DayTrading: Piątek 31.10.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 lis 2014, 00:00

Wzrost
5
24%
Bez zmian
6
29%
Spadek
10
48%

Liczba głosów: 21

WarrenB
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 31.10.2014

Nieprzeczytany post autor: WarrenB »

Czy wie ktoś na 100% o której kończy dzisiaj Admiral? Chodzi o zmianę czasu, czy o 21 czy normalnie o 22.

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Dadas pisze:
shogomad pisze:
niceone pisze:

mam ten sam problem...jest jakaś platforma ,że SL'a można ustawić na inną cenę niż otwarcia. Np. pozycja idzie w naszą stronę dość mocno jesteśmy zarobieni, ale trzeba odejść od kompa. Najlepsze co moge zrobić to SL na 0 a ja chciałbym ,żeby nawet jak cena się cofnie to jużmi jakiśprofit zaliczyło :/
Co ty? A jaki to broker?
Brokerzy czasem mają minimalną odległość SL od ceny, ale żebyś nie mógł SL na profit przeciągnąć, to chyba coś robisz nie tak?
Albo zmień brokera na MT4.
Bo ty, zdaje się pracujesz na jakiejś ujowej Javie.

Trading212.com...no właśnie to takie cudo w przeglądarce. A widze wszyscy wrzucają wykresy w MT4. Wszystkie filmy szkoleniowe jakie oglądam też są z MT4 więc wnioskuję ,że to dobry ii sprawdzony towar.

Co do problemu z SL to na razie wymyśliłem ,że bede dawał zlecenie oczekujące na nową cenę o takiej samej wartości LOT'a jak pozycja którą chce zabezpieczyć. Czyli jak cena dojdzie do mojego wymarzonego profitu to otworzy sie nowa pozycja która wyzeruję aktualną. Ale to coś tak czuje niepotzrebna walka z wiatrakami i na MT4 nie ma takich cyrków ???

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

WarrenB pisze:Czy wie ktoś na 100% o której kończy dzisiaj Admiral? Chodzi o zmianę czasu, czy o 21 czy normalnie o 22.
Normalnie.

-- Dodano: pt 31-10-2014, 19:52 --
shogomad pisze:

Trading212.com...no właśnie to takie cudo w przeglądarce. A widze wszyscy wrzucają wykresy w MT4. Wszystkie filmy szkoleniowe jakie oglądam też są z MT4 więc wnioskuję ,że to dobry ii sprawdzony towar.
... Ale to coś tak czuje niepotzrebna walka z wiatrakami i na MT4 nie ma takich cyrków ???
Na MT4 masz linię zlecenia.
Przeciągasz sobie ją kursorem w kierunku straty, masz SL.
Przeciągasz w kierunku zysku, masz TP.
Potem linie TP i SL możesz dowolnie przeciągać, SL na 0 lub na zysk, tylko jest jakaś minimalna odległość, np. 1 Pip.
Wogóle, MT4 daje ci mnóstwo możliwości.

Awatar użytkownika
Matthew414
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Matthew414 »

Qrcze ale knoty na miesiecznych .....
pozostało mi 4291 godzin praktyk z 10 000 :)

ZbychuM
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ZbychuM »

Dax dzisiaj jest beznadziejny

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Kawa zamknęła się na 187.70 tworząc na wykresie weekly poranną gwiazdę. Na monthly niestety wygląda to sporo gorzej -
niby wygląda jak spadająca gwiazda....

Zdążyła mi wybić SL'a (był na minimalnym zysku)... a mogłem "skroić" dwie dniówki za wzrost (jak była po 189) - no ale trudno. W przyszłym tygodniu podbieram L (z SL).
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Dadas

WarrenB pisze:Czy wie ktoś na 100% o której kończy dzisiaj Admiral? Chodzi o zmianę czasu, czy o 21 czy normalnie o 22.
Dear Trader,

We would like to inform you that during the next week (from 2014-10-27 till 2014-11-02) the everyday trading breaks will be shifted for 1 hour back (i.e. trading will open and close earlier).
This temporary adjustment is needed because USA will switch from Daylight Saving Time (summer time) one week later than Europe.

Please note that Forex trading opening time on Mondays (00:15 EET) and closing time on Fridays (23:00 EET) won't be affected by this adjustment.

Kind Regards,
Technical Support

Czytaj wiadomości.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Dadas pisze:
Normalnie.

shogomad pisze:

... Ale to coś tak czuje niepotzrebna walka z wiatrakami i na MT4 nie ma takich cyrków ???
Potem linie TP i SL możesz dowolnie przeciągać, SL na 0 lub na zysk, tylko jest jakaś minimalna odległość, np. 1 Pip.

Brzmi bajecznie prosto w porównaniu z tym co robie teraz ( reczne wklepywanie ceny na 2 zleceniach, bez podglądu na aktualną cene..lol ). Dzięki za rade !

Dadas

shogomad pisze:
Dadas pisze:
Normalnie.

shogomad pisze:

Brzmi bajecznie prosto w porównaniu z tym co robie teraz ( reczne wklepywanie ceny na 2 zleceniach, bez podglądu na aktualną cene..lol ). Dzięki za rade !
Ręcznie też można.
A nawet można sobie napisać własny mały programik z guzikami, itd., itp., cały system sobie na wykresie stworzyć.
Ja coś takiego właśnie stworzyłem.

Zablokowany