DayTrading: Wtorek 21.10.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 22 paź 2014, 00:00

Wzrost
12
46%
Bez zmian
6
23%
Spadek
8
31%

Liczba głosów: 26

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 21.10.2014

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

ja bym powiedziałże właśnie teraz robimy 4
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Apple = iPhone.... W zasadzie cena akcji Apple zalezy w 90% od wyników sprzedaży tego telefonu.
Reakcje na premierę iPhone6 są mieszane. Jednak sprzedaje sie bardzo dobrze. Magia nadal działa. Jak długo jeszcze?
Aktualnie premarket jest 2% w górę. To nadal mało po tak znakomitych wynikach. Ostatnie dwie sesje otwarły się lukami w góre. Co się wydarzy? Czy otworzymy się na 101.80 luką w górę i poszybujemy na 103 i wyżej? Czy może ludzie pozamykają longi (z uwagi na niezadowalające tylko 2% up) i akcje polecą w dół?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

highend pisze:Apple = iPhone.... W zasadzie cena akcji Apple zalezy w 90% od wyników sprzedaży tego telefonu.
Reakcje na premierę iPhone6 są mieszane. Jednak sprzedaje sie bardzo dobrze. Magia nadal działa. Jak długo jeszcze?
Aktualnie premarket jest 2% w górę. To nadal mało po tak znakomitych wynikach. Ostatnie dwie sesje otwarły się lukami w góre. Co się wydarzy? Czy otworzymy się na 101.80 luką w górę i poszybujemy na 103 i wyżej? Czy może ludzie pozamykają longi (z uwagi na niezadowalające tylko 2% up) i akcje polecą w dół?
A ty cały czas kombinujesz, jakby to miało jakikolwiek wpływ na to co się stanie z ceną.
Zasady są proste, traduje się z trendem.
S się bierze tam, gdzie opór, a nie tam gdzie wsparcie.
Tam, gdzie wsparcie, to się bierze L.

A pozatym, to rynek akcji jest tak obszerny, że się szuka dobrej okazji, a nie na siłe się wpycha w niepewne.
Akcji się nie traduje na MT4, to jest kompletna pomyłka.

Akcje to trochę inna bajka niż trading u brokera na platformie MT4.

ZbychuM
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ZbychuM »

http://www.mql5.com/en/charts/2520712/f ... l-services
Czyżby na Daxie zaczynała się fala 5 ?
Ostatnio zmieniony 21 paź 2014, 11:30 przez ZbychuM, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

highend pisze:Apple = iPhone.... W zasadzie cena akcji Apple zalezy w 90% od wyników sprzedaży tego telefonu.
Myślę, że możesz zarobić, chyba że Amerykanie -wieczni optymiści będą dalej pompować bańkę.
The only way is up

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

po zawdoach na edku :)

-- Dodano: wt 21-10-2014, 11:33 --

http://www.forexlive.com/blog/2014/10/2 ... s-reuters/

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Nowy czy była kiedyś sytuacja że nasze analizy co do edka były spójne i by sięnie zrealizowały.. chyba nie było takiej sytuacji jeszcze :) byczki płacza :) a my kosimy hajsiwo :564:
aż miło popatrzeć na taka lagę w dół :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2014, 11:37 przez yeahman, łącznie zmieniany 1 raz.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Dadas pisze: A ty cały czas kombinujesz, jakby to miało jakikolwiek wpływ na to co się stanie z ceną.
Zasady są proste, traduje się z trendem.
S się bierze tam, gdzie opór, a nie tam gdzie wsparcie.
Tam, gdzie wsparcie, to się bierze L.
Nie mówie, że nie masz racji.
:) Ale ja się uparłem się i nic nie poradzisz. Dopnę swego tylko potrzeba pewnie jeszcze trochę czasu.
Jestem mega cierpliwym człowiekiem. Zawsze byłem :)

Jedno jest pewne. Apple postrzegane jest jako firma, która cały czas rośnie. I akcje rosną (powoli - czyli dobrze). Jednak najmniejsze potknięcie odbija się od razu przeceną i zaufanie do firmy spada. Zatem - poczekam sobie :)
premarket (aktualnie poniżej 2%) wcale nie zachęca do kupna po takich wynikach. Pisałem już, że obserwuję Apple od dawna. A luka między 75-80 za akcję skąd sie wzięła? Ano z rekordowych wyników, gdzie następnego dnia akcje otworzyły się 10% wyżej.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

yeahman pisze:

Nowy czy była kiedyś sytuacja że nasze analizy co do edka były spójne i by sięnie zrealizowały.. chyba nie było takiej sytuacji jeszcze :) byczki płacza :) a my kosimy hajsiwo :564:
aż miło popatrzeć na taka lagę w dół :D

byly ale na kablu

-- Dodano: wt 21-10-2014, 11:41 --

Rumour that deny the rumour the ECB have. pamietaj ze plota puszczona :) przez pejskowskie media

Stragan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Stragan »

dobra ale gdzie ten edek teraz zawędruję okolice 127300??

Zablokowany