wybór modeli i to też zakłada pewną subiektywność, ale i tak jest to zupełnie inna jakość niż wrzucenie na wykres w mt4 jakichś kresek czy wskaźników.

Rybiński widział już to wszystko 2 lata temu, więc był szybszy.
DD jego Eurogeddonu to coś ok. 50%. Każdy z nas może wejść teraz w dowolną parę w dowolnym kierunku, bez SL, ale z ogromnym marginem i dodawać do tego dowolne teorie na potwierdzenie.
Na upartego to można powiedzieć, że początek kryzysu mamy od lat 50-siątych ubiegłego wieku, od uwolnienia funta, dolara od złota. Jedynie pudrowanie tego kryzysu jest coraz lepsze.

Do czwartku każdy był ekspertem i wszystkie rysowane sobie kreski to potwierdzały. Teraz wszyscy widzą kryzys. Tyle, że to kilka % podmiotów na rynku decyduje o tym jak będą tańczyły tłumy. Dla nas istnieje 0,0000000000000000000001% na to, że do jutra frank powróci do tego samego poziomu co w czwartek. Tyle że jeżeli wąska grupa grubasów zdecyduje, że ma w tym "nadrzędny interes". I zrobi co ma zrobić, bez względu na to, ile % na takie zdarzenie wyliczą sobie ludzie z ulicy.
Chyba każdy na tym forum o tym wie, a mimo wszystko zaklinanie przyszłości ma się dobrze.

Poza tym kryzys to co? Obniżenie raitingu USA? Bankructwo Rosji? Wywalenie Grecji? 1 euro za 1 dolara? WIG20 na 1800 pkt? PKB Chin 3% gorsze od oczekiwań? Wódka po 70zł za 0,5l? Diabeł przyjdzie na ziemię?
Coś na pewno się wypieprzy, na pewno ktoś złapie na tym S i zarobi i na pewno znajdą sposób na to, żeby kowalski w 10-tym pokoleniu za to zapłacił. Do tego zapłaci, żeby ktoś w mediach wmówił mu, że "kryzys" to takie samo zjawisko jak tornado. Polecam sobie pogadać np. z przeciętnym angolem na temat jego świadomości rzeczywistości w jakiej żyje.

Już nie jeden taki kryzys ostateczny miał być dokładnie tu i tu, nie jeden koniec świata po tym miał być, a karuzela kręci się tak samo. Najwyżej kilka osób zmieni stołki lub zapadnie się pod ziemię na kilka lat.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mi moje RSI, LT, prognozowane PMI dla brytyjskich usług oraz cykl 44,4 letni mówi, że nie będzie kryzysu, a to co się dzieje, to tylko chwilowa korekta hossy, która ponownie wystrzeli 06.04.15 o godzinie 4:04 (dokładnie to 4go kwietnia, ale będzie sobota, więc będą wiedzieli tylko nieliczni). I piszę to z równym przekonaniem jak eksperci ds. kryzysu :p
Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to pod koniec listopada pada albo nie pada.

szaman1977
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szaman1977 »

krach to byl w 2008 - i poki co nie widac jakichkolwiek oznak nadchodzacego

ba - zaryzykuje nawet stwierdzenie ze w ciagu dekady takiego nie bedzie

dlaczego?
jak juz wspomnialem KRACH spowodowal dewastacje na kazdym rynku - lecialo wszystko jak sie patrzy

a teraz mamy ropa, zloto na jednym biegunie - gieldy na drugim

wg mnie bedzie to po prostu zdrowa korekta z przerzuceniem kapitalu z gield w inne instrumenty

ODPOWIEDZ