Super Hedge ::..
- magictrader
- Pasjonat
Jak od 12:00 ?magictrader pisze:już tak przynajmniej od 12:00 był sygnał L GU na wszystkich wskaźnikach, włącznie z tymi najstarszymi.
Baby FaceKiller, mam pozycje otwarte i na razie trzymam. Aczkolwiek na realnym koncie to już bym je zamknął. Trzymam dla testu. Na tego typu wejścia to tylko SL.
O 12:30 był strzał ... do tego momentu Wskaźnik (nazwijmy go SH-Super Hedge) oscylował niewiele powyżej 0.
Później strzał 91 pips spread w 5 min. i pytanie co robić ... czekać na długookresowy sygnał i wchodzić z SL.
no wlasnie.
to bylo zdarzenie losowe, gramy ciagle na zywych kursach, nie wolno o tym zapominac
i takie zdarzenia jak ten spadek GBPusd trzeba brac pod uwage, tzn. trzeba mimo wszystko uwazac
na to co sie dzieje na rynku.
tym razem info z BoE namieszaly, albo daly zarobic jak ktos ma ADL(2,2).
zartuje z tym ADL:
tego zaden wskaznik nie mogl przewidziec.
to bylo zdarzenie losowe, gramy ciagle na zywych kursach, nie wolno o tym zapominac
i takie zdarzenia jak ten spadek GBPusd trzeba brac pod uwage, tzn. trzeba mimo wszystko uwazac
na to co sie dzieje na rynku.
tym razem info z BoE namieszaly, albo daly zarobic jak ktos ma ADL(2,2).
zartuje z tym ADL:
tego zaden wskaznik nie mogl przewidziec.
- magictrader
- Pasjonat
12, czy 12:30 w tym przypadku i tak nie robi to wielkiej różnicy
. Minus ładny jak się patrzy. Za to podoba mi się EU - UC. Po raz kolejny "przewidział" odwrót o 16:10.
Dodano po 2 godzinach 39 minutach:
Na H1 powstają świece, które mogą zapowiadać korektę. Możliwe, że w nocy coś się wydarzy jak Azjaci zobaczą taki spread to może zadziałają.
Na pozostałych crossach z Euro mocne odreagowania, a na EG ciągle zastój...

Dodano po 2 godzinach 39 minutach:
Na H1 powstają świece, które mogą zapowiadać korektę. Możliwe, że w nocy coś się wydarzy jak Azjaci zobaczą taki spread to może zadziałają.
Na pozostałych crossach z Euro mocne odreagowania, a na EG ciągle zastój...
ja jestem juz
L GBPusd
S EURusd
wyglada to obiecujaco ; )
______
bedzie zmiana w budowie wskaznika:
zmiana zalozen, rozklad spreadu zestandaryzujemy do rozkladu "t"
bedzie troche mniej sygnalow na prawdopodobienstwie 0,9 i wyzej.
czy to lepiej nie wiem, ale wyglada na to, ze tak nalezy zrobic i zobaczymy co z tego wyjdzie,
choc jak na razie ze wszystkich moich modyfikacji ciagle najlepiej radzi sobie pierwotny wskaznik (Spread_oscilator go nazwalem),
-czyli rozklad N
-zwykla srednia arytmetyczna
-sygnaly 2 i 2,3
-kazda transakcja trwa 30 okresow (150 min) bez wzgledu na wszystko
w weekend sprawdze jak system zachowal sie przy takich anomaliach jak TODAY ; )
L GBPusd
S EURusd
wyglada to obiecujaco ; )
______
bedzie zmiana w budowie wskaznika:
zmiana zalozen, rozklad spreadu zestandaryzujemy do rozkladu "t"
bedzie troche mniej sygnalow na prawdopodobienstwie 0,9 i wyzej.
czy to lepiej nie wiem, ale wyglada na to, ze tak nalezy zrobic i zobaczymy co z tego wyjdzie,
choc jak na razie ze wszystkich moich modyfikacji ciagle najlepiej radzi sobie pierwotny wskaznik (Spread_oscilator go nazwalem),
-czyli rozklad N
-zwykla srednia arytmetyczna
-sygnaly 2 i 2,3
-kazda transakcja trwa 30 okresow (150 min) bez wzgledu na wszystko
w weekend sprawdze jak system zachowal sie przy takich anomaliach jak TODAY ; )
- magictrader
- Pasjonat
Tzn, który to jest ze wskaźników? ten standaryzowany spread jest najlepszy?, bo już trochę się tego potworzyło i nie łapię już o którym piszesz
.
Mi się dzisiaj spodobały odchylenia na EU-UC, "przewidziały" dzisiejsze maxy i minima na EU i UC. Po otrzymaniu sygnału dorzucę do tego AT, głównie formacje świecowe, które znakomicie się potworzyły o 9:30 i 16:10 i będzie fajny wskaźnik na dołki i górki. O wiele bezpieczniejszy od grania na spredzie bo można grać tylko na jednej parze i stosować normalne zasady R:R ratio. Będzie to wskaźnik z rodzaju: uwaga, może nastąpić zmiana tendencji na rynku
.

Mi się dzisiaj spodobały odchylenia na EU-UC, "przewidziały" dzisiejsze maxy i minima na EU i UC. Po otrzymaniu sygnału dorzucę do tego AT, głównie formacje świecowe, które znakomicie się potworzyły o 9:30 i 16:10 i będzie fajny wskaźnik na dołki i górki. O wiele bezpieczniejszy od grania na spredzie bo można grać tylko na jednej parze i stosować normalne zasady R:R ratio. Będzie to wskaźnik z rodzaju: uwaga, może nastąpić zmiana tendencji na rynku

skupmy sie na jednym, ok?
Magic, ciagle wymyslasz nowe wskazniki, a zapominasz o tym co mamy.
skupmy sie na jednym i to doskonalmy.
mowiac o wskazniku pierwotnym mam na mysli ten pierwszy,
czysta standaryzacja do rozkladu Normalnego (ale bedzie zastapiona rozkladem t) i srednia arytmetyczna.
Magic, ciagle wymyslasz nowe wskazniki, a zapominasz o tym co mamy.
skupmy sie na jednym i to doskonalmy.
mowiac o wskazniku pierwotnym mam na mysli ten pierwszy,
czysta standaryzacja do rozkladu Normalnego (ale bedzie zastapiona rozkladem t) i srednia arytmetyczna.
- magictrader
- Pasjonat
nie ma sprawy 
tylko jakbyś mógł Trzycenty napisać dlaczego 25 i 30 okresów? i ile okresów ma być jeśli wejście będzie na 2,5 lub 3? Rozumiem, że nie dokładamy wtedy pozycji tylko otwieramy jedno L i jedno S.
W momencie kiedy nie ma sygnałów na standaryzacje GU-EU to pobawię się w testy innych wskaźników (które też są oparte na standaryzacji) żeby nie marnować czasu
.

tylko jakbyś mógł Trzycenty napisać dlaczego 25 i 30 okresów? i ile okresów ma być jeśli wejście będzie na 2,5 lub 3? Rozumiem, że nie dokładamy wtedy pozycji tylko otwieramy jedno L i jedno S.
W momencie kiedy nie ma sygnałów na standaryzacje GU-EU to pobawię się w testy innych wskaźników (które też są oparte na standaryzacji) żeby nie marnować czasu

Pewnie wszystko wynika z rozkładu prawdopodobieństwa...magictrader pisze:nie ma sprawy
tylko czemu 25 i 30 okresów? i ile okresów ma być jeśli wejście będzie na 2,5 lub 3 ? I czy dokładamy pozycje czy nie?
Po testujemy i zobaczymy.
A swoja droga to chyba łatwo napisać EA do takiej metody z SL czasowym

Dobrze że ten dziwny dzień się już kończy