bemowo ale tu jest 3 wyżej niż 5Bemowo1 pisze:dorżną piątkową świnięyeahman pisze:Mamy ten cały trójkacik, wisi on na LT i się kurs decyduje. Wybicie będzie konkretne.

bemowo ale tu jest 3 wyżej niż 5Bemowo1 pisze:dorżną piątkową świnięyeahman pisze:Mamy ten cały trójkacik, wisi on na LT i się kurs decyduje. Wybicie będzie konkretne.
trójkąt piszemy przez ósimgbad20 pisze:Witam Yeahman moze tak
http://www.mql5.com/en/charts/2536703/e ... tms?bind=1
5 może być niżej niż 3yeahman pisze:bemowo ale tu jest 3 wyżej niż 5Bemowo1 pisze:dorżną piątkową świnięyeahman pisze:Mamy ten cały trójkacik, wisi on na LT i się kurs decyduje. Wybicie będzie konkretne.
pewnie graja na umocnienie rubla tezBemowo1 pisze:Ciekawe dlaczego?Nowy123 pisze:Bank Morgan Stanley zalecił „taktyczne” zakupy rosyjskich akcji w zaledwie siedem tygodni po wydaniu rekomendacji „sprzedaj”.
słaby rubel, akcje w cenie barszczu. Wykupią za darmochę
Na Daxie czas na falę 5 up. Jak mi napiszesz jak zakryć liczbę lotów, to wrzucę wykres.highend pisze:coś mi się widzi spory zjazd dzisiaj na indeksach
Jeżeli koszt produkcji pszenicy to 600 a kukurydzy 440 to chyba prognozowanie na poziomie 300 za pszenicę jest mało poważne . Kiedyś tam obstawiłem dołek 480 i niewiele się machnąłemhighend pisze:coś mi się widzi spory zjazd dzisiaj na indeksach
zboża rosną naprawdę mocno UP.... skala wzrostów jest zaskakująca. Po wykresie widać, że... nabierają rozpędu(!)
A mocny dolar raczej powinien im był w tym przeszkadzać.
Jeśli dolar sie osłabi to zboża wyfruną na poziomy z maja/czerwca... i to naprawdę zaczyna być ciekawe![]()
Ciekawe co mają do powiedzenia "misie" z inside futures, które cały czas namawiały na eSki.
Szczególnie pisali, że soja jest "very bearish"... a to własnie soja urosła najmocniej. Heh.
Przypomnę, że niejaki Dadas + Lukpiasek team pisali ze 2-3 tyg temu:
- pszenica po 300
- soja po 750 w ciągu 2 tygodni (to pisał Dadas).
Pewnie, z wykresów spadkowych można było tak wnioskować, ale kurde nic nie spada w nieskończoność (!).
Teraz ropa na tapecie. Myślę, że przed nami solidne wzrosty. Zima idzie(!). Oczywiście ryzyko dalszych spadków jest.
było by fajniehighend pisze:coś mi się widzi spory zjazd dzisiaj na indeksach