Gra na dane makro

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
luktom
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luktom »

7 ok, kwestia ile TP, bo jak podobnie, czyli w granicach 10 to to może wypalić (łapiemy pierwsze uderzenie i już nas nie ma).

Tyle, że często gdy ustawisz oczekujące w tak małej odległości to Cię luka wyrzuci.

Ja początkowo stawiałem oczekujące w odległości 10 pipsów, ale raz że wspomniane luki występowały, a dwa - często otwierało oba, więc ostatecznie przerzuciłem się na otwieranie przeciwstawnych (skoro efekt ten sam, to chociaż zmniejszę różnice między cenami otwarcia dwu zleceń na moją korzyść).

mbor112
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mbor112 »

Jeżeli moge Cie jeszcze pomęczyć to zadam jeszcze jedno pytanie :) Jaki stosujesz TP, ewentualnie jak zamykasz pozycje:>?
:)

Awatar użytkownika
luktom
Gaduła
Gaduła

Zamykam trailing stopem, ew czasami przysunę z palca stopa bliżej niż TS.
Nie stosuję zamykania w sensie klikania na przycisk zamknij - zawsze daję pozycji szansę.
algotronic- zaawansowane rozwiązania dla traderów
Odwiedź naszą stronę WWW, aby poznać pełną ofertę

mbor112
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mbor112 »

CZyli po dzisijeszych danych wyszedłeś na minus tak ??
:)

Awatar użytkownika
luktom
Gaduła
Gaduła

Tak, -13 pipsów, za wcześnie przysunąłem, acz szczerze powiedziawszy i tak wg. tych ustawień można było zarobić dzisiaj co najwyżej 5-10 pipsów.

Troszkę żałuję, że nie zagrałem "z palca" na ruch powrotny, no ale nie planowałem tego wcześniej, więc byłaby to gra na podstawie emocji, a tego unikam.

Awatar użytkownika
Blackhole
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Blackhole »

luktom pisze:(...)
Natomiast metodę z przeciwstawnymi jak najbardziej polecam - sam obecnie z niej korzystam (+ oczekujące na drugi ogień).
(...)
Możesz powiedzieć coś więcej nt. tych oczekujących na drugi ogień? (Właśnie zacząłem testować z 2 przeciwstawnymi.)
"W Bogu wszelkie nasze bogactwo."

Awatar użytkownika
luktom
Gaduła
Gaduła

Na kilkanaście sekund przed ustawiam oczekujące w obie strony w odległości 30-40 pipsów, zlecenia te są anulowane po ok. 2 minutach. Jeżeli ruch jest zdecydowany, zlecenie zostanie otwarte, w innym przypadku zostanie anulowane.

Metoda ta pozwala zarabiać na większych ruchach.

Awatar użytkownika
Jacas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jacas »

A ja mialbym pytanie o te przeciwstawne.
To znaczy jak to wyglada - otwierasz 2 przeciwstawne przed danymi na tej samej parze, a pozniej po danych w 3-4 minucie powiedzmy zamykasz jedno ze zlecen i patrzysz ile temu drugiemu uda sie zarobic?

Awatar użytkownika
luktom
Gaduła
Gaduła

Wbrew tytułowi, poruszyłem tutaj także pokrótce temat zamykania pozycji:
http://luktom.biz/blog/entry/192/news-t ... ie-pozycji

W skrócie: ustawiasz dla obu jakiś ustalony SL i czekasz aż cena w niego trafi i zamknie jedno ze zleceń, drugie zostaje i zarabia.

BUF
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: BUF »

luktom pisze:Wbrew tytułowi, poruszyłem tutaj także pokrótce temat zamykania pozycji:
http://luktom.biz/blog/entry/192/news-t ... ie-pozycji

W skrócie: ustawiasz dla obu jakiś ustalony SL i czekasz aż cena w niego trafi i zamknie jedno ze zleceń, drugie zostaje i zarabia.
Ta metoda sprawdza się jedynie na skokach ropy i gazu. Ale po co tyle kombinowania - nie lepiej grać odpowiednio do tej techniki skonstruowanym EA ?

ODPOWIEDZ