DayTrading: Piątek 21.11.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 22 lis 2014, 00:00

Wzrost
5
18%
Bez zmian
5
18%
Spadek
18
64%

Liczba głosów: 28

karnak
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 21.11.2014

Nieprzeczytany post autor: karnak »

shogomad pisze:
karnak pisze:
Czy warto dla 8 pkt tak ryzykować przecież to kompromitacja trejdingu.

A skąd wiesz jakim lotem to robi ? Jak dużym to o to chodzi w tradingu - kasa przy minimalnej ekspozycji na czynniki na ktróre nie masz wpływu.
Tylko, że ryzyko wtopy jest bardzo duże przy wykresie, jaki robi Jankes i o to mi chodzi, stąd lepiej z trendem brać L i dyskusja na ten temat nie ma sensu jak pokazuje to co się dzieje teraz w Stanach - dla mnie po prostu głupota walczyć z trendem.

Awatar użytkownika
rambo80
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rambo80 »

Nowy123 czy warto wejść na krótko na dax na cofkę?

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

karnak pisze:
Nowy123 pisze:
karnak pisze:Masakra miśka (Stany, DAX), ale każdy ma swój sposób gry. :)
maskre to chyba masz wpisane w.... :lol: :lol: ciekwe jak lapales long i jazda byla na 1850 nie widziales zadne maskry hahah nie mowiac juz o DAX a teraz DAx short zebrany pod CHnska zabawe

cel drugi na DAx 9648 trzeci 9680

podzekowac za shorty na SP500 po 2063 67 na dax 9670 short na cofke

-- Dodano: pt 21-11-2014, 12:51 --
rambo80 pisze:chiny obniżyły stopy procentowe
Chiński bank centralny obniżył stopy procentowe. Stopa depozytowa idzie w dół o 25 pb. Widoczne w ostatnich minutach ożywienie na DAXie oraz na naszych kontraktach to pewnie efekt tej właśnie decyzji.
Z czym masz problem - dawałem wykres pod L i dobieraniem w dołkach i to są pozycje super zarobione w przeciwieństwie do tego co Ty zapodajesz na Jankesie.

ja nie mam problemow ty masz problem jak widac typu kompromitacja 8 ptk zysku

ponad 50 ptk na dax z celem 9600 tez nazwiesz kompromitacja teraz nastepne 50 na S pod cofke tez jak wejdzie bedzie kompromitacja ???

co bys mal o czym pisac to Ci napisz ze mam S 4 - 2050 2057 2062 2067 i dax na cofke

jak widac w Chnach z tamtejszym spowolnieniem jest gorzej niz nie ktorzy mysleli

karnak
Maniak
Maniak

Najmniej ryzykowna jest gra z zasadą gramy pozycję trendową, a w korektach trendu dobieramy ją, po zmianie trendu (pokonaniu wsparcia - oporu w zależności od aktualnego trendu) zmieniamy pozycję. Brane pozycje ostopowujemy wg wypracowanej metody.
Choć zrealizować to nie jest tak prosto. :)

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

karnak pisze:Najmniej ryzykowna jest gra z zasadą gramy pozycję trendową, a w korektach trendu dobieramy ją, po zmianie trendu (pokonaniu wsparcia - oporu w zależności od aktualnego trendu) zmieniamy pozycję. Brane pozycje ostopowujemy wg wypracowanej metody.
ale jak już się człowiek nauczy, to idzie jak z płatka ;)

w mojej strefie czasowej, już weekend,

bless!!
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

9600 DAX zaraz kasacja TP :) z S

dzis to norma dzienna wyrobiona jak tygodniowa a jeszcze pewne nie koniec

mysle na kablem gdyby wyszli nad 1570
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

karnak pisze:Najmniej ryzykowna jest gra z zasadą gramy pozycję trendową, a w korektach trendu dobieramy ją, po zmianie trendu (pokonaniu wsparcia - oporu w zależności od aktualnego trendu) zmieniamy pozycję. Brane pozycje ostopowujemy wg wypracowanej metody.
Jeszcze takie małe ale: trzeba szukać instrumentu zdecydowanie trendującego jednokierunkowo.
Takim jest akurat SP500, z innymi jest gorzej, a z Edkiem w szczególności.
Daytraderzy nie mają raczej zbyt wielu okazji na jednokierunkowe trendy.
Dlatego wielu radzi sobie w konsoli, bo cena zawsze wraca, a w sytuacji dużego ruchu, tak jak dzisiaj,
wtapiają bo nie umieją zamykać strat i ponawiać zgodnie z kierunkiem, ponieważ ich umysły zawsze widzą
"że się zaraz odwróci" - to jest kwestia psychologiczna.

Stąd, jest tendencja do szybkiego zamykania pozycji, czyli do krótkiej ekspozycji rynku.

karnak, jestem bardzo ciekaw jakbyś sobie dawał radę na takim Edku na M5 - pewnie byś umoczył totalnie.

karnak
Maniak
Maniak

Dadas pisze:
Jeszcze takie małe ale: trzeba szukać instrumentu zdecydowanie trendującego jednokierunkowo.
Takim jest akurat SP500, z innymi jest gorzej, a z Edkiem w szczególności.
Daytraderzy nie mają raczej zbyt wielu okazji na jednokierunkowe trendy.
Dlatego wielu radzi sobie w konsoli, bo cena zawsze wraca, a w sytuacji dużego ruchu, tak jak dzisiaj,
wtapiają bo nie umieją zamykać strat i ponawiać zgodnie z kierunkiem, ponieważ ich umysły zawsze widzą
"że się zaraz odwróci" - to jest kwestia psychologiczna.

Stąd, jest tendencja do szybkiego zamykania pozycji, czyli do krótkiej ekspozycji rynku.

karnak, jestem bardzo ciekaw jakbyś sobie dawał radę na takim Edku na M5 - pewnie byś umoczył totalnie.
M5 to tylko dla mistrzów takich jak Ty, a tak poza tym to w grę z sukcesem na pojedynczych tikach to nie wierzę, chyba, że taki trajder, jak Ty pokaże próbkę gry on line przed faktem to być może uwierzę, choć zależy jak długi by był to pokaz.
Dla mnie by nie wtopić to żaden DT by grać systematycznie nie wchodzi w grę , czasami tylko okazjonalnie.

major1987
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: major1987 »

Ale kłótnie tu lecą równe a rzeczowej rozmowy o tradzie malutko....panowie skończcie z tą "polskością" i powiedzcie co się dzieje z ropą :D miała lecieć nawet do 70$ a tu górka że szok ;P

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

na DAx wczoraj wizja jedna dawalem

teraz tak dodatkowe s 9680 9700

to moj plan na dax z zagraniem na zabek jak i na SP500 po tej luce dzis ktora sie otworza i jej domykane dzis lub w nastepnym tygodniu moza to byc juz dzis zrealizowane bedzie

takie dzien zwenczenia z min Euforia Chinska
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany