HFT Brokers - nowy polski broker
Re: HFT Brokers - nowy polski broker
silveRbull
Tak dobrze widzisz. Musisz otworzyć sobie konto STP.
Sam nie wierze jeszcze, że tak można kwotować nisko, ale zobaczymy na REALu jak to jest.
Szczerze wątpię, żeby było tak fajnie na REAL.
Tak dobrze widzisz. Musisz otworzyć sobie konto STP.
Sam nie wierze jeszcze, że tak można kwotować nisko, ale zobaczymy na REALu jak to jest.
Szczerze wątpię, żeby było tak fajnie na REAL.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”
- silveRbull
- Pasjonat
Witam
Szwajcar ubiegłeś minie swoim postem. Dopisałem jeszcze kilka linijek wyżej. A co do konta to na pewno było to STP bo mam potwierdzenie. Najwyraźniej pojawił sie jakiś błąd. Jutro to poprawie. Będę też wycofywał się z tej dyskusji bo mi sie już repertuar kończy
PS. W ICMarkets tak masz na Real i pewnie w HFT także.....
Pozdrawiam
Szwajcar ubiegłeś minie swoim postem. Dopisałem jeszcze kilka linijek wyżej. A co do konta to na pewno było to STP bo mam potwierdzenie. Najwyraźniej pojawił sie jakiś błąd. Jutro to poprawie. Będę też wycofywał się z tej dyskusji bo mi sie już repertuar kończy

PS. W ICMarkets tak masz na Real i pewnie w HFT także.....
Pozdrawiam
tak dyskutujecie mam jedno pytanko bo nie chce mi sie szukać
swap na eur/usd jaki jest w HFT i ICMarkets
akurat dla mnie to jest istotne
hej
hej
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
Przeczytaj i zrozum mojego poprzedniego posta. Przecież Ci tłumaczę, że te 15 na myfxbook to w tym wypadku dokładnie to samo co 1,5 na realu. I nie ma tu żadnych nieścisłości - tak musi być bo inaczej za cholerę nic nie byłbyś wywnioskować z tabeli na myfxbook.silveRbull pisze:W dodatku 15 pips to nie to samo co 1,5 - różnica jest kolosalna.
A przy okazji odkryłem pewne nieścisłości na myFXbook....![]()
Pytanie o robotero ..... na danych ktoś ustawiał...?
Swap (w punktach, tak jak w MT4 się wyświetla).Jones pisze:tak dyskutujecie mam jedno pytanko bo nie chce mi sie szukać
hej
IC Markets MT4 ECN konto real:
EURUSD Buy Swap: -2.10
EURUSD Sell Swap: -0.30
28.10.2014
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.
@silveRbull, @DanielFX
Skończcie wreszcie z tym nagabywaniem ludzi. Jak nie umiecie zarabiać na forex inaczej niż przez prowizje od naciągniętych ludzi, to zajmijcie się czymś innym. To forum służy dyskusji dot. brokerów a nie wciskaniu brokera, komu popadnie.
Skończcie wreszcie z tym nagabywaniem ludzi. Jak nie umiecie zarabiać na forex inaczej niż przez prowizje od naciągniętych ludzi, to zajmijcie się czymś innym. To forum służy dyskusji dot. brokerów a nie wciskaniu brokera, komu popadnie.
a ja szukam szukam broka do sklapingu na 1-5min,
wiec interesuja mnie spready na parach$ i crosach ponizej 2pips
wiec interesuja mnie spready na parach$ i crosach ponizej 2pips
- silveRbull
- Pasjonat
Witam
Następna sprawą było zwrócenie mojej uwagi na fakt że HFT jest dobrym brokerem - co niejednokrotnie podkreślałem. Niestety ze względu na brak mikrolotów oraz minimalny depozyt na kontach STP jest instytucją dla osób bogatszych. To są obiektywne fakty. Dlatego też ludzie którzy nie posiadają większej gotówki mogą w ICMarkets uzyskać dostęp do technologi ECN oraz zerowych spreadów spełniając znacznie niższe wymagania. HFT wcale pod tym względem nie stanowi konkurencji.
