Super Hedge ::..

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Dzień się kończy, ale pozycje dalej otwarte :D. Jestem ciekaw jak to się skończy.
Metoda z SL czasowym też mi odpowiada, tylko chciałbym poznać co się za nią dokładnie kryje :).

Pitmaster
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pitmaster »

Spread_oscilator z wartości -6,12 wczoraj o 12:30 powrócił dziś rano do wartości +1,97 jednak w pipsach jest to wynik -108.
Tak więc czekanie w nieskończoność może być złudne. SL jest konieczny!

trzycenty

Nieprzeczytany post autor: trzycenty »

25 i 30 okresowe zamkniecie sie sprawdza.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

rozumiem, czyli dla 2,5 bądź 3 może to być np: 30 i 40 i wynika to z backtestów?

Generalnie fajna koncepcja, bo jeśli zakładamy że ma się odbić od tego odchylenia to ma się odbić i nie potrzeba na to kilkunastu godzin, tylko znacznie mniej czasu.

trzycenty

tak, bo te kilkanascie godzin to potrzeba aby przeszlo caly taki cykl pewien.
a z backtestow i z tego co probuje, wychodzi mi ze 25 okresow przy |2| oraz 30 przy |2,3|
takie rezultaty.
i lepsze byly przy drugim sygnale na |2,3| niz |2,5|.
przy |2,3| powinno sie tez zwiekszyc lot, ale az dwa razy to za duzo...
przydaloby sie 0,2 z tego co juz jest,
wiec przy zalozeniu ze pierwsze wejscia 0,01 to mozliwosc odpalenia 0,012 by sie przydala ; )
tak by bylo optymalnie.

Dodano po 2 minutach:

testy dzialaly w ten sposob, ze system wchodzil zawsze jak mial sygnal co 5 minut,
wiec przy wiekszych gorkach/dolkach zdarzalo sie ze mial na raz 10 transakcji,
i np. 2 pierwsze stratne i 8 na plus.

tylko nie kazdego stac zeby sponsorowac 20 pozycji na raz...

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Dokładnie, czyli najlepiej przy 2,3 otworzyć jedno L i jedno S i czekać, jak strata to kasować po 2,5 godziny, a zysk kasujemy kiedy chcemy, czy też testowałeś zamykanie po 2,5 godziny ??

Dokładanie pozycji działało super do wczoraj :). Trzeba to zweryfikować.

Dodano po 3 godzinach 11 minutach:

Tymczasem testując wskaźnik na odbicia, po danych pojawiły się sygnały na S EU i L UC. Pierwsza transakcja była zawarta przy +2, a druga przy +2,5. Dodatkowo dokupiłem UC ze względu na to, że odpadł o wiele więcej niż EU.
Zobaczymy co będzie dalej...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

trzycenty

ono dziala Magic.
no czekaj, dla lota 0,01 na 20 transakcjach masz lacznie 0,2 lota czyli 20 000.
przy dzwigni 1/100 trzeba miec 200 usd na sponsoring
a przy 1/400 50

przy zalozeniu, ze spread ucieknie 200 pipsow w zla strone tracisz na tych 20 transakcjach 200 pipsow * 2 na pipsie * 20 000*0,0001= 400 usd

czyli 600usd trzeba by miec na koncie, zeby spokojnie grac na warunkach jakie do tej pory opracowalismy

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Tylko, że przy dokładaniu pozycji od wczoraj na GU i EU jestem teraz 600 pipsów w plecy, a byłem ponad 1000 :).
Dzisiaj też były sygnały na L EU i S GU, jednak widać co się dzieje. Trafiliśmy w jakieś anomalie :)

Za to EU-CU super zadziałało.

Napisz jak możesz, kiedy zgarniać zysk, czy też po 30 okresach czy kiedy się chce?

trzycenty

Magic nie wiem jeszcze, na razie w testach najlepsze rezultaty daje zamykanie pozycji po 30 okresach bez wzgledu co tam jest.

ciagle testuje.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Rozumiem :). Przyłączam się do testów.
Jestem dalej ciekaw strategii na odbicia, bo sporo ładnych pipsów było do zgarnięcia po danych, dodatkowo dla potwierdzenia pojawiły się na niskich TF formacje harmoniczne. Ale to już treść na inny temat...

Tak samo jak GU-EU testuję EU-CU i dam znać jakie będą tego efekty. Po 13:20 był sygnał S EU i S UC i do teraz łącznie jest +20 pipsów.

Dodano po 1 godzinach 54 minutach:

Wg. wskaźnika na odbicia L EU i S UC. Zobaczymy...

Dodano po 1 godzinach 15 minutach:

Tego co teraz się dzieje to też żaden wskaźnik nie przewidzi :| Takiej jazdy bez danych dawno nie widziałem.

ODPOWIEDZ