Option expiries 10am NY cut 5 Nov
EURUSD - 1.2500 ( EUR 3.4bln), 1.2515 ( EUR 857m), 1.2353 (EUR 2.4bln)*, 1.2600 (EUR 1.4bln)
EURGBP - 0.7750 (EUR 250m)
USDCAD - 1.1350 (USD 965m) More EURUSD expiries of size today.. Was it any coincidence that yesterday’s surge came just after expiry time on the “Draghi must go ” headlines with € 5.9 bln rolling off ? Today might give us the answer if we’re hovering down there again
*This is how it’s been reported and in that order so I’m guessing this might mean it’s 1.2535
Will check back later for any additions/amendments but thin on other pairs for the moment
I znowu ciekawe i tłuste dane dotyczące wygasających opcji na EURUSD, wczoraj przy tej okazji mieliśmy fajne wybicie. Także o 15 przełączamy na edka i obserwujemy
"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"
TsunamiPL pisze:Niezłe PMI z Hiszpanii. Włosi nie widzę, żeby sięgneli poziomu 50.
Prawdę mówiąc, to ja mam wątpliwości czy rynek traktuje poważnie inne PMI niż niemieckie i francuskie (czyli te co głównie wpływają na unijne). Jakoś często przechodzi obok nich obojętnie.
DAX mnie się dzisiaj nie podoba.
Z M5 jest lipa, nadal trzyma ten sam opór co wczoraj, a w dół nie chce.
Takich sytuacji nie lubię i się wstrzymam z wejściem.
TsunamiPL pisze:Niezłe PMI z Hiszpanii. Włosi nie widzę, żeby sięgneli poziomu 50.
Prawdę mówiąc, to ja mam wątpliwości czy rynek traktuje poważnie inne PMI niż niemieckie i francuskie (czyli te co głównie wpływają na unijne). Jakoś często przechodzi obok nich obojętnie.
Nie traktuje szczególnie na dzień przed posiedzeniem ECB i po wczorajszych plotkach o mocnej różnicy zdań między szefami lokalnych banków centralnych a Mario.