HFT Brokers - nowy polski broker

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Re: HFT Brokers - nowy polski broker

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Witam

Nie zapisałem tego w jednej sekundzie, ale minęło już od ostatniego posta sporo czasu a sytuacja zmienia się jedynie o ułamek punktu i dalej pozostaje o tych samych wartościach bądź zbliżonych. A zatem skoro rozbieżność kilkunastu minut niczego tutaj nie zmieniła to dlaczego kilka sekund miałoby coś zaburzyć. Rzecz jasna masz rację, ale akurat tym razem tak to wygląda....

Pozdrawiam

skrzat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: skrzat »

Dla niektórych zaletą HFT może być to, że konto jest w PLN. Gdy poczyta się wątek o Armadzie, wiele osób nie zakładało tam konta (mimo, że warunki były naprawdę niezłe), dopóki nie powstały rachunki w PLN. Konto mają w pierwszym wirtualnym (m) banku, więc dla wielu osób księgowanie powinno być błyskawiczne.
Kwota 3000 zł za konta STP jest może i dla niektórych wysoka, ale ten próg jest tylko dla pierwszego zasilenia. Można wpłacić pierwszy raz 3000 zł i zaraz wypłacić np. 2000 zł i grać już "tylko" 1000 zł. Potem można dopłacać już nawet grosze.
Ciekawe jest konto "robotero", gdzie zlecenia mają wchodzi już po kilkudziesięciu ms podczas danych. Można ustawić zlecenie oczekujące dla wybranego scenariusza (np. wzrost/spadek wskażnika), ustawić TP, SL, TS, są dane historyczne (klikamy np. na sprzedaż detaliczną w Japonii 26.06,2014 i pokazuje nam się wykres 1M z momentu ogłoszenia). Ciekawy sposób na news trading. Trzeba przetestować :)

UPDATE:
Jeśli w realu mają takie same spready jak na demo, to przez ostanie kilka minut na złocie był kilka razy spread równy 0p :) Wahał się od 0 do 12p. Teraz jest np. 1p.
Przeważnie jest 3-7p.
Np. W IC Markets wg myfxbook teraz jest 15-16p i przez ostatnie 5 dni nie był niższy niż 5p. Nie mam konta real ani demo w IC, więc nie mogę zweryfikować tych danych.

Zrzut zrobiony przed chwilą w ich webtraderze: http://prntscr.com/509z81

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Panowie moje 3 grosze odnośnie badania spreadów.

Ogólnie moim zdaniem samo rejestrowanie zmian spreadu jest o kant d.....
Dlaczego ?
A no bo często zdarzają się brokerzy (nie odnoszę się tu do konkretnych), którzy chcą się pochwalić niskim spreadem i tak konfigurują platformę byśmy taki spread mieli. Problem w tym, że praktycznie każda transakcja wchodzi z poślizgiem, więc spread jaki widzimy tak naprawdę jest nieosiągalny i to tylko "chłyt marketingowy" ...

Tak więc należałoby nie tylko rejestrować zmiany spreadu ale jeszcze policzyć i uwzględnić średni poślizg z iluś tam transakcji. Oczywiście wiadomo, że nie damy rady wykonać transakcji w tym samym momencie, ale jeśli będzie ich wystarczająco dużo to statystyka powinna załatwić sprawę i umożliwić sensowne porównanie.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Pewnie. Na to składa się wiele czynników. Spready, prowizja, poślizgi, szybkość egzekucji... Ale co by nie było na szybko można zbadać tylko te dwa pierwsze. Reszta wychodzi w praniu przy danej strategii.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Witam

skrzat napisał:
....Jeśli w realu mają takie same spready jak na demo, to przez ostanie kilka minut na złocie był kilka razy spread równy 0p :) Wahał się od 0 do 12p. Teraz jest np. 1p. Przeważnie jest 3-7p. Np. W IC Markets wg myfxbook teraz jest 15-16p i przez ostatnie 5 dni nie był niższy niż 5p. Nie mam konta real ani demo w IC, więc nie mogę zweryfikować tych danych.
Ok. w ramach weryfikacji oświadczam, że coś jest nie tak z tymi odczytami na myFXbook. Większość par walutowych ICMArkets rzeczywiście się pokrywa,ale jeżeli chodzi o XAUUSD to u mnie na platformie jest 1.2 - 1.5 natomiast w myFXbook 12-15. Jakiś błąd leży po stronie myFXbook a dokładnie przecinek leży w niewłaściwym miejscu co znacząco wpływa na zafałszowanie realnych spreadów. Natomiast w HFT spread na parze EUR/USD nie schodzi poniżej 1 pipsa podczas gdy w Armadzie jest 0.4 a w ICMarkets 0.1

Jeżeli nawet na koncie demo HFT podawane spredy nie odpowiadają rachunkom realnym to i tak nie ma niższych spreadów niż 0.1 oraz 0.0. Dlatego porównywanie takich wartości jest bez sensu chyba że HFT ma spready ujemne :wink: Jednym słowem jest półka brokerów którzy świadczą usługi z tej samej półki, a różnic i konkurencji należy szukać nie w różnicach spreadów, ale gdzie indziej, bardziej w praktycznych sprawach. Na dzisiaj kończę już śledzenie spreadów i życzę wszystkim miłego dnia....

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

silverbull
Na pewno masz rachunek Active STP? a nie Active NDD?
Ostatnio zmieniony 27 paź 2014, 19:36 przez Szwajcar, łącznie zmieniany 1 raz.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

silveRbull pisze:w ramach weryfikacji oświadczam, że coś jest nie tak z tymi odczytami na myFXbook. Większość par walutowych ICMArkets rzeczywiście się pokrywa,ale jeżeli chodzi o XAUUSD to u mnie na platformie jest 1.2 - 1.5 natomiast w myFXbook 12-15
Aleś się wkręcił w te spready jakby były najważniejszą rzeczą na świecie ....
Wszystko jest ok, symbole mają różną dokładność więc aby dało się porównywać brokerów między sobą myfxbook musi sprowadzić je do "wspólnego mianownika".
Stąd też przesunięcie przecinka.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Szwajcar zakładałem konto Active STP z dźwignią 1:1000 Jutro przeinstaluję platformę i zobaczę co ja gryzło. A co do spreadów greean7 niektórzy uważają to za merytoryczne. W dodatku 15 pips to nie to samo co 1,5 - różnica jest kolosalna. Ale przyznaje ci racje, że to nie spready sa najważniejsze i porównywanie ich mija sie z celem, ponieważ są tak niskie ze nikomu nie powinny kolidować ze strategią. A przy okazji odkryłem pewne nieścisłości na myFXbook....:)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

silveRbull
Zerknij w screeny w moim poprzednim poście.
Na NDD faktycznie jest spory spread, ale na STP biją konkurencję zawsze i wszędzie.

A złoto też znacząca różnica na korzyść HFT. Trzeba przetestować ich na Real, bo jak mają takie warunki jak na demo to zabiorą większość rynku od nędznych Market Makerów w stylu XTB, Noble czy Go4x.
Ostatnio zmieniony 27 paź 2014, 19:47 przez Szwajcar, łącznie zmieniany 3 razy.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Zerkam i zerkam i na EUR/USD widze 0.1 czy dobrze widzę...? Moje zdanie jest takie ze nie ma spreadu mniejszego od 0,0 a taki występuje w ICMarkets, dlatego też nie można mówić tutaj o miażdżącej konkurencji bo czy to będzie 0,1 czy 0,2 albo 0,3 wszystko to sa spready zerowe.... Armada, HFT oraz ICMarkets sa w tym zakresie brokerami z tej samej półki....

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