szalejesz... moze najpierw na 2070-2095?WarrenB pisze:Jeśli SP zamknie się na W1 wyżej niż obecnie to negatywne dywery szlag trafia.
Z tego wniosek, że to szczyt?![]()
Jeśli pójdzie wyżej to idziemy na 2950 albo nawet na 2970!
DayTrading: Czwartek 13.11.2014
Re: DayTrading: Czwartek 13.11.2014
a na jakiej podstawie otwierasz transakcje? wypadałoby mieć system/strategie spekulacji : ) ... ale, każdy robi co lubi i uważa za najsłuszniejszeshogomad pisze:
Nie , nie używam żadnych sygnałów/systemów. Tam są 3 wzrostowe świece....napisałeś ,że zły znak to zrozumiałęm ,że trend sie odwróci czy cuś ?

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Ok...źle cie zrozumiałem, myślałem ,że "system" to coś automatycznego co generuje sygnały.pedro pisze:a na jakiej podstawie otwierasz transakcje? wypadałoby mieć system/strategie spekulacji : ) ... ale, każdy robi co lubi i uważa za najsłuszniejszeshogomad pisze:
Nie , nie używam żadnych sygnałów/systemów. Tam są 3 wzrostowe świece....napisałeś ,że zły znak to zrozumiałęm ,że trend sie odwróci czy cuś ?
Oczywiście swoje sygnały mam i stosuje. Przy scalpie goły wykres świecowy mam 2 swoje formacje na wejście i na wyjście + dynamika rysowania na 1M + stoper ( wiem, brzmi jak bluźnierstwo

Przy wyższych TF niż TF15 to formacje harmonicznych szukam albo jakichś oczywistych lini trendu + S/R - czyli nic odkrywczego.
A ty ?
a ja dużo czytam, i z m5/m15 pprzeszedłem level wyżej, tj na h4shogomad pisze:Ok...źle cie zrozumiałem, myślałem ,że "system" to coś automatycznego co generuje sygnały.pedro pisze:a na jakiej podstawie otwierasz transakcje? wypadałoby mieć system/strategie spekulacji : ) ... ale, każdy robi co lubi i uważa za najsłuszniejszeshogomad pisze:
Oczywiście swoje sygnały mam i stosuje. Przy scalpie goły wykres świecowy mam 2 swoje formacje na wejście i na wyjście + dynamika rysowania na 1M + stoper ( wiem, brzmi jak bluźnierstwo)
Przy wyższych TF niż TF15 to formacje harmonicznych szukam albo jakichś oczywistych lini trendu + S/R - czyli nic odkrywczego.
A ty ?

głównie średnie, S/D, fibo mazne, fundametny lubie i rozumiem, korelacje, cycki i dupecki też

a jak mam za dużo czasu w ciągu dnia, to swing trading : )
... tak myślałem, że zrozumiałeś

Jutro też jest dzień.
sie by przydala jakas korekta na tym edku wieksza i nabrac sily na nowe spadki
dokładny kabel.
i co dalej odbije up, czy zwali się do piwnicy?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ładnie FUTY poszły....
wiem, że trend jest wzrostowy na giełdach w USA, ale może dzisiaj korekta dwudniowa się rozpocznie, która sprowadzi SP do 2010-2020?
wiem, że trend jest wzrostowy na giełdach w USA, ale może dzisiaj korekta dwudniowa się rozpocznie, która sprowadzi SP do 2010-2020?
edek,
upierdliwa ta konsola
nadal PAT - teraz nie ma się nad czym zastanawiać należy podłączać się do ruchów z niskich TF
upierdliwa ta konsola
nadal PAT - teraz nie ma się nad czym zastanawiać należy podłączać się do ruchów z niskich TF
jak na mój gust, to mogliby chwile poczekać z odbiciem... oandianie zaczęli się przesiadać z L na S ... w dużej ilości, dziś rano 62% L, teraz 59% LBemowo1 pisze:dokładny kabel.
Jutro też jest dzień.
jak wyjdziemy dołem to tam spadniemy - tak było na początku 2013 - więcej wrzucałem na ten temat dzisiaj na 1 stronie dtpedro pisze:jak na mój gust, to mogliby chwile poczekać z odbiciem... oandianie zaczęli się przesiadać z L na S ... w dużej ilości, dziś rano 62% L, teraz 59% LBemowo1 pisze:dokładny kabel.