W dalszej kolejności stwierdziłem, że nie ma sensu porównywać żadnego z brokerów oferujących zerowe spready z korzyścią dla któregokolwiek. Zarówno HFT, Armada oraz ICMarkets dla mnie są na tym samym poziomie. Jak wspomniałem nie ma spreadu mniejszego od 0,00 a zatem co tutaj porównywać.
Dla twojej satysfakcji powiem że wycofuje się z wątku i nie ma potrzeby już ciągnąc mnie za język. Jeżeli ktoś cokolwiek źle odebrał to go bardzo przepraszam. Nikt nie jest doskonały i w dobie przetwarzania takiej ilości informacji mogłem popełnić błędy które od czasu do czasu jakiś figo fago wyciągnie na forum i wyśmieje. Zaczynałem tutaj jako żółtodziób, ale teraz jestem pewien swego. Natomiast to co napisałem, zrobiłem w dobrej wierze i niech każdy sam podejmuje decyzję. Ja mogę taką osobę wspierać ale jego portfelem nie mogę zarządzać.....
Pozdrawiam
Życzę miłego Wieczoru.....
Przyjacielu Signal - o ile pozwolisz mi się do ciebie w ten sposób zwrócić. Nikogo tutaj ani gdzie indziej nie nagabywałem. Ty o tym nie wiesz, ale oferując 2USD rabatu od standardowej prowizji (promocja juz sie skończyła) zrezygnowałem z własnego uposażenia i wszystko co tutaj przedstawiłem zrobiłem to z przekonania że ICMarkets jest brokerem z najwyższej półki. Nie chciałem tego wspominać, ale skoro zarzuciłeś mi drobne ciułactwo to musiałem to oznajmić. W dodatku większość osób która się do mnie zwróciła z prośbą o otwarcie konta poleciłem pozostać na demo ze względu na brak pewności własnych strategii. A zatem zarobek z tego żaden@silveRbull, @DanielFX

Następna sprawą było zwrócenie mojej uwagi na fakt że HFT jest dobrym brokerem - co niejednokrotnie podkreślałem. Niestety ze względu na brak mikrolotów oraz minimalny depozyt na kontach STP jest instytucją dla osób bogatszych. To są obiektywne fakty. Dlatego też ludzie którzy nie posiadają większej gotówki mogą w ICMarkets uzyskać dostęp do technologi ECN oraz zerowych spreadów spełniając znacznie niższe wymagania. HFT wcale pod tym względem nie stanowi konkurencji.
W dalszej kolejności stwierdziłem, że nie ma sensu porównywać żadnego z brokerów oferujących zerowe spready z korzyścią dla któregokolwiek. Zarówno HFT, Armada oraz ICMarkets dla mnie są na tym samym poziomie. Jak wspomniałem nie ma spreadu mniejszego od 0,00 a zatem co tutaj porównywać.
Dla twojej satysfakcji powiem że wycofuje się z wątku i nie ma potrzeby już ciągnąc mnie za język. Jeżeli ktoś cokolwiek źle odebrał to go bardzo przepraszam. Nikt nie jest doskonały i w dobie przetwarzania takiej ilości informacji mogłem popełnić błędy które od czasu do czasu jakiś figo fago wyciągnie na forum i wyśmieje. Zaczynałem tutaj jako żółtodziób, ale teraz jestem pewien swego. Natomiast to co napisałem, zrobiłem w dobrej wierze i niech każdy sam podejmuje decyzję. Ja mogę taką osobę wspierać ale jego portfelem nie mogę zarządzać.....
Pozdrawiam
Życzę miłego Wieczoru.....
Gwoli ścisłości, ujemne spready zdarzają się podobno w IC Markets na koncie cTrader. Jednak osobiście zaobserwowałem ujemny spread tylko raz. Poza tym nie widzę tu większej różnicy w stosunku do konta MT4.silveRbull pisze:Zarówno HFT, Armada oraz ICMarkets dla mnie są na tym samym poziomie. Jak wspomniałem nie ma spreadu mniejszego od 0,00 a zatem co tutaj porównywać.
Od kilku dni obserwuję również spready w HFT i muszę przyznać, że wyglądają bardzo dobrze. W większości lepiej niż w IC. Gdyby jeszcze prowizja pozostała na tym poziomie na jakim jest teraz, to było by pięknie.