Super Hedge ::..
- magictrader
- Pasjonat
Czyli Trzycenty jeszcze jako filtr patrzysz na maksymalny rozjazd?
Można by to jakoś uściślić np: jakaś wartość procentowa od ostatniego max lub min? Żeby nie było "na oko" to np: 80% wartości?
Dodano po 37 minutach:
Na szybko jeszcze wrócę do transakcji tylko na EU.
SL będzie przesuwany na +25 po tym jak pozycja będzie na ponad +45 pipsów. Dzisiaj pojawił się sygnał L EU o 8:30 i teraz po danych zabrakło 10 pipsów do TP=60 pipsów. Po czym nastąpiło gwałtowne cofnięcie. W tym czasie SL został podciągnięty na +25 pipsów.
Podsumowując od czasu kiedy obserwuję te sygnały statystyka wygląda następująco:
3 razy TP=60 pipsów
2 razy SL=+25 pipsów
1 raz SL=-25 pipsów
Dość obiecujące wyniki.
Można by to jakoś uściślić np: jakaś wartość procentowa od ostatniego max lub min? Żeby nie było "na oko" to np: 80% wartości?
Dodano po 37 minutach:
Na szybko jeszcze wrócę do transakcji tylko na EU.
SL będzie przesuwany na +25 po tym jak pozycja będzie na ponad +45 pipsów. Dzisiaj pojawił się sygnał L EU o 8:30 i teraz po danych zabrakło 10 pipsów do TP=60 pipsów. Po czym nastąpiło gwałtowne cofnięcie. W tym czasie SL został podciągnięty na +25 pipsów.
Podsumowując od czasu kiedy obserwuję te sygnały statystyka wygląda następująco:
3 razy TP=60 pipsów
2 razy SL=+25 pipsów
1 raz SL=-25 pipsów
Dość obiecujące wyniki.
ale to wlasnie oko mi to mowi, wyczucie.
system zawiera transakcje po prostu zawsze jezeli przejdzie X. i jest ok.
ale ja jak widze, ze dzieje sie to czy tamto, to przeciez staram sie dostosowac do warunkow.
nie mozesz miec zawsze jednej i tej samej wartosci 83.4% ; ) bo to zywy rynek i wszystko sie zmienia.
a dla systemu nie wprowadzam takiego ograniczenia po prostu biorac pod uwage to, ze czesc transakcji bedzie wtopiona, ale to cena za wygode, ze nie analizujesz kazdego wejscia.
ps: automat jeszcze nie dziala, a Wy sie nie kwapicie zeby pomoc w realizacji tego projektu. zakladacie, ze cale zycie bedziecie siedziec przed monitorem?
mam nadzieje, ze uda mi sie zorganizowac to EA.
system zawiera transakcje po prostu zawsze jezeli przejdzie X. i jest ok.
ale ja jak widze, ze dzieje sie to czy tamto, to przeciez staram sie dostosowac do warunkow.
nie mozesz miec zawsze jednej i tej samej wartosci 83.4% ; ) bo to zywy rynek i wszystko sie zmienia.
a dla systemu nie wprowadzam takiego ograniczenia po prostu biorac pod uwage to, ze czesc transakcji bedzie wtopiona, ale to cena za wygode, ze nie analizujesz kazdego wejscia.
ps: automat jeszcze nie dziala, a Wy sie nie kwapicie zeby pomoc w realizacji tego projektu. zakladacie, ze cale zycie bedziecie siedziec przed monitorem?
- magictrader
- Pasjonat
Pozycja zamknięta - 30 okresów - +7 pips - 3,5 prowizja = +3,5
Dodano po 3 minutach:
Tak więc czekamy.
Dodano po 3 minutach:
Mam dobre wiadomości od LowcaG - na PW napisał że chętnie pomoże nam.trzycenty pisze: ps: automat jeszcze nie dziala, a Wy sie nie kwapicie zeby pomoc w realizacji tego projektu. zakladacie, ze cale zycie bedziecie siedziec przed monitorem?
Tak więc czekamy.
- magictrader
- Pasjonat
ale widzisz, ponosisz strate, tymczasem system dziala tak, ze co 5 minut sprawdza czy jest sygnal.
jesli jest to robi trade.
ta transakcje zamknalby ze srata, nastepna pewnie tez, i moze nastepna, ale kolejna byla by juz zyskiem, nastepna ze zwiekszonym lotem tez, i jeszcze kilka.
dlatego ma takie wyniki.
a jesli ustawiasz sie na jeden trade, to czekaj na duuuuuuzy sygnal.
jesli jest to robi trade.
ta transakcje zamknalby ze srata, nastepna pewnie tez, i moze nastepna, ale kolejna byla by juz zyskiem, nastepna ze zwiekszonym lotem tez, i jeszcze kilka.
dlatego ma takie wyniki.
a jesli ustawiasz sie na jeden trade, to czekaj na duuuuuuzy sygnal.