Gra na kontraktach futures e-micro (CME)

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Laguna
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Gra na kontraktach futures e-micro (CME)

Nieprzeczytany post autor: Laguna »

Mam podobne zdanie do Twojego, jednak rzeczywiście ciężko kogoś spotkać, kto korzysta z usług takiego brokera i ma w tym doświadczenia.

Awatar użytkownika
ted
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ted »

Na początku radzę tego broker który z ninjatrader współpracuje. Juz nie pamientam jak się nazywał. Ale siedzibe miał na Mauritius , a konto już od 500 usd
Kto błędy znajdzie może je zatrzymać :)

Camaro69

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

Gwarantuje że ktoś kto się na tym zna nawet nie chce się schylić po jakieś 1000 zł.

Po co ci pomoc ?Jesli znasz choć minimalnie angielski nie jest ci potrzebna

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Robczan pisze:Ciężko... Trochę mnie to dziwi bo spekulacja na giełdach regulowanych jest wg. mnie o wiele lepsza niż Forex, ale jakoś ciężko mi znaleźć kogoś kto by się na tym znał... Znacie jeszcze jakieś forum, na którym jest szansa znalezienia pomocy?

Czemu na giełdzie regulowanej ma być lepiej? Pod jakim względem? Green to całkiem fajnie ujął. Jak dla mnie to troche niszowe zagadnienie, aby tym bardziej po polsku mieć supoort etc.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Adrianoforex pisze:
Robczan pisze:Ciężko... Trochę mnie to dziwi bo spekulacja na giełdach regulowanych jest wg. mnie o wiele lepsza niż Forex, ale jakoś ciężko mi znaleźć kogoś kto by się na tym znał... Znacie jeszcze jakieś forum, na którym jest szansa znalezienia pomocy?

Czemu na giełdzie regulowanej ma być lepiej? Pod jakim względem? Green to całkiem fajnie ujął. Jak dla mnie to troche niszowe zagadnienie, aby tym bardziej po polsku mieć supoort etc.
rynek scentralizowany, gra z ksiazki zlecen (DOM), prawdziwe zlecenia limit i gra w obrebie spreadu czyli minimalne koszta. Futures to raj dla day-traderow.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Adrianoforex pisze:
''

Ponieważ cały pseudo rynek jakim jest FX(forex) podąża za kontraktami futures, a nie na odwrót :idea:

ZielonaMgielka pisze: rynek scentralizowany, gra z ksiazki zlecen (DOM), prawdziwe zlecenia limit i gra w obrebie spreadu czyli minimalne koszta. Futures to raj dla day-traderow.
to jest właśnie kwintesencja DT... :wink: :564:

-- Dodano: wt 18-11-2014, 22:19 --
Robczan pisze:Ponawiam i poszerzam pytanie:

Pilnie poszukuję osoby obeznanej na tej giełdzie (CME), która pomogłaby mi z założeniem konta u jakiegoś amerykańskiego brokera oraz z instalacją platformy oraz wszelkimi formalnościami z tym związanymi. Słabo się w tym orientuję, a chciałbym żeby było to zrobione poprawnie i bez późniejszych problemów. Za rzetelną i kompletną pomoc płacę 500–1000 PLN (do negocjacji :568:)

Gdyby ktoś był zainsteresowany, proszę o kontakt: 501 095 744 lub robert.rzeczewski@me.com ew. napisać na skrzynkę forumową.
może na początek aby obczaić temat futures to przejrzyj ofertę SaxoBanku pod kątem CME/GLOBEX :idea:
Support po polsku, więc nie będzie problemu z komunikacją, a oni po to są aby wytłumaczyć :wink:

http://pl.saxobank.com/futures/
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Laguna
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Laguna »

W Saxo nie ma futures mini

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Laguna pisze:W Saxo nie ma futures mini
oj tam, od razu nie ma... :roll:
pewny jesteś :?: :d
za długo siedziałem na futures w Saxo, żebym pisał ku chwale ojczyzny :p

tak jak zaznaczyłem w cytowanym poście dla kolegi Robczan, że na początek dla oswojenia się z tematem futures i szukaniem broków z daleka to opcja w Saxo wydała mi się ok, ale każdy ma swoje i jemu może to akurat nie podpasować... wszycho od niego zależy na co się w końcu zdecyduje o ile wogóle się zdecyduje :wink:

przykłady z GLOBEX/CME:
M6EZ4 - E-micro EURUSD - Dec 2014
M6EH5 - E-micro EURUSD - Mar 2015

E7Z4 - E-mini EURUSD - Dec 2014
E7H5 - E-mini EURUSD - Mar 2015

ESZ4 - E-mini S&P500 (Dollar) - Dec 2014
ESH5 - E-mini S&P500 (Dollar) - Mar 2015

EMDZ4 - E-Mini S&P MidCap 400 - Dec 2014

NQZ4 - E-mini NASDAQ-100 - Dec 2014
NQH5 - E-mini NASDAQ-100 - Mar 2015

YMZ4 - E-mini Dow (5$) - Dec 2014
YMH5 - E-mini Dow (5$) - Mar 2015

QGZ4 - E-mini Natural Gas - Dec 2014
QGF5 - E-mini Natural Gas - Mar 2015

QMF5 - E-mini Light Sweet Crude Oil - Jan 2015

oczywiście kolejne serie są i nie ma przeszkód żeby na nich już klikać, ale nie chciało mi się wszystkiego pisać... piątek wieczór, weekend więc wskazany reset :564:
nie samym ekg czlowiek żyje... pzdr all :516:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

hank4
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hank4 »

Witam
Mam pytanie dotyczące kontraktów terminowych i opcji. Jak to jest że gdy wchodzę na np. bossa(kontrakty terminowe) nie są pokazane wszystkie kontrakty np FALRZ14 ,FALRM15 ,FALRH15 (tabela jest pusta)a gdy jestem na str. http://www.bankier.pl/gielda/notowania/futures?type=8 alior(FALRZ14)jest pokazany,notowany.
Czy to zależy od poszczególnego brokera,platformy?Jak na razie myślę ze notowania są spójne i u wszystkich są takie same.taka sama sytuacja ma sie z opcjami. Czy ktoś może mi to wyjaśnić?

Pozdrawiam

-- Dodano: pt 21-11-2014, 22:04 --

Witam
Mam pytanie dotyczące kontraktów terminowych i opcji. Jak to jest że gdy wchodzę na np. bossa(kontrakty terminowe) nie są pokazane wszystkie kontrakty np FALRZ14 ,FALRM15 ,FALRH15 (tabela jest pusta)a gdy jestem na str. http://www.bankier.pl/gielda/notowania/futures?type=8 alior(FALRZ14)jest pokazany,notowany.
Czy to zależy od poszczególnego brokera,platformy?Jak na razie myślę ze notowania są spójne i u wszystkich są takie same.taka sama sytuacja ma sie z opcjami. Czy ktoś może mi to wyjaśnić?

Pozdrawiam

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

niemiaszek pisze:
Ponieważ cały pseudo rynek jakim jest FX(forex) podąża za kontraktami futures, a nie na odwrót :idea:

Jest całkowicie odwrotnie do tego co piszesz. Kontrakty śledzą bardzo dokładnie rynek Spot. Traderzy w propfirmach rozgrywają waluty głównie w obrębie publikacji danych na kontraktach, a reszta drabinki to algorytmy pilnujące kursu Spot.
fx-forum

ODPOWIEDZ