Spekulacja na 2000PLN dziennie

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
sportii
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Spekulacja na 2000PLN dziennie

Nieprzeczytany post autor: sportii »

Trochę odchodzimy od tematu .... :)

A wczoraj zaliczyłem niestety kolejnego SO :( Ale po kolei. Pierwsze zagranie w dniu wczorajszym było OK. TP złapany - wejście było zgodnie z trendem który zaczął sie kształtować. Kolejne wszedłem w trend ale wyczułem że coś idzie nie tak i zamknąłem z ręki. Jak się później okazało, było mocne wybicie w drugą stronę chwilę po zamknięciu i bym zaliczył SO. Później wróciło w moim kierunku. Niestety ostatnie wejście było w ogóle nie przemyślane i pod prąd. Co prawda o mały włos i byłby TP ale tym razem nie załapało i doczekałem się SO... mogłem zamknąć z palca i ograniczyć straty, miałem jednak nadzieję że jeszcze odbije zanim poleci całkiem w dół. Nie odbiło. Muszę mocniej popracować nad wejściami.

Dziś 2 zagrania zgodnie z trendem i oba zakończone TP.

Na koniec tygodnia wrzucę aktualny statement.
nigdy nie jest tak źle aby nie mogło być gorzej, nigdy nie jest tak dobrze aby nie mogło być lepiej

ade25
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ade25 »

Ciekawa strategia
A możesz napisać jaką strategią grasz: wsparcia i opory, fibo itp. ?

sportii
Stały bywalec
Stały bywalec

ade25 pisze:Ciekawa strategia
A możesz napisać jaką strategią grasz: wsparcia i opory, fibo itp. ?
Trend is my friend :)

-- Dodano: 23 paź 2014, 13:05 --

Dziś cel osiągnięty. 2 wejścia z TP.
nigdy nie jest tak źle aby nie mogło być gorzej, nigdy nie jest tak dobrze aby nie mogło być lepiej

ade25
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ade25 »

tzn. odbicia od linii trendu ?
Bo te często się sprawdzają

candleman
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: candleman »

jak rośnie kupuje,jak spada sprzedaje . czyż nie ?

sportii
Stały bywalec
Stały bywalec

Generalnie do tego się to sprowadza

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

MaciejWLKP pisze:Proponuję najpierw spojrzeć w historię transakcji a później osądzać. W maju tego roku zostały zamknięte dwie olbrzymie Ski 660 lot które były trzymane półtora roku (z grudnia 2012) które zarobiły około 18 baniek euro. W następnych miesiącach jest jeszcze 9 baniek zysku a ostatnio wypłacono 17 baniek. Według mnie to jest możliwe
Taaa... jasne. 660 lotów. Cena otwarcia ~1650. Policz sobie jaka jest wartość tej pozycji.
To skromne ponad 108 mln USD (zakładam oczywiście, że broker ma zwyczajową wielkość 1 lota złota = 100 uncji co sądząc po wynikach jest słusznym założeniem).

Zastanów się:
- jaki broker pozwoli Ci otworzyć taką pozycję ?
- i jaki lewar uzyskasz ? 1:100 - tak jak Ci goście ? Jasne ....
- zerknij sobie też jaki swap zapłacili z tych 660 lotów trzymanych przez półtora roku. Całe 374 USD.

Ten broker to chyba powinien się do Laponii przenieść i robić za św. Mikołaja.
MaciejWLKP pisze:i nie jest to 5 miesięcy "gry".
Racja, miało być 15 a nie 5 (liczyłem "na oko" te miesiące gdzie myfxbook pokazywał wykres zysków). Co nie zmienia faktu, że jest to zupełnie nie wiarygodne.
Green
Obrazek
Obrazek

sportii
Stały bywalec
Stały bywalec

Czas na szybkie podsumowanie tego tygodnia. Zaliczyłem 2 x SO, przy czym zakończyłem zyskiem ok. 5,5k PLN.
Bilans 3 tygodni: 26 553.46PLN, zaczynałem od 5000PLN.

Ten tydzień w porównaniu do 2 poprzednich najgorszy nie tylko ze względu na mniejszy zysk ale i na jakość zagrań, które były nieprecyzyjne.

Cel miesięczny wynikający z dziennego jest jeszcze w zasięgu - aby zamknąć miesiąc pozostało jeszcze 9 dni gry (zacząłem 7-10-2014).

Skuteczność zero/jedynkowa zagrań 88%.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

mac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mac »

chcialbym sie przyjzec twoim wejsciom i mam pytanie jaki czas ma admiral market w porownaniu do gmt oraz Polskiego
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne

pawebr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pawebr »

Witam Sportii
Mam pytanie dlaczego tak mocno się różnią ceny miedzy brokerami? bo np ja mam w xtb konto
i biorąc pod uwagę Twój załącznik i ostatnią pozycję buy 51959744 gdzie cena wejściowa w pozycję wynosi 1.26752 przy starcie pozycji 16:34:58 a u mnie o tym samym czasie cena wynosiła 1.26660 ?

ODPOWIEDZ