"KNF chce ograniczyć dźwignię do 1:50"
Re: "KNF chce ograniczyć dźwignię do 1:50"
przeciez tu nie chodzi o ochrone "poczatkujacych " tylko o stworzenie dupochronow brokom tak aby ci biedni "nieszczesnicy" mysleli ze chodzi o nich...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
-
- Pasjonat
Przestraszylem sie ,ze chodzi o wszystkich brokerow pod nadzorem knf a to tylko o polskich. Moja strategia by pierdyknela bo uzywam dzwigni 1:300.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
zgłosiłem Cię wczoraj do "orderu" za Twoją dociekliwość w tej kwestii i że wogóle Ci się chciało(klika stron natrzaskane a nikt nie sprawdził poza Tobą co papier przyjął), ale jak widać do tej pory masz nadal 49, więc albo Ciebie albo mnie nie lubią...green7 pisze:... I tak apropo: prawnikiem nie jestem ale zaraz Wam pokaże, że takie zmiany w prawie niczemu nie służą. Jak ktoś tylko chce obejdzie je bez problemu...

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
-
- Pasjonat
Czy ktos wie czy chodzi tylko o polskich brokerow czy tez zagranicznych pod nadzorem knf?{roznie o tym pisze}
A jacy zagraniczni są pod nadzorem KNF?
Zagraniczni w PL są tylko notyfikowani.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
-
- Pasjonat
Nadzór tzn.pieczątka.
Czy takie przegłosowane rzeczy wchodzą w życie zawsze z początkiem roku...czy nie wiadomo kiedy
się można tego spodziewać?
się można tego spodziewać?
Jedynie mogą zrobić tak jak NFA, gdzie wprowadzono ograniczenia dla brokerów z USA, jak i klientów amerykańskich (brokerzy z innych krajów muszą spełniać te same warunki co z USA, aby takiego klienta przyjąć). Jednak myślę, że jak już to skonczy się na tej pierwszej opcji.ADASKO2012 pisze:Nadzór tzn.pieczątka.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Dzięki - raczej to nie kwestia lubienia bądź nie, admin też człowiek i do weekendu prawo maniemiaszek pisze:zgłosiłem Cię wczoraj do "orderu" za Twoją dociekliwość w tej kwestii i że wogóle Ci się chciało(klika stron natrzaskane a nikt nie sprawdził poza Tobą co papier przyjął), ale jak widać do tej pory masz nadal 49, więc albo Ciebie albo mnie nie lubią...![]()

No i właśnie tu ciekawa kwestia: czy obostrzenia obejmują firmy notyfikowane u nas czy nie ?raposo pisze:A jacy zagraniczni są pod nadzorem KNF?![]()
Zgodnie z ustawą ograniczenia dźwigni dotyczą "firmy inwestycyjnej". A co to jest firma inwestycyjna definiuje Art.3. p.33
Czy notyfikowana firma prowadzi u nas działalność maklerską ? Według mnie tak - (gdyby nie prowadziła, notyfikacja nie byłaby konieczna) co potwierdzają choćby art. 116 - 118 ustawy, odnoszące się do firm zagranicznych i ich działalności.rozumie się przez to dom maklerski, bank prowadzący działalność maklerską, zagraniczną firmę inwestycyjną prowadzącą działalność maklerską na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej
Tak więc jeśli trzymać się ustawy - to wychodzi mi na to, że notyfikowane firmy powinny również dostosować się do ograniczeń dźwigni ....
Nie wierzę, aby tak się stało ... ciekawe co wtedy ?
Jeśli taki scenariusz się ziści to albo ograniczą lewar tylko polskim klientom albo nie będą mogli ich akceptować. Tyle, że firmy inwestycyjne podzielone są w KNF na dwie grupy. Takie, które fizycznie prowadzą tu działalność i mają oddział/siedzibę oraz takie, które tylko przyjmują klientów z PL.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu