DayTrading: Piątek 31.10.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 lis 2014, 00:00

Wzrost
5
24%
Bez zmian
6
29%
Spadek
10
48%

Liczba głosów: 21

WarrenB
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 31.10.2014

Nieprzeczytany post autor: WarrenB »

Dadas pisze:
WarrenB pisze:Czy wie ktoś na 100% o której kończy dzisiaj Admiral? Chodzi o zmianę czasu, czy o 21 czy normalnie o 22.
Dear Trader,

We would like to inform you that during the next week (from 2014-10-27 till 2014-11-02) the everyday trading breaks will be shifted for 1 hour back (i.e. trading will open and close earlier).
This temporary adjustment is needed because USA will switch from Daylight Saving Time (summer time) one week later than Europe.

Please note that Forex trading opening time on Mondays (00:15 EET) and closing time on Fridays (23:00 EET) won't be affected by this adjustment.

Kind Regards,
Technical Support

Czytaj wiadomości.
O super, thanks a lot.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

zauważył ktoś zboża? przegapiłem DIP :(

najpierw myslalem, że jak się USD umacnia to będzie spadek na zbożach wiekszy (okazja na L)

na pszenicy zastosowałem ICHIMOKU i na H4 i D1 genialnie się sprawdza (na razie).
Wg. ichimoku pszenica po obecnej cenie (528) to idealne miejsce na BUY....

soja i kukurydza są obecnie w cenach w jakich były wczoraj i dziś rano (czyli na maksach praktycznie), pszenica je goni i cotton chyba też zamierza....

czyli co - nie boimy sie dolara... idziemy up ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

Kto ma takie przeczucie, ze edek bedzie dzisiaj jeszcze niżej? Ręka do góry :569:
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

dobryfxplayer pisze:Kto ma takie przeczucie, ze edek bedzie dzisiaj jeszcze niżej? Ręka do góry :569:
Raczej dziś się już nic nie wydarzy. Zyski zostały zrealizowane i wiekszość zawodowców myśli już o weekendzie ;).

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Ropa WTI aktualna świeca H1 - polecam popatrzeć ;)
chyba zadziałało podwójne denko na 79.40
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

pisaliscie dzisiaj troche o tym jak nasz kraj jest okradany i sterowany bandą złodzie, oszustów. to polecam artykuł:

http://www.pb.pl/3921170,3801,prezes-i- ... resztowani

w poprzednim artykule pisali, że bodajże wiceprezes to był oficer CBŚ albo ABW (nie pamiętam), więc on już napewno wiedział jak dobrze podrabiać dokumenty. polecam przeczytać.

mój kraj jaki piękny :564:

-- Dodano: 31 paź 2014, 19:26 --

pisaliscie dzisiaj troche o tym jak nasz kraj jest okradany i sterowany bandą złodzie, oszustów. to polecam artykuł:

http://www.pb.pl/3921170,3801,prezes-i- ... resztowani

w poprzednim artykule pisali, że bodajże wiceprezes to był oficer CBŚ albo ABW (nie pamiętam), więc on już napewno wiedział jak dobrze podrabiać dokumenty. polecam przeczytać.

mój kraj jaki piękny :564:

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

shogomad pisze: Trading212.com...no właśnie to takie cudo w przeglądarce. A widze wszyscy wrzucają wykresy w MT4. Wszystkie filmy szkoleniowe jakie oglądam też są z MT4 więc wnioskuję ,że to dobry ii sprawdzony towar.
... Ale to coś tak czuje niepotzrebna walka z wiatrakami i na MT4 nie ma takich cyrków ???
A tam wogóle możesz np. kilka pozycji na 1 instrumencie otworzyć, czy ci uśrednia?
Możesz otworzyć przeciwstawne pozycje na 1 instrumencie, czy ci zamyka poprzednią?
To jest zdaje się broker typu OCO (One Closes Other) i FIFO (First In First Out).

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Dadas pisze:
shogomad pisze: Trading212.com...no właśnie to takie cudo w przeglądarce. A widze wszyscy wrzucają wykresy w MT4. Wszystkie filmy szkoleniowe jakie oglądam też są z MT4 więc wnioskuję ,że to dobry ii sprawdzony towar.
... Ale to coś tak czuje niepotzrebna walka z wiatrakami i na MT4 nie ma takich cyrków ???
A tam wogóle możesz np. kilka pozycji na 1 instrumencie otworzyć, czy ci uśrednia?
Możesz otworzyć przeciwstawne pozycje na 1 instrumencie, czy ci zamyka poprzednią?
To jest zdaje się broker typu OCO (One Closes Other) i FIFO (First In First Out).

Masz racje, nie mogę tak zrobić. Wszystko uśrednia. Pare dnie temu mi to nie przeszkadzało a teraz mi już brakuje np możliwościa otworzenia przeciwstawnych pozycji na jednym instrumencie.

Na pierwszy rzut oka to bez sensu otwierać jednocześnie przeciwstawne pozycje, ale zdaje mi się ,że to by baaardzo skalping mi ułatwiło. Ja głównie otwieram i zamykam pozycje po paru minutach. najdłuższa jaką miałem na razie to wczoraj Oil i dzisiaj Japan225. Obie tak ok 3h. Głównie siedze na wykresach 1M i 5M i tak czuje ,ze walcze bardziej z systemem zawierania transakcji niż z wykresem. Ale to mój pierwszy broker taki skomplikowany i z lewarem - ostatnie 8 lat siedziałem na bankowych platformach walutowych a transakcje były 1:1 i waluta w realu na konto, 2 pary walut a wykres wielkości znaczka pocztowego z dwiema nastawami - dzienny i tygodniowy) :mrgreen: ( zakupy waluty pod kątem prowadzonej działąlności gosp.) . W porównaniu z każdym brokerem foreksowym to jak zabawa w piaskownicy teraz sie zdaje :)

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Ciekawie wygląda miesięczny wykres S&P, który to interwał dobrze filtruje korekty trendu głównego rosnącego.
Widać odbicie od linii wsparcia dzisiejszym zamknięciem miesięcznym ===> nie ma więc jeszcze sytuacji zmiany trendu głównego długoterminowego, jak w dwóch poprzednich przypadkach pokazanych na wykresie w latach 2000 i początku 2008.
Hossa trwa i nie ma co wychodzić przed szereg w sensie zmiany trendu długoterminowego (chyba, że się upoluje korektę), co pokazuje przykład ostatniej V-ki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

z kazdym pipsem w dol jestem za tym ze bedzie jeszcze edek nizej dzisiaj. to sie tak nie moze skonczyc... smrod kupy jeszcze pozostal. zakonczenie qe w usa koniec miesiaca, koniec tygodnia Jen szaleje, nowy szczyt na sp500. jeszcze dowala edka!!!

Zablokowany