Gra na kontraktach futures e-micro (CME)

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Camaro69

Re: Gra na kontraktach futures e-micro (CME)

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

Autor pytał o e-micro nie o emini ;).Emini ma każdy broker,e micro już nie.A ci którzy je posiadają mają też np minimalne prowizje które powodują że nie ma jakiegokolwiek sensu spoglądać na te kontrakty.Oferta prawie każdej instytucji jest tylko i wyłącznie pod emini - niestety jak można się domyśleć o ile to co na zachodzie jest normalne czyli gra po 5 kontraktów u nas jest niemożliwe.Nawet gra jednym emini dla większości graczy jest nieosiągalna z uwagi na ogromną biedę tego kraju.Dla rozsądnej gry na emini trzeba min 10000/15000$ pod jeden kontrakt (mowa oczywiście nie o depo a o ,,zapasie'' gotówki pod system).Emicro jest lepsze pod tym względem ale skrajnie niepłynne.Doradzam dopracowanie systemu...i dozbieranie gotówki na emini :)

hank4 pisze: Mam pytanie dotyczące kontraktów terminowych i opcji. Jak to jest że gdy wchodzę na np. bossa(kontrakty terminowe) nie są pokazane wszystkie kontrakty np FALRZ14 ,FALRM15 ,FALRH15 (tabela jest pusta)a gdy jestem na str. http://www.bankier.pl/gielda/notowania/futures?type=8 alior(FALRZ14)jest pokazany,notowany.
Czy to zależy od poszczególnego brokera,platformy?Jak na razie myślę ze notowania są spójne i u wszystkich są takie same.taka sama sytuacja ma sie z opcjami. Czy ktoś może mi to wyjaśnić?
Wyjaśnienie jest proste - bossa pokazuje dane za daną sesję a Bankier pokazuje wszystko niezależnie od dnia wystąpienia transakcji.Inaczej mówiąc to jest skrajnie niepłynny walor a skoro nie zawarto transakcji w tym dniu to Bossa pokazuje puste pole za ten dzień.Bankier z kolei pokazuje ostatnia transakcje niezależnie czy byla dzis czy miesiac temu.

ODPOWIEDZ