DayTrading: Piątek 17.10.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 paź 2014, 00:00

Wzrost
16
52%
Bez zmian
5
16%
Spadek
10
32%

Liczba głosów: 31

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 17.10.2014

Nieprzeczytany post autor: freakout »

ZielonaMgielka pisze:
freakout pisze:
ZielonaMgielka pisze:Bardzo silny techniczny sygnal na wzrosty na parze EURJPY D1:

https://www.tradingview.com/x/OOeBQ3aC/

pivot w obrebie 138 jest dobrym celem dla czescie pozycji.
obawiam się że tak pięknie to na wzrosty nie wygląda ;) po dzisiejszej świecy już mamy na D1 formację spadającej gwiazdy, wolumeny na sell, a na W1 świeczka ma kształt młotko-wisielca z mocno wykupionym wolumenem... wydaje mi się że zanim będą jakieś większe wzrosty to jeszcze raz przetestujemy minima z tego tygodnia :) ale to tylko moja opinia 8)
Warunkiem wzrostow jest dla mnie utrzymanie sie aktalnego wsparcia wiec albo lecimy w gore od poczatku tygodnia albo zamykamy transakcje. Pod tymi poziomami wisialo wiele stopow wiec nie ciezko odgadnac kto sie bedzie wyrzucal po tej stronie :) ... Trend mamy wzrostowy , BOJ jeszcze dlugo bedzie luzowal kurek a plynnosc ponizej ostatnich dolkow wlasnie zostala skonsumowana.

Tak jeszcze spytam... jaki wolumen ?
korzystam z wolumenu tickowego :) rzadko kiedy mnie zawodzi, ale ten młotek na W1 wygląda bardzo podejrzanie ;) tymbardziej kiedy patrzę na ujka i rzeźnika - tam na W1 też są porobione spadkowe młotko-wisielce, a więc jak dla mnie to jeszcze raz zjedziemy :)

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Tygodniowy NASDAQ dotarł do dolnej kanału wzrostowego - spodziewam się odbicia w kierunku nowego szczytu:

-- Dodano: 17 paź 2014, 23:24 --

CAC40 tygodniowy - czas na korekcyjne podbicie:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Nie bedzie żadnych nowych szczytów na indeksach. Przynajmniej na razie.
Dax juz wiem ;) połączyć poprzednie topy i pin na 9900 punktów - górna LT
Połączyć dwa piny dolne na 8900 i 8350 pkt. Dolną LT. U mnie wyszły równolegle.
Można było to wcześniej wyznaczyć i by było wiadomo do ilu dax spadnie i dlaczego teraz odbił ;)
Potem wyznaczyć LT wzrostową na monthly i dziwnym trafem przecięcie LT na monthly z tym kanałem spadkowym (fala nr 4 daxa) wypada w okolicach 7700 punktów czyli.....zasięg RGRa.
Pisałem wcześniej, ze spadek wcale mie musi byc gwałtowny.... Po prostu czeka nas dłuższa bessa, a rajdu św. Mikołaja moze nie byc. Pytanie do ilu dax podejdzie na up. Górna banda kanału wypadałoby gdzieś na 9600. Zatem RGR moze jednak nie jest rgrem gdzie linii szyi nie można przebić na up, ale zasięg 7700 pokazuje niezły.
Muszę to narysować bo na razie mam w głowie.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
simgbad20
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: simgbad20 »

Witam prosze o pomoc skad zdobyc aktualne wzniesienia fibonicciego na edku i innych parach walutowych

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Venomouss »

http://www.fxempire.com/currencies/eur- ... l-studies/
a co ten fibonacci się wzniósł? :)
simgbad20 pisze:Witam prosze o pomoc skad zdobyc aktualne wzniesienia fibonicciego na edku i innych parach walutowych

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Do kompletu nasz tygodniowy rynek:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

DAX - o co mi rano chodziło. Wklejam wykres miesięczny.
Narysowany cały kanał wzrostowy (fala nr 3) - tylko nie jako sama fala - tylko w szerszym ujęciu :mrgreen:
dolna LT jest tylko w jednym punkcie zaczepiona, ale równoległa do górnej (być może nie ma ona żadnego znaczenia?)

Potem narysowany mały kanał spadkowy (nasz "RGR" i fala nr 4) - linie wychodzą równoległe łącząc je jak widać - myślę, że ten kanał ma duże znaczenie.

Skrzyżowanie tych LT wychodzi w okolicach 7800 punktów, a czasowo - koniec kwietnia 2015 roku.
Czyli mogłoby być takie bujanie daxa (bryndza ogólnie) w przedziale 9600-7800 ?

Celowo nie rysowałem już LT wzrostowej, która została przebita - żeby nie zamazywać.

Hmmm - co myślicie?

Zakładając, że korekta DAXa, jest jego falą nr 4 na monthly - to tutaj pytanie do fanów Eliota jak długo taka fala powinna trwać w trendzie ogólnym wzrostowym? ;)

Bo jak widać fala wzrostowa (nr 3) trwała od wrzesnia 2011 roku do czerwca 2014 roku (dax na szczycie). Czyli prawie 3 lata.... zatem pół roku trwania fali spadkowej nr 4 chyba jest realne?
Ostatnio zmieniony 18 paź 2014, 16:47 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

simgbad20 pisze:Witam prosze o pomoc skad zdobyc aktualne wzniesienia fibonicciego na edku i innych parach walutowych
Bardzo dziwne pytanie - prawdopodobnie wynikające z Twojej totalnej niewiedzy.
W większości platform zniesienia fibo znajdują się wśród wskaźników. - problem w tym, że najpierw musisz wiedzieć co mierzyć, skąd i dokąd, co względem czego.
Poszczególne wzniesienia (zewnętrzne, wewnętrzne, ekspansje) znajdziesz w literaturze, lub internecie.
Mamy dwie różne i często sprzeczne ze sobą geometrie - harmoniczną i geometrię Eliotta

Moja rada - poznaj najpierw o co w tym chodzi, lub nie interesuj się techniką zupełnie - i tak utopisz sporo kasy

A najprościej - tylko dobry MM, duże jaja, trochę cierpliwości, a będziesz bogaty, na koniec najwyżej stracisz tylko 100 %

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

I jeszcze drugi wariant DAXa - tym razem wziąłem pod uwagę główną linię trendu na miesięcznym i nasz kanał spadkowy od "RGR".... Przecięcie następuje w okolicach 7500 punktów co realizuje zasięg RGR z nawiązką - rysowałem jak widać, celowo nie idąc wyżej niż linia szyi RGRa. W tej wersji czas dotarcia do głównej linii trendu to aż cały następny rok (do końca 2015 roku).....

trochę kosmos wiem - ale z drugiej strony ile te akcje miałyby dalej rosnąć? :mrgreen:

-- Dodano: 18 paź 2014, 16:11 --

I ostatni wariant - super szybki, całość do stycznia 2015 roku.
A środek (pivot) aktualnej miesięcznej świecy na dax - znajduje się jakby nie patrzeć na... szyi RGRa ;) Co prawda miesiąc się jeszcze nie skończył.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

juz nowe szczyty widza w USA sie zaczyna trend wylamny powrot pod dolna bande i dalej w dol - satwiam na przetrzepanie takich osobnikow myslacych ze to juz koniec spadkow i nowe szczyty bo polapali longi

Zablokowany