DayTrading: Środa 29.10.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 30 paź 2014, 00:00

Wzrost
13
36%
Bez zmian
4
11%
Spadek
19
53%

Liczba głosów: 36

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 29.10.2014

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

najbardziej to mi się śmiac chce z opinii największych banków które wieszczyły gołębią retorykę FED i wzrost E/U. To się nazywa naganianie rybek w sieć heheheh
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

yeahman pisze:Wg moich wizji jesteśmy teraz na 3. podfali spadkowej w właśnie rozpoczętej 5. fali spadkowej całego impulsu z 1,40. Koniec tego to jakieś 1,2380 1,2150. Wygląda całkiem jednoznacznie na mojej analizie, do tego fundamenty też się zgadzają. Ale pytanie gdzie brać S :D
Pachnie lekką korektą, może przez noc? Może i przeskoczy 1,266 by wyrżnąc sl, ale pewnie 1,27 nie zostanie naruszone.

Zadaję sobie to samo pytanie, albo zaraz przed 9:00 (pierwsze ważniejsze dane z UE), albo ostatecznie to przed 13:30 (dane z usa o bezrobolach i gdp, a chyba Yellen na konferencji nie palnie czegoś o qe4 :D). Dzisiejszy statement wskazuje, że te dane będą dobre (bo pewnie je mają), czyli euro musi jutro polecieć.

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

Ok koledzy ja zarobiłem dziś na czekoladę a Wy? straciliście już kolejną furę? wasz dług wzrosł? bedziecie zaciągać kolejną pożyczkę na grę na forex? Gratuluję hahaha
windsurfing na falach trendu

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

roberttheus pisze:Dadas podejrzewam że trejduję dłużej niż ty bo już niespełna 8 lat. I moje depo nadal ma jakieś środki hahaha raz więcej raz mniej ale nie tracę grunt do dobry RR i MM
Wszystko fajnie, ale wiesz, to ile kto lat traduje ma niewielkie znaczenie.
Znam takich, co tradują 15 lat, i nigdy mnie ani nikogo nie wyśmiewają.
Znam takich, co tradują tyle co ty i kulturalnie, na poziomie innych traktują.
Znam też, głównie z tego forum, takich, którzy mają za swój cel życiowy obrzucić kogoś błotem.
Ja się całe życie uczę, a i tak głupi umrę.
Może i od ciebie bym coś łapnął, gdybyś mi miał coś sensownego do przekazania, poza szyderstwami.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2014, 20:01 przez Dadas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

No i teraz mój największy problem jak zwykle Być albo nie być ---> zamykać już czy nie SKi ---> chciwość i strach :) :)
Ktoś podpowie coś ;)
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: as28 »

te forum daytrading wygląda tak,
jak wygra strona S to zaczynają się wypisywać i wymądrzać ci co trafili,
co więcej zaczynają się modrzyć z taką butą iż wydaje się że wszystkie rozumy zjedli,

to coś jak wzajemne kółko adoracji tych co im się udało akurat zgadnąć :/
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: koks »

pod 5 fale "bezpiecznie" eske mozna wziac pod 1.258 chyba i sprawdzic reakcje na 1.25 . wciaz strefa wsparc jest nienaruszona (1,2585-1,2620)
Swing

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Mat2314 pisze:
yeahman pisze:Wg moich wizji jesteśmy teraz na 3. podfali spadkowej w właśnie rozpoczętej 5. fali spadkowej całego impulsu z 1,40. Koniec tego to jakieś 1,2380 1,2150. Wygląda całkiem jednoznacznie na mojej analizie, do tego fundamenty też się zgadzają. Ale pytanie gdzie brać S :D
Pachnie lekką korektą, może przez noc? Może i przeskoczy 1,266 by wyrżnąc sl, ale pewnie 1,27 nie zostanie naruszone.

Zadaję sobie to samo pytanie, albo zaraz przed 9:00 (pierwsze ważniejsze dane z UE), albo ostatecznie to przed 13:30 (dane z usa o bezrobolach i gdp, a chyba Yellen na konferencji nie palnie czegoś o qe4 :D). Dzisiejszy statement wskazuje, że te dane będą dobre (bo pewnie je mają), czyli euro musi jutro polecieć.

JA myślę że możemy korygować do tej zielonej wykropkowanej LT z H4, to by była podfala 2. (1,2660 idealnie wychodzi na retest kanału) a potem jazda wg eliota mniej więcej, obecnie taki scenariusz najbardziej mi się wgryza w wykres i jest zgodny z tym co mam na D1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2014, 20:05 przez yeahman, łącznie zmieniany 1 raz.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

roberttheus pisze: lepiej zapytaj jaką gram dźwignią kolego i na ilu instrumentach
hmm... ja gram na fortepianie, ksylofonie, gitarze, skrzypcach i perkusji :mrgreen: :twisted:
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

waz69
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: waz69 »

Witam Szanowne grono.
Jeśli idzie o SP500 i inne indeksy US to tak moim zdaniem daję im czas do końca roku (strojenie okienek itd) i koniec zabawy. Sorki za taki mały OT.
Co do dolca to teraz czekam na EBC i kontynuację zjazdu
Pozdrawiam
to co tu wypisuję, to TYLKO moje prywatne wróżby i pierdoły - raczej bez pokrycia i sensu. Nie biorę za nie ŻADNEJ odpowiedzialności. :569:

Zablokowany