HFT Brokers - nowy polski broker

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Witam

Podstawowa różnica to ta o której mówię. Dzięki temu wiele osób zrozumiało ze nie ma co porywać sie z motyka na księżyc. Tym razem to ja pomijam milczeniem twoje uwagi i nie mam przyjemności tego ciagnąć w ten sposób. Wielu początkujących tego zupełnie nie wie. Ale jeżeli kogoś stać azeby trzymać 10 procent portfela u tego brokera to prosze bardzo - pipsiorów życzę.....

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Re: HFT Brokers - nowy polski broker

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Wątek wzbudza coraz wiecej emocji :) Rowniez uwazam jednak aby rozmowa toczyla sie przede wszystkim wokol oferty brokera.

silveRbull
Wiesz, nie dziw sie reakcji niektorych uzytkownikow. Masz tu spora aktywnosc w negatywnych opiniach, a ze swoim podpisem "Dla zainteresowanych 2USD zniżki od standardowej prowizji w ICMarkets." nie bardzo wzbudzasz obiektywne podejscie do tematu ;)

Co do HFT to dajmy im troche czasu. Ogolnie ciesze sie, ze jest nowy broker. FX w Polsce rozwija sie, a dzieki rosnacej konkurencji rosna szanse na coraz lepsze warunki dla nas.

Awatar użytkownika
DanielFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DanielFX »

Myślałem, że tutaj chodzi o to, że minimalny lot na STP to 0.10, a tutaj się okazuje że to również limit krotności (!), czyli nie możemy otworzyć np lotów 0.11, 0.28, 0.78, 1.21, itp.

Szczerze mówiąc pierwszy raz się z czymś takim spotkałem i moim zdaniem to jest tragedia... tzn. zależy dla kogo, ale moim zdaniem dla większości traderów no chyba, że ktoś obraca rachunkiem ponad 6 cyfrowym...
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.

blanker
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: blanker »

@DanielFX - polecam babypips.com i faktycznie przenisienie swoich uwag do wątku "Forex dla początkujących". Od brokera wprowadzajacego dla IC Markets można by spodziewać się bardziej merytorycznych wpisów.

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Witam

A co w tym jest niemerytorycznego. Pokazywanie tego jak to coś śmiesznego. Założę się ze watek ten czyta 95% osób które tracą na forex a nie zarabia. Czy im także polecasz babypips.com...? Nie rozumiesz o czym mowa. Handlując nawet 5 lotami sa ci niezbędne mikroloty. Dopiero powyżej 10 lotów stają się zbędne. A zatem czysta matematyka. To co głównie zarabia na Forex to zarządzanie pozycja i money management. Jeżeli to kuleje to i cały handel kuleje. I albo skrupulatnie przestrzegasz zasad albo partaczysz. Nie ma tutaj zlituj się. Merytorycznie jest to wada HFT a nie zaleta. I nie mówię tego ze względu na stopkę ale jako Kowalski. Prawdopodobieństwo odniesienia sukcesu na rynku dla osób grających poniżej tej wartości diametralnie spada. Ażeby nie było wątpliwości HFT jest brokerem dobrym ale dla grubej ryby. A zatem zanim ktoś to wyśmieje niech naprawdę porządnie sobie to przemyśli.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

silveRbull
Oj przeceniasz zaletę stepu 0.01 lota. Przy kapitale ponad 1000 USD to niewiele zmienia, czy zagramy 0.45 lota czy 0.4 lota czy 0.5 lota. Mi to nie przeszkadza wcale. Ważne, że jest step co 0.1 lota. Jakby było od 1 lota w górę co 1 lot to byłby problem a tak to wątpię.

Też wypróbuję ofertę HFT na koncie Active STP, inne konta są słabe i przypominają kopię XTB.
A spready na tym Active STP nie do pobicia, ja nie widziałem takich niskich niskich.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Niech ci będzie Szwajcar że przeceniam. Jak kto woli, ale ja kończę juz ta krucjatę na temat mikrolotow :). A co do spreadów na koncie Active STP to nie bardzo cię rozumiem. Z założenia tego rodzaju konta maja zero spredu pomijając spredy rynkowe które sa już od 0,0 pipsa. Widywałem takie na parze EUR/USD już w Armadzie oraz widuje w ICMarkets. Konta STP/ECN mają to do siebie ze zamiast spredów brokera maja spready rynkowe które sa takie niskie ze np. chłopakom z IronFX trudno w to uwierzyć :)

Pozdrawiam

magiclong
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: magiclong »

Czy ktoś testował na danych ROBOTERO ... jakieś opinie

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

silveRbull
Szkoda, że nie założyłem konta przez Twojego linka a tak to mam 5,5 USD. A u Ciebie tylko 5 USD. No nic, IC Market to super broker jak na razie. Jak będę wypłacał większą sumę to dam znać, jak to trwa i chodzi.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

Awatar użytkownika
wojtasek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wojtasek »

Czy ktoś robił porównanie spreadów Armada - HFT - ICM - LMAX?
Ciekawie by było zobaczyć.
Bork, bork, bork! Swedish Chef

ODPOWIEDZ